Gå til innhold
 • Bli medlem

gullfrode

Medlemmer
 • Innholdsteller

  412
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Alt skrevet av gullfrode

 1. Går vel med Home Assistant og Unifi tror jeg. Min Circle har sluttet å virke, investerer i en ny snart(versjon 2 med abb), bedre WAF her i huset. Greit å styre skjermtid på iOS/iPados, spesielt fra OSX, men savner å sette max tid på Youtube på TVer etc. Andre ting å kjefte på.
 2. Fant ut at jeg heller tok et AP ektra i søppelskuret for å få stabile nodemcu, enn å fikse annen løsning. Er ca 15 m gjennom et vindu og ei skapdør til et par utendørs Deltacoplugger, disse er stabile foreløpig.
 3. Her er en tabell om du ikke er så god i matte.
 4. Jupp, googla det i går kveld men har ikke testa, må bestemme meg for hvor jeg legger inn sånt, regner med jeg tar det i Nodered i Hassio. Ryddigste plassen å ha mange sånne automasjoner, blir fort uoversiktelig fra overordna nivå i HS4
 5. Og noen sticks med hot glue og litt lodding i hjørnene er min nesten klar. Kapper og limer på plexiglass i morgen, så har trehytta stjerne på taket. Takk for tips!
 6. Samme her, samt de nye utendørspluggene. har noen p01, p02 og p03 som jeg flashet for en stund siden, trenger restart ca hver 2 mnd for at MQTT skal komme opp igjen. Fin byggekvalitet på enhetene. Men tørr ikke å bruke sånne til ovner. Kun fibaro og aeotec til slikt her i huset.
 7. https://www.amazon.com/dp/B07X5L7FTS/ref=as_li_ss_tl?ref=idea_lv_dp_ov_d&ascsub&linkCode=sl1&tag=drzzs0e-20&linkId=7a4f63a07e7d6a0198b50dddb7ab13b3&language=en_US
 8. Samme her, vet ikke nasjonalitet på grana da. De jeg har sett i Trondheim og omegn har vanlige lys, hva nå det betyr.
 9. Dr Zzs har en tommelfingerregel på 1A/50 led
 10. Siden det brukes mye Spotify så fant jeg ut at Amazon Echo var fint for meg, kjøpt føeste når de lå rundt $20. Kjøpte og en punke Google i fjor, men ikke fornøyd med tjenestene ennå, så har foreløpig Alexa. Har og noen Sonos Connect og Connect Amp samt 3 Sonos One. Airplay på de gamle Sonosene med Frenck sin addon til Hassio(har gamle Sonos på et par utehøyttalere). Aux på alle eksterne høyttalere, primært brukte Bose.
 11. Må gjøre noe med logikken hjemme, mye hjemmekontor for tiden, har tidligere gått om Fridagsscriptet har vist fridag. Skal sette på den i boden jeg jobber når jeg ikke er der, men husker selvfølgelig aldri det. Får ikke Azure, så får ikke kobla mot Teams heller.
 12. Håper det, brukte en Roav før, der den som er mot Amazon ikke funker mot Spotify.
 13. Kun en Spotify pr. Amazonkonto ja, så må opprette en egen Amazonkonto på den andre og legge til den andre Spotifykontoen på den. Og så er alternativet å si Spotify connect for å koble til en enhet med annen Spotifykonto (blir bare midlertidig).
 14. Litt av grunnen til at jeg har Hue-lysene i Hue-Huber istedet for deConz(kun Ikea og Kina) er pga. bla. slikt(hovedgrunnen er at det er lett å synce mot musikk i fra iOS-app for kidsa) Men siden det går å sette de i lastonstate i Hue-hub, så skal det jo være mulig i deConz. Ved to av og påslåinger av spenning så resetter de seg likevel om de skal bruke sist status. Tror ikke det er mye over et år siden funksjonaliteten kom til Hue.
 15. Brukte Rob sin Guide til Blue iris og bluestack, sklir rett inn i Hassio, bevegelse gjennom MQTT(så mot Hassio/HS4)) Kjørte på en gammel i7 som takket for seg, så venter på en ny refurbished fra ebay. Blue Iris har anbefalinger på CPU, bruker ikke noe GPU. 8GB holder ofte. Trenger ikke å være store investeringen på en brukt win10-stasjonær.
 16. iOS har og innebygd forstørrelsesglass for de som ikke vet det, som man kan legge til i kontrollsenter. Ikke alltid forstørrelsesglasset funker på feks batteri. Har også kjøpt noen briller på Kjell.
 17. Gjorde det samme, men fikk ikke oppdatert verdier fra Homeseer til mcsmqtt, ikke rukket å forske mer på det. Fått i en ztemp2 til Stua, er der kona er mest ivrig på å overstyre.
 18. Må vi lage en egen voksenavdeling? Frykter @Moskus og du tar litt av med whiskeyskjenker og servo med slider som kan styre ting på batteri.
×
×
 • Opprett ny...