Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. Siste time
 2. Akkurat det der er et viktig poeng. Designet skal fortelle brukeren hvilke muligheter han har og VELDIG mange design jeg har sett, både her og nettsteder generelt, har et superstrømlinjeformet design men jeg aner ikke hva det er til... En vesentlig del av jobben min de siste 30 år har vært å designe HMI i industrien. Jeg får aldri noen designpris for arbeidet mitt men operatørene følte seg nesten vingeklippet da jeg ble pensjonist og andre overtok og redesignet hele greia... I mitt hode så er funksjon det aller viktigste og om det ser bra ut så er det helt greit det også
 3. Ja, så det besvarer mitt siste spørsmål "Om man ikke har noen som helst kriterier på hvordan ting ser ut (design) så lurer jeg litt på om det er slik i det daglige også..." Man driter litt i hvordan ting er, bare det funker rett og slett. En stol er bare en stol og en sofa er bare en sofa osv.
 4. Må nesten spørre hva du har automatisert med over 1000 devices 🙂 PS! Når det gjelder Secuyou, får jeg min i morgen og ser frem til å teste den. /Helge
 5. Supert, hvordan kontakter jeg deg? Jeg kan komme til Nydalen, bor på Majorstua.
 6. Riktig, for da er det du som må være smart og be huset gjøre det du vil, siden huset ikke er smart nok til å "skjønne" det selv. Men et veldig fjernstyrt hus er jo også ganske kjekt da, og slår jo et "manuelt" hus. Men hvis man bruker 1 min i uka i UI og man enkelt får til å gjøre det man skal, spiller utseendet da noen rolle? Det blir som en bil - den bruker man for å forflytte seg fra A til B og det spiller ingen rolle hvordan bilen faktisk ser ut så lenge den løser oppgaven den skal. (... og ja, jeg vet det finnes folk som pusser og gnikker på bilene sin hver eneste dag for at den skal se bra ut, men det er strengt tatt ikke viktig hvordan den ser ut, rent objektivt sett).
 7. Ja, jeg tenker at funksjonalitet og design er to kriterier som burde vektes likt, ikke enten eller. Om man tar en hvilken som helst app man har på telefonen sin så ser man jo fort at design har mye å si for hvordan appen oppleves. Er det et dårlig design så går det jo fort utover brukervennligheten og\eller funksjonaliteten. Det er vel en grunn til at folk kjører IOS? Flott design og brukervennlighet. Om man ikke har noen som helst kriterier på hvordan ting ser ut (design) så lurer jeg litt på om det er slik i det daglige også...
 8. Jeg bruker UI mye, da jeg ikke har rutiner som tilsier at jeg kan benytte automatiseringer. Da har jeg vel da fjernstyrt hus og ikke smarthus ZoRaC..? Folk har forskjellige vaner og bruksmønster. UI er en naturlig del av smarthus. enten for å se status, eller for styringer. Akkurat som folk har forskjellige preferanser og verdsettinger innenfor smarthus, og hvilken del av det som vektlegges.
 9. Status på f.eks solcellepaneler burde man jo bare ha som en widget på hjemskjermen, så slipper man å inn i en app for å se det? Det har jeg laget for Tibber i hvertfall, så pris og sånt ser jeg rett på hjem-skjermen. Vaskemaskin og tørketrommel slår jeg på når jeg putter inn klærne (jeg får pushvarsel når de er ferdig)... Har også en pad hengende på veggen, som jeg laget eget dashboard til, men det ble aldri brukt. Sjeldnere enn en gang i måneden til og med. Så den pad'en har nå blitt en digital fotoramme i stedet (+ at den viser kamera når noen ringer på døra). Om lys står på eller ikke ser jeg jo med øynene... Og om noen skulle glemme å slå av taklyset på 2 watt på soverommet en hel dag, så gjør det meg ingenting. Jeg kjøpte Homey på Kickstarter i 2015, så jeg antar det har vært litt utvikling siden den gang (Z-wave virket f.eks ikke i det hele tatt). Men gir den meg noe jeg ikke allerede har i Homeseer? Jeg har ikke savnet noe (bortsett fra integrasjon med Secuyou, for jeg vurderer å kjøpe meg en sånn... ). Plugins oppdateres ganske jevnlig, men jeg kjører fortsatt HS3 og den har de sluttet å oppdatere når de slapp HS4 for noen år siden. Men HS3 dekker behovet og har ikke hatt noe behov for å oppgradere til HS4. Jeg har forøvrig ca 1000 devicer, over 40 Z-wave noder, rundt 40 Zigbee-enheter og ca 400 automasjoner (events). Så det meste i huset er integrert.
 10. Hei, Er i samme situasjon som deg. Skulle gjerne ønsket å kunne regulere hastighet på VL-50. Har du funne ut noe mer? Landet på en løsning? Jeg bruker Home Assistant og skulle gjerne kunnet styrt hastigheten ut fra CO2 nivå etc. En annen ting eg har tenkt litt på er å bruke en VL-100 som ballansert ventilasjon i stuen. Tanken da var og montere den på kaldloftet som er rett over og modde til noen luftekanaler på den, lage hull i stuetake og sette inn ventiler der. På den måten å få en billig løsning som ikke innebærer et fult ventilasjonsagregat fra flexit f.eks. Mvh Johannes
 11. Tja, mange grunner for at man må innom appen. Har f.eks lagd eget homeyscript for solpanelene så kjekt å se hvordan ståa er der. Slå av og på vaskemaskin og tørketrommel f.eks. Ingen vits med noe egen automasjon der, går raskere å bare trykke på en knapp. Har en pad stående å gå med dashboard og har alltid oversikt over hva som står på av lys osv osv. Veldig kjekt, og enda kjekker at det da ser fint ut i tillegg. Ingen begrensinger på automasjoner. Det har kommet enda mer snacks nå: https://homey.app/en-us/advanced-flow/ Nei, fordi det ikke er noe nytt?
 12. Snakker ikke om selve fargen på UI'et. Vi snakker designet, selv om fargen selvfølgelig er en del av "designet". Designet består av en blanding av norsk og engelsk som er fy fy i seg selv. Også er trykkflatene grå avlange bokser som det står lock og unlock på. Du må jo være enig i at dette ikke er et nice design. Det ser ut som ikonene som brukes er hentet rett ut fra Windows 95\Frontpage 2003. Tar man Hass som et eksempel så kom jo de med lovelace som gjorde at ting begynte å se mye bedre ut. Brukerne dog tok det et skritt videre og utviklet egenutviklede dashboards som ser meget bra ut. Hvorfor er det ikke tilsvarende på HomeSeer? Jeg forstår ikke hvorfor det bryr deg så mye? Du bruker jo ikke HomeSeer, og har ikke planer om å gjøre det heller? Jeg blander norsk og engelsk selv om du ikke liker det, jeg har funksjonelle og illustrative ikoner selv om du har glemt hvordan Windows 95/Frontpage 2003 så ut, og jeg er generelt sett ikke veldig opphengt i designet bare det har de funksjonene jeg vil ha og det er enkelt å bruke, noe som hovedskjermen vår vitner om. Jeg kan jo ikke gjøre annet å beklage at det plager deg, men det plager altså ikke meg. Vil man ha HomeAssistant som frontend så kan man ha det, men det er ikke viktig nok for meg til at jeg gidder det. Vi er bare ulike her, det har overhodet ingen påvirkining på hjemmeautomasjonen, så det forstsetter nok sånn. Skulle HST ansette noen som hadde litt mer peiling på UX-desing, så hadde det ikke gjort meg noe. Men det er virkelig ikke det som avgjør om jeg bruker HS eller ei.
 13. Aha, det er jo ikke så dumt. Hvis man vet hvor varmt vannet er, så er det jo bare å regne ut tiden det tar før det blir varmt nok.
 14. Ja, jeg er en av dem. Mobilappen bruker jeg kanskje 1-2 ganger i uka og da er det ikke så nøye hvordan den ser ut de få sekundene jeg skal se den. Websiden bruker jeg enda sjeldnere, så der er det enda mindre viktig hvordan det ser ut. Hvorfor bruker du UI så mye? Er ikke hele poenget å ha et smarthus og ikke et fjernstyrt hus? I et smarthus skal man ikke trenge å bruke UI til noe som helst, da er huset bare fjernstyrt. Det som er viktig for meg er at jeg kjapt kan sette opp nye automasjoner og at man har stor fleksibilitet i automasjonene. Der har Homeseer vært mer enn bra nok for meg i 6 år nå. Hadde Homey i et par mnd, men den solgte jeg fort. Alt for tungvint og begrensende i mulighetene i automasjonene (den gang i hvertfall). Ikke har jeg hatt en eneste "breaking change" på HomeSeer heller, så vidt jeg kan huske. Eneste var vel når jeg oppgraderte Mono på Linux-boksen, da tullet det seg til med en del events som måtte lages på nytt, men det var jo ikke direkte HS sin feil egentlig.
 15. Vi har 4 vinduer i leiligheten med motorisert utvendig solskjerming med helt enkle brytere for opp/ned. Disse må du må holde inne helt til gardinen er oppe eller nede. Blir selvfølgelig helt gal av å stå i 30 sekunder x 4 hver gang vi vil ha utsikt om kvelden eller før vi drar ut på morgenen, så ønsker å kunne automatisere samt å kunne heve/senke med ett trykk. Av smarthus utstyr har vi fra før kun Phillips hue pærer med bridge. Har sett på Fibaro Roller Shutter 3 som monteres inni eksisterende bryter, men da vil jo bryteren fortsatt måtte holdes inne for å justere manuelt. I tillegg ser jeg at både Elko, Fibaro samt flere har smarte brytere som alle må kobles mot en hub. Hva anbefales av disse systemene? Er det lett å finne en elektriker som bare monterer bryterne så tar jeg meg av resten av oppsettet? Takker for svar!
 16. I dag
 17. Jeg er i Oslo normalt tirsdag, onsdag og torsdag (Nydalen). Jeg kan prøve å huske å putte det oppi bagen min ikveld så blir det med meg fram og tilbake.
 18. Det gjør den, og den gjør en glimrende jobb. Jeg bruker luminans-infoen fra den i kombinasjon sola sin horisont-vinkel til å styre dimming av utelysene.
 19. Må alt være positivt på forumet for at man skal si noe? Om ting ikke ser bra ut så er det vel lov å si at det ikke ser bra ut? Altså sist vi hadde denne "diskusjonen" er sikkert over to år siden. I mellomtiden har HomeSeer gått fra versjon 3 til 4 som ser ut som en oppgradering fra Windows 95 til Windows 98 i beste fall. Er det slik at folk ikke bryr seg et døyt om UI i HomeSeer så lenge det bare funker og er funksjonelt? Snakker ikke om selve fargen på UI'et. Vi snakker designet, selv om fargen selvfølgelig er en del av "designet". Designet består av en blanding av norsk og engelsk som er fy fy i seg selv. Også er trykkflatene grå avlange bokser som det står lock og unlock på. Du må jo være enig i at dette ikke er et nice design. Det ser ut som ikonene som brukes er hentet rett ut fra Windows 95\Frontpage 2003. Tar man Hass som et eksempel så kom jo de med lovelace som gjorde at ting begynte å se mye bedre ut. Brukerne dog tok det et skritt videre og utviklet egenutviklede dashboards som ser meget bra ut. Hvorfor er det ikke tilsvarende på HomeSeer? Ja, det er like viktig som funksjonalitet. Det finnes ingen andre apper på telefonen din som har et slik "gammeldags" UI i 2022. Selv Tahoma som så ut som en bøtte møkk har klart å få et greit design på UI'et sitt, mens HomeSeer er på stedet hvil?
 20. Hei, ja nå er ferien snart over 😊 Skal du en svipptur til Oslo (eller Drammen) i løpet av August, tror du?
 21. I går
 22. GAS

  Astrour utelys, tips?

  Kan vel kansje kobles som @balle3201 har tegnet i denne tråden her.
 23. Jeg har ikke beregnet min besparelse annet enn at min snittpris for en mnd (det Tibber har beregnet og belastet meg) er litt under den offisielle snittprisen. Da antar jeg at jeg hadde hatt samme snitt som den offisielle om jeg ikke hadde styrt VV-bereder aktivt. For min del har det ikke blitt veldig store summer av det, men nok til å dekke inn heavy duty switchen og elektrikerarbeidet på et år eller to. Regner med å se større effekt gjennom vinteren når jeg også skal styre gulvvarme på samme måte.
 24. Enkleste er nok da å koble den midlertidig til Tibber
 25. Det kan se ut som om denne kan kobles opp med en intern temperaturføler på berederen for bedre styring med varmen. Jeg ser at OSO og Høiax har litt ulik tilnærming til smartberedere. OSO satser på en tilleggsmodul som kan brukes på alle beredere produsert etter en eller annen dato i 2017, mens Høiax satser på fullt integrerte saker der man kjøper hele smartberederen som en pakke. Jeg antar at også Høiax har overvåking av vanntemperaturen i sin automatikk, men dette har jeg ikke lest meg skikkelig opp på. Så, altså; man får en VVB med komplett, integrert styring av varmen av og på. Det ville ikke overraske meg om man har en effektregulering av elementene, men dette går ikke klart frem av dokumentasjonen slik jeg leser det.
 26. Den inkluderer også temperatursensor for berederen i følge monteringsinstruksjonene. Det er jo en stor fordel. Men så var det det der med wifi og skybasert api, da. Litt mindre fordelaktig etter min smak.
 27. Utmerket, Pulse oppe og går lokalt med brukernavn og passord med username:password@host som du sa Daniel. Alt ser ut til å funke bra via custom integration AMS HAN for Home Assistant. Vet du eller noen om det finnes mulighet for å oppdatere firmware på Pulse også "lokalt" med riktig adresse i update_url? Min er på v0.11.7 og er vel et par år gammel. Det er kanskje å pushe litt for mye på statshemmelighetene til Tibber da? Takk for hjelpen!
 28. Støtter @christbj sitt forslag om AeoTec Heavy Duty. Fungerer utmerket, og burde være sterk nok til å tåle stor belastning over lang tid. Vi er inne i en veldig utypisk tid og hvis du slår på VVB kl 12-13 og av kl 15-16, så dekker man mye. Men det er hakket bedre å beregne det selv.
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...