Gå til innhold
 • Bli medlem

433 kontroller til Home Assistant


Anbefalte innlegg

Hei.

Kjøpte en Vera Plus for ett par år siden, men ble til at jeg koblet opp ett lys og en rullegardin og ga meg. Ble for koplisert, og ting fungerte ikke ordentlig. Har nå kjøpt en bøtte av Ikea lyspærer og huben, og er veldig fornøyd.


Sett mye skrevet om Home Assistant og at det er den rette veien. Prøver nå og sette opp en løsning der, og fornøyd så langt. Har kommet til at jeg ønsker å få inn sensor-data fra forskjellige temperatur målere rundt om i/utenfor huset. Må da ha en 433 mottaker. 


Har sett på denne: RFXtrx433XL USB-kontroller til rundt 1200 kroner. Skal kobles til en "server" der Hass.io skal installeres som en VM. Er dette ett godt valg, eller finnes det bedre/billigere løsninger?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Moskus skrev:

RFXtrx433 er nok sannsynligvis et av de aller beste alternativene for 433 MHz utstyr. :) 

Du kan evt. bygge deg en RF-link selv.

Andre alternativ som er ferdige? 

 

Har sett på det å bygge selv, men blir relativt kostbart da også. 

 

Fant i dag en sonoff rf bridge. Er dette noe som kan brukes? 

 

https://www.proshop.no/Smarthus/Sonoff-RF-Bridge-433/2807507?utm_source=tekno&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sonoff rf bridge kan brukes, men den må flashes med Tasmota og du må bruke mqtt til å ta i mot data. Esphome kan også flashes på den, men da må en fram med loddebolten og lodde på noen motstandere på kretskortet. 

 

Rfxtrx433 er nok enklere og den har offisiell støtte. Hvor enkel den er å bruke på en VM vet jeg ikke, men det burde gå greit.

 • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bestilte meg en Sonoff selv fra Ali, skal prøve Portisch på noe ymse som jeg ikke har fått til å koble til med RFXTRX433e. 
Ene RFXTRX433e’en jeg hadde, begynte å lage hikke i Homeseer i vinter, kuttet ut å bruke den. Hadde to, og fant ut at jeg klarte meg med den andre. Hadde hatt den siden type 2013-2014 tror jeg. Brukte med ei ekstern antenne. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Offpiste
   Hei
    
   Noe av det jeg har:
    
   Home Assistant i Proxmox på Intel NUC.
    
   Lys:
   Fibaro dimmer 2
   Fibaro singel switch 2
   Fibaro double switch 2
   Fibaro wall plug
   Ikea Trådfri Adapter
   Ikea Trådfri pærer
   WLED
    
   Varme:
   Mill ovner
   Varmekabler - Elko
    
   Strømmåling:
   AMS-måler
   Shelly 
    
   Div sensorer fra :
   Netatmo
   Fibaro 
   Xiaomi mijia/Aqara/CGG1
    
    
    
    
    
  • Av Sleepy81
   Jeg har vært Homeseer bruker i litt over 10 år, og har vært fornøyd med det. 
   Ventet spent på HS4, men ser at utviklingen går ganske tregt, og utvalget i plugins tilgjengelig er nå dårligere enn for eksempel Home Assistant. 
    
   Har derfor testet Home Assistant litt, mest for å se på plugins foreløpig. Veldig fornøyd, selv om det er mer oppsett. 
    
   Har dog lest at Home Assistant sin Z-wave styring har vært ganske dårlig, så spent på hvordan det fungere i mitt oppsett med nesten 100 Z-wave enheter. 
    
   Så kommer spørsmålet mitt: Kan man plugge Z-sticken jeg har i HS3 maskinen rett i en Home assistent installasjonen, importere alle Z-wave devicene, og teste ut hvordan det fungerer? Og vil det gjøre noe med Z-wave devicene som ligger på Z-sticken slik at jeg får problemer hvis jeg ikke liker Home Assistant og vil plugge den tilbake i HS3 maskinen?
    
   Jeg antar svaret er at det går fint sånn jeg har skjønt Z-wave systemet, men aldri testet dette selv (de gangene jeg har byttet system før har jeg alltid startet fra scratch med Z-wave), så ville bare dobbeltsjekke før jeg kjører igang.
  • Av Auda
   Hei 
   Jeg har et system som består av både en server med hassio i en bocker kontainer samt en på raspberry pi. 
   Program for integrasjoner Zigbee Home Automation. 
    
   Jeg har ca 40 ikea enheter men er ikke fornøyd med stabiliteten til ikea's gateway, og har prøvd andre zigbee gateway'er. 
    
    
    
   Er det noen som har greid å parre ikea bryter så bruke bryteren til å videre parre andre enheter hvor de blir sett av ZHA? 
    
  • Av Vegard trenger hjelp
   Hei,
    
   Jeg er relativt uerfaren på å lage automasjoner i Home Assistant, men har en klar visjon for hvordan jeg ønsker at lys skal dimmes i leiligheten min. Håper at noen her på forumet kan hjelpe meg å utvikle denne automasjonen, og at også andre drar nytte av den.
    
   Lysforholdene varierer utrolig mye basert på tid på året, døgnet og været ute. Jeg ønsker å alltid holde lysene på optimalt nivå, basert på en lysintensitetsmåler. 
   Lyset skal dimmes inn fra kl 07.30 Ved mye naturlig lys skal kunstig lys slå seg av Lysnivået skal være høyt mellom 9 og 18.30 Lysnivået skal være dimmet mellom 18.30 og 00.00  
   Lysmåleren min gir meg kun en ny avlesning annehver time eller ved fordobling og halvering av lysintensiteten. Jeg ønsker derfor at lysnivået skal reevalueres on-event. Vet enda ikke hvordan jeg skal forholde meg til det med å slå av og på lyset, vil nødig vente et døgn før det kommer tilbake i rytmen sin igjen, men det må bli steg 2.
   Eksempler er under.
    
    

    
   Belysning (blå linje) øker gradvis om morgenen, slår seg av når sollyset (oransje) blir sterkt nok og kun naturlig lys trengs, og kompenserer gravis for bortfall av lys ved skumring. Det totale lysnivået reguleres en del ned på kvelden, og dimmes gradvis til null ved natt-punktet.
    
    

    
   Belysning (blå linje) økes  gradvis om morgenen, og holder seg høyt utover dagen, da sollyset (oransje) aldri blir strekt nok til å trigge deaktivering. Det dimmes ned til samme nivå som ovenforstående eksempel på kveldstid, og ned til 0 ved natt.
    
    
   Jeg har begynt med denne psudokoden:
    
   on (time: morning) { #Om morgenen sjekker vi om lyset alt er på, hvis ikke så dimmer den mot settpunkt basert på hvor lyst det er ute     if (brightness == 0% && val <3000lux) {         if (val < 10lux) { brightness = 30%}          else if (val < 100lux) {brightness = 60%} #Hvis det er litt lysere, høyere settpunkt         else if (val < 1000lux {brightness = 85%}         else {brightness = 100%} on (time: night) { #Slå av lyset når det blir natt. Kan bygges ut senere til bevegelsessensor i stuen og andre ting, og vil da utsette med 30min hvis fortsatt aktivitet     if (brightness != 0%) {brightness = 0%}       on (state change: lux.val)     if (night > time > morning+60min) #Hvis på dagtid, bør være oppe og gå nå     if (val < 10lux) { brightness = 50%} #Hvis det er mørkt, settpunkt lavt)     else if (val < 100lux) {brightness = 65%} #Hvis det er litt lysere, høyere settpunkt     else if (val < 1000lux {brightness = 90%}     else if (val < 3000lux) {brightness = 50%}     else (brightness == 0%) #Hvis det er jækla lyst, slå av } else if (time > night && brightness != 0%){brightness = 0%}  #Hvis natt-tid har passert og lysene enda ikke er slått av (hva gjør jeg hvis lysene er manuelt slått på midt på natten? da vil de jo periodisk slå seg av. Lage en ekstra automasjon på tid som tar siste avlesning av lys heller, for morgen og kveld?
   Så langt har jeg prøvd å lage en entitet av alle lysene jeg vil regulere. Så antar jeg at jeg må lage denne koden i automation.yaml filen. Hadde satt stor pris på om noen hadde tid til å komme med innspill på ideene mine og kanskje hjelpe meg å skrive automasjonskoden i Home Assistant markup.
    
    
  • Av matskristian
   Hei alle guruer! 
   Jeg er i oppstarten av mitt smarthus (som beskrevet i tidligere topic) men vingler fortsatt mye på hvilken software jeg skal gå for. 
   Ønsker en software som er enkel i bruk, som har et forståelig oppsett for å lage logikk (helst ikke tekstbasert) og som har ett godt GUI som man kan bruke til ipad/nettbrett og mobil. 
   Har sett litt på homeseer (som jeg har lest er veldig bra) men synes fortsatt er litt dyrt, samt home assistant og openhab, men de to siste er jeg usikker på. 
    
   Noen som har noen gode tips og hva jeg bør satse på? Vet at det er black november tilbud på homeseer 😉
    
   Takk for svar! 
×
×
 • Opprett ny...