Gå til innhold
 • Bli medlem

Spørsmål

Hei, 
Jeg har nå nylig kjøpt meg Zipato ZipaTile og skal sette det opp i huset. 
Jeg har spotter (LED) i taket og noen vanlige lamper. Men det jeg lurer på er hva jeg trenger for å styre nettopp lysene via ZipaTile. 
Trenger sikkert en enhet som kobles i eksisterende stikkkontakt og bryter til spotter, men jeg vet ikke helt hvilke produkt. Trenger så sårt hjelp med dette, kan noe hjelpe meg med det? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

4 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Svar på spørsmålet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Gammel Mann
   Jeg er en gammel mann så vær snill å hjelpe meg, men ikke bruk faguttrykk og hippe forkortelser. Da faller jeg av. Jeg er helt blank og blir helt matt av snakk om bridger og huber og alt mulig annet. 
    
   Jeg har i dag en google dings jeg kan snakke til og som kan spille musikk på en google audio sak tilkoblet stereoanlegget. Og fortelle meg været så jeg slipper å se ut vindu. Veldig fin til å slå opp småting på internett, men det er alt. Jeg har ikke behov for noe helautomatisert styring av lys og sånt. Til det er det for mange som bruker huset med ulike behov og situasjoner. De fleste lysbrytere er samlet ved stuedøra. så det er lett å slå av når jeg går ut. Og på toalettene og andre sekundære rom er det bevegelsessensor med kablet tilkobling fra den tiden vi bygde en gang i forrige århundre.
    
   Jeg har dog ett lysønske. Jeg har en lysskinne i taket med billedbelysning. Den er tilkoblet en stikkontakt oppunder taket som er styrt av en dimmebryter. Fra den stikkontakten skulle jeg gjerne fått ut en ledning til for et leselys. Man trenger sjokkerende mye mer lys når man blir gammel. Siden jeg ikke ønsker leselyset når jeg ikke leser, ville det vært fint med en egen bryter på det lyset hvis det er mulig. Jeg har et par andre lys som jeg gjerne skulle hatt noe fjernstyring på også, men det tror jeg at jeg kan få til.
    
   Det andre jeg ønsker er sensorer på vinduer i 2 etg og dører i kjelleren som kan fortelle meg at alle er lukket når jeg skal ut. Det vil være fint om det står på en liten skjerm ved utgangsdøra. Også fint å få et varsel på telefonen hvis de står oppe og det begynner å regne. Fint å kunne lukke de og, men det får blir step to. 
    
   Det neste er varmen. Jeg har vannbåren gulvvarme med gamle, kablede termostater på alle rom. Jeg mistenker magnetventilene for å bli gamle og trege. De må i det minste tas ut og renses. Oppå magnetventilen står det en styringsenhet tilkoblet termostaten for rommet. På stua har jeg et lite tablå som jeg kan stille inn temperatur for hver dag og med en dagtid og en nattetid. Ut fra dette tablået blir alle rom styrt som varmere eller kaldere enn stua. Dette er et skikkelig drittsystem. For det første fordi et bitte lite strømutfall nullstiller hele skitten. Og på hvert enkelt rom skur vi opp hjulet når vi fryser og ned når det er for varmt. Problem at mange ikke skjønner at det er en termostat uten angitt gradetall. De tror det blir mye fortere varm hvis man skrur det på fullt. Så står det på fullt da helt til noen oppdager at det er for varmt og åpner vindu. Et nytt og bedre styringssystem for varmen ville vært fint. Fint om jeg har en oversikt over dette, enten på et lite tablå eller telefonen. Eller en PC eller noe slikt. Jeg vet det finnes en sånn liten mini-datamaskin hos Kjell & Co, kanskje det er løsningen?
    
   Og så ønsker jeg noen termometer som kan vise meg tematuren i drivhus, platerom, vinkjeller og et par andre steder inne og ute, samt vanntematuren i Jacuzzien. Det er forbannet kjedelig å stavre seg ut vinterkulda for å oppdage at strømmen har vært borte og Jacuzzien er nullstilt så vannet er kaldt. Jeg ville like å se temperaturen på en liten skjerm på kjøkkenet. Jeg har en der i dag, men det er et Clas Ohlson system som bare har plass til tre trådløse sendere. Også et varsel på telefonen hvis temperaturene, og noen steder også fuktighet, går utenfor grenseområdene.
    
   Til sist ønsker jeg utendørs alarm og overvåking. Jeg har innendørs tilkoblet alrmsentral, men jeg vil gjerne bli varslet hvis noen lusker rundt i hagen. Ikke på dagtid når vi selv er der så klart, men uidentifiserte fremmede objekter nattestid bør varsles.
    
   Hvor starter jeg? Hva trenger jeg? Jeg kunne programmere litt for 40 år siden, men den tids språk er ikke lenger tilgjengelig. Jeg henger ikke med på dagens programmeringsspråk, selv om jeg nok kan klare å sette opp noen enkle ting hvis det er grundig forklart. Jeg kan som sagt ingenting om det utstyret som det snakkes om andre steder på forumet. Helt blank. Jeg skjønne at mange ting ikke kan gå i samme system, men også at det finnes overganger eller løsninger for det, men jeg skjønner ikke hvordan. Jeg har forsøkt å lese meg opp. Den nyste boken jeg fant var fra 1998. Tror det har skjedd LITT siden den tid. Alt jeg finner på nettet er for viderekommende nivå tre og oppover.
  • Av GauteG
   Hei.
   Her er det så godt som ingenting i hus annet enn noen få Nexa stikkontakter, men jeg må få satt opp en openHAB eller HomeSeer etterhvert.
   For å sikre et godt "backbone" på kommunikasjonssiden - Vil ikke innkjøp av:
   Aeotec Z-stick gen5 USB-adapter 
   Conbee II Zigbee-kontroller for USB
   RFXtrx433XL USB-kontroller
   gi meg et godt utgangspunkt til å kunne styre det meste etterhvert som det blir kjøpt inn?
    
  • Av Floyd
   Hei
   Jeg har akkurat kjøpt meg "nytt"  hus og har innsett at jeg ikke kan gå i verisure fella igjen. På tide å styre alt selv. Jeg overtar ikke huset før i desember, men vil planlegge litt, slik jeg kommer raskt igang.
   Utifra hva jeg ser her inne blir det nok Homeseer som er tingen for meg. Jeg liker å ha kontroll, samt valgfrihet. Om der er andre systemer som tilater alle merker og protokoller, så tips meg gjerne.
    
   I første omgang tenker jeg å kjøpe meg følgende:
   ID Lock 150 til hoveddøra og Danalock v3 til kjelleren.
   Fibaro dimmer 2 til lys, samt noen fibaro (eller lignende) wall plugger
   Sikkert noe Ikea greier, frister jo med rullegardinene der
    
   Har en filserver jeg tenkte å installere Homeseer på, mulig den flyttes over på en egen NUC etterhvert.
   Ser der er mye å lese om brannslukkere. Hadde håpet og ikke måtte kjøpe til 1000 lappen pr stk. Hva anbefales av typen som seriekobles utenom Homeseer, men fremdeles kan trigge eventer alla alt lys på osv. via Homeseer?
    
   Hva er ellers er et must? RFXtrx433XL? Andre tilleggskomponenter? Hvilken Z-wave USB er mest stabil?
   Kjør på med anbefalinger og er erfaringer (nok en gang) om du har tid til å vise vei.
    
   Mvh
   Floyd
   The new guy
  • Av Tempranilla
   Kjære du som gidder å lese dette. ( du har fått 10 ekstra karma-poeng bare nå!)
    
   Etter 2 år som lykkelig bruker av philips hue og etterhvert google home fikk jeg den syke selvskader-ideen og ta det hele et steg lenger. Jeg var lei av å måtte holde meg til "et system" ( hue og ikea pærer på hue bridge), savnet en del dingser som ikke fantes på dette systemet og tenkte- "Nå, Frøken, nå er det dags at du lærer deg noe kodegreier, og dette er det perfekte verktøyet/motivasjonen".
   Så jeg kjøpte en bringebærpai og conbee og fikk, ved hjelp av min like engasjerte bror, hjelp til selvhjelp til å få opp sulamitten.
   Nå skulle jeg glede meg med en ny hobby og bli drit god!
    
   Men akk,  der stoppet gleden. Alle stemmekommandoer fungerer nå ca 15% av tiden. Grensesnittet er trist og knotete
   Jeg skjønner ikke (bringe)bæret av det jeg finner av "for dummies tutorials",  jeg trenger tydeligvis en "for extreme dummies"..
   Jeg savner vekkerklokken min, playlisten som vekker meg om morgenen,  og i det hele tatt å stole på at det lille jeg har som funker faktisk leverer. 
    
   Det må jo også her nevnes at jeg, i min naive gledesrus over å finne en ny "morsom" hobby, gjorde en hver IT avdelings mest graverende feil. Satte jeg opp et lite syntetisk miljø som jeg testet det nye systemet på før jeg rullet ut det hele? Nei. 
   Jeg peisa på og stolte på at dette kom til å gå som smurt, og resatte hele jævla huset og tenkte at det kom virkelig til å motivere meg til å få dette til å fungere helt ypperlig. 
    
   Så nå sitter her, jeg her 3 mnd senere, med feilmeldinger som jeg ikke skjønner noe av ( men de går bort halvparten av tiden ved og oppdatere os eller restarte). Jeg har fortsatt ingen vekkerklokke eller musikk som spiller meg våken. Google home har blitt en kirkegård av merkelig knapper som aldri funker. Og prolapsen som fikk meg sengeliggende for to uker siden kan vi vel alle være enig om at sikkert er en slitasjeskade etter å måtte trykke på lysbrytere _hele_effings_tiden_? #thestruggleisreal
   Men jeg har heldigvis vin. Og det, kjære publikum, er det som har brakt meg til deres eminente forum. Ja, det er søndag og klokken har såvidt passert 16,  men her sitter jeg med røde dråper fra Zaragoza til hjelp/trøst/skjemmelse. 
    
   Så kjenner du alturismen blomstre på innsiden? Gjenkjenner du at dette er en humanitær krise der du kan gi et uvurdelig bidrag? 
    
   Kan du peke meg i retning av en sykt enkel oppskrift på "wakeup-light" for hassio? Helst per automation? eller kanskje jeg er på jordet allerede med den antagelsen. 
   Eller vet du kanskje om en tilsvarende pinelig enkel oppskrift til å få spotify til å skille en spes playlist til et spes tidspunkt?
   kanskje du kjenner en post på dette forumet  som beskriver akkurat disse utfordringene? ( jeg søkte i hvertfall 15 min før jeg gav opp..)
    
   Har du kommet helt til slutten men ikke har noe å bidra med?  10 ekstra karma-poeng
   Har noen tips? 50 000 poeng!
    
   Med nesegrus takknemlig hilsen, 
   Frøken fryd på Linderud
    
    
    
    
  • Av tommyb
   Hei, 
    
   vi har nylig flytta inn i et hus fra 2007, og det er satt opp med endel smarthus-elementer. 
   Og jeg vet ikke opp og ned på dette, men trenger å finne ut av hvordan ting hører sammen.
    
   Bit for bit har jeg forsøkt å identifisere hva jeg har, men jeg vet fortsatt ikke helt hva som styrer hva, og hvordan jeg skal knytte ting sammen til noe mer brukervennlig som jeg har kontroll på.
    
   Dette vet jeg at jeg har: 
   - En enebolig.
   - En Siemens Logo! 12/24 RC: 6ed1 052-1md00-0ba5 
   - En Siemens Communications Module EIB: 6bk1 700-0ba00-0aa1
   - To Hager TS 201 a1 (KNX dimmere?). Det står tre i papirene men ser bare to. 
   - Fire Schneider Electric CT Le25A 15959 (?)
   - Busch-Triton brytere/termostater.
    
   ABB i-bus: 
   - En ABB IPS/S 2.1 (IP-interface)
   - En ABB BE/S 4.20.1 (?)
   - En ABB DG/S 1.1 (KNX/Dali Gateway)
   - En ABB SV/S 30.320.5 (strømforsyning)
   - En ABB SA/S 12.16.5
   Mer ABB-utstyr tilknyttet vannbåren varme i et annet skap:
   - To ABB ES/S 4.1.1
   - Sju ABB ventil...greier. Vet ikke modell men de ser omtrent slik ut: http://www.installasjonsprodukter.no/catalog/16021/Adapterringer til thermoshunter_NOR1.html
    
   Jeg har noe dokumentasjon på hvordan ting er koblet i sikringsskapet, inklusive Dali-gatewayen og adressene. 
    
   Brann-/alarmsystem uten abonnement: 
   - En Jablotron JA-63 versjon GK61008. Muligens noe 433.92Mhz-funksjonalitet ute og går her. 
   - En JA-60f trådløs kodetastatur. Tilsynelatende ikke i bruk. 
   - Mer tilknyttet dette inklusive 10 år gamle, kablede brannvarslere. Forrige eier skrudde opp vanlige brannvarslere på siden. 
    
   Ukjent antall sensorer, ser i dokumentasjonen at det er noen 433.92Mhz Nexa-sensorer ute. 
   Ringeklokken er 433.92Mhz, inneenheten er Nexa LMLR-710.  
    
   Smartlås: 
   - Yale Doorman V2. 
   - Verisure Smartlock Vbox Mini.
    
   Flexit sentralstøvsuger med trådløs kontroller,
   Flexit ventilasjonsanlegg.
    
   Egne greier ikke enda koblet til huset: 
   - Ikea lyspærer og hub mm.
   - Philips lyspærer og hub mm. 
   - Logitech Harmony Hub, med Hub Extender (Extenderen har ikke noe bruksområde whatsoever)
   - Amazon Echo Plus mm. 
   - Makerlife Weather Station: Raspberry Pi Zero W, utvendig på garasjeveggen. 
   - Broadlink RM Pro+ som jeg hadde tenkt å koble til garasjeåpneren. Det gikk ikke, ikke støtte for rolling code. 
   - Raspberry Pi 3 Model A+ med Plex Media Server, koblet mot Alexa. 
   - Ny: Aeotec Z-Stick Gen5.
    
   Skal gå over og legge til flere detaljer, men tenkte jeg skulle komme igang nåh. 
    
   Det store spørsmålet er: hvordan skal jeg knytte alt dette sammen? 
   ...Og hvordan justerer jeg gulvvarmen? [Løst]
×
×
 • Opprett ny...