Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Det er kurant med slik styring i Home Assistant
 3. Tex

  Futurehome vs Nobø HUB

  Det innebærer dialog med markedsprisen via HAN kontakten på strømmåleren
 4. Hva er smart strømstyring? I Home Assistant kan en lage det meste med automasjoner, men om Enova godkjenner det, det vet jeg ikke.
 5. En PID regulator for å begrense max energibruk pr time fungerer supert. Mitt system ser i prinsippet slik ut:
 6. Tex

  Futurehome vs Nobø HUB

  Takk for raskt svar😊 Har Home assistant støtte for smart strømstyring for boliger og er således godkjent som system fra Enova?
 7. Tvilsomt. Har ikke hørt at den har støtte. Men Home Assistant har. I lang tid en tilleggspakke en måtte installere, men fra i kveld med 2022.10 versjonen kommer det offisiell støtte.
 8. Today
 9. Hei, kort spørsmål: Vil en Smart HUB fra Futurehome fungere mot eksisterende Nobø HUB?
 10. Hei! jeg planlegger å oppgradere mine gamle termostater på hytten til smart termostater. Kjører Home Assistant og har både zigbee og z-wave muligheter. Strever imidlertidig med å finne den «perfekte» termostat , dvs hvor jeg kan styre og avlese både gulv- og romvarme og som i tillegg måler strømforbruk og effekt. Ja, og så må den ikke falle ut jevnlig. Finnes denne? Jeg har forsøkt Connecte og Namron zigbee uten å komme helt i havn. Elko sin Zigbee termostat ser ut til å være helt utsolgt. fantatisk om noen har noen tips!
 11. Sjekk ut denne: https://github.com/Danielhiversen/home_assistant_tibber_data
 12. Jeg jobber med en popup : Dette fungerer : type: custom:button-card icon: mdi:weather-cloudy tap_action: action: fire-dom-event browser_mod: service: browser_mod.popup title: [] data: browser_id: THIS content: text Som resultat får jeg en popup med innholdet : text Nå forsøker jeg å få en popup med Yr sin image : type: custom:button-card icon: mdi:weather-cloudy tap_action: action: fire-dom-event browser_mod: service: browser_mod.popup title: [] data: browser_id: THIS type: picture image: https://www.yr.no/nb/innhold/1-24780/meteogram.svg tap_action: action: none hold_action: action: none Det som skjer : samme type popup som før, uten innhold. Hvis jeg erstatter : type: picture image : https:www.yr/nb/innhold ...... med : type: iframe url: https:www.yr.no ..... skjer det samme.
 13. Noen som har laget en sensor for faktisk dag/uke/måneds -kostnad? Tenker da inkludert en estimert beregning av hva gjennomsnittsforbruket vil ligge på ved hjelp av tibber sin plugin. Vil jo sikkert være noe ustabil i starten av måneden. Sånn som jeg har satt den opp i dag sier den jo ganske lite om hva man kommer til å betale for strømmen til slutt.
 14. @Hege Helleland Ja, kjenner det godt når det gjelder overgang fra en protokoll til en annen. Det har jeg gjort tidligere (MQTT + ZWave > Zigbee), men hadde for tiden ikke så mange enheter koblet til HA. Du kan fortsatt vurdere ZHA integrasjon med bare de valgte utstyr (f.eks. måleravleser)
 15. Hei Kjetil, Fantastisk jobb med EVA integrasjon. Tester forskjellige ZigBee måleravlesere og det ser at EVA virker greit med HA. Hvordan er din erfaring etter et par måneder?
 16. Hmm det blir veldig vanskelig.. ønsker ikke å bruke zha, da det var mye mer tungvindt i alle retninger, har 50++enheter koblet til z2m
 17. Hei Hege, Har du mulighet å test HA integrasjon gjennom ZHA i stedet av MQTT? Det ser ut at energi måling er ofte dårlig håndtert med ZigBee integrert med MQTT.
 18. Har ikkje rekna nøye på det, men det er nokså sjeldan vi hadde gått over 5 kWh/h med nokon særleg margin uansett. Vi har ikkje elbil, men når vi får det blir det ein heilt anna sak.
 19. Ja, det er dette da... "Null" betyr vanligvis at det ikke er en verdi, og da må man beholde den forrige verdien. Hvis denne er 0, så er det jo greit.
 20. ... hva hadde du spart hvis du istedenfor hadde brukt mer strøm når den er billig? (For oss er det kun 100 kr som skiller over og under 5 kWh, så det er mindre vits i her).
 21. Alternativt kan du kanskje bruke card-mod til å fjerne den grå stripa på det originale lovelace kortet?
 22. Resultatet så langt i oktober: Både august og september endte med gjennomsnitt av tre på 4,9xx, så det fungerer ganske bra. September hadde éin av tre timar over 5 kWh/h, så var litt skeptisk om det gjekk bra, men det gjorde det. Har spart 225 kr i nettleige kvar månad så langt.
 23. Moskus

  Matter er her!

  Tja, det er nok en stund før den kan konkurrere mot Zigbee og Z-wave på det Zigbee og Z-wave er gode på: Lys og varme. Jeg tipper trenden lenge enda kommer til å være at Z-wave og Zigbee fortsetter fint med det, men så bruker man en gateway som er Matter-kompatibelt som kan snakke med TVen, stereoanlegget, VVB, kaffemaskin og oppvaskmaskin. Jeg håper i det minste det. For ellers har de misforstått mandatet sitt. Zigbee og Z-wave fungerer jo strålende, det er alt annet som ikke fungerer (dvs. lar seg integrere lett i et smarthus). Det jeg frykter er at vi skal gå på en Zigbee 1.0-problemstilling, der alt riktignok bruker samme protokoll, men det velges i hytt og gevær hvilke deler som implementeres og hvordan det brukes...
 24. Samme her, eg er i HomeSeer-verden. Fungerer akkurat som den skal. Blir brukt veldig til å sende kommandoar, med unntak av midlertidige ting som juletrelys og slikt (for å ikkje endre mesh-nettverk i Z-wave eller Zigbee). Viktigaste jobben er å "sniffe" etter signal frå røykvarslarar (KD101) og eit fåtalls (stadig færre) temperatur-/RH-sensorar, og det gjer den veldig bra.
 25. Det la jeg ikke merke til, så flott at du sa i fra! Nå virker alt som jeg ønsker, tusen takk for hjelpen 🙂
 26. Dersom enheter ikke er støttet er det bare å kontakte RFLink-folka(eller fyren) med noe logger og noe greier og så pleier de(eller han) å legge til støtte for det. Var i hvert fall sånn for noen år siden. 😛
 27. Hjertelig takk for hjelpen. Jeg har bestilt RFLink nå, så får vi se om den står til forventningene
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...