Gå til innhold
 • Bli medlem

Nettopp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  194
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Nettopp vant dagen sist 21. mai

Nettopp hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

51 Excellent

Om Nettopp

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

934 profilvisninger
 1. I utgangspunktet skal det være nok å kjøre oppdateringer via Phoscon App/nettside under "Settings" --> "Gateway". Har du fått opp valg for å oppdatere firmware der? Det kan godt være at .69 er siste "offisielle" versjon av Deconz, .77 som jeg kjører er en beta. Hvis man ønsker å installere betaversjonen er det instruksjoner for dette her: https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/wiki/Update-deCONZ-manually Jeg og flere andre har hatt problemer med å oppgradere til siste firmware, da det var en del pakker i Raspbian som ikke var oppdatert. Har man svart belte i Linux er det sikkert mulig å finne ut av dette, men for de fleste tror jeg det vil være like greit å installere et nytt image på SD-kortet med versjon .72. Dette finner du da her:https://phoscon.de/en/raspbee/sdcard Husk å ta backup av settings før du gjør noe! Dette gjør du via Phoscon App - Settings - Gateway - Backup options.
 2. Det stemmer. Image fra https://phoscon.de/en/raspbee/sdcard (Raspian Buster Desktop latest beta). Etter at jeg lastet nytt image fulgte jeg instruksjonene her for å oppdatere firmware og deconz (fra .72 til .77): https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/wiki/Update-deCONZ-manually Backup og restore via grensesnitt i Phoscon-nettsiden.
 3. Da er jeg oppe igjen! Restore fungerte tilsynelatende greit, måtte fjerne bridge fra Homeseer (jowihue) og søke opp på nytt, men enhetene er beholdt og fungerer tilsynelatende (har ikke testet alt ennå).
 4. Min Pi "døde" da jeg tok update på libc6, så nå har jeg lastet ned nytt image (.72)! Klok av (din) skade tok jeg backup av nettverket først, så krysser fingrene... Fikk i hvert fall flashet ny FW på Rasbee uten feilmeldinger, så det var lovende. Libc6 2.28 var installert på nytt image.
 5. Har Raspbee, så det er ikke et alternativ dessverre. Edit: Er nesten samme prosess for Raspbee/Conbee, har fulgt instruksjonen her: https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/wiki/Update-deCONZ-manually
 6. Samme problem her, har dessverre ikke kompetanse til å komme videre.
 7. Jeg kjøpte denne for å drive OpenSprinkler og Gardena 24 VAC ventiler: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/stromforsyning/stromadaptrer/acac-stromadapter/tufvassons-stromadapter-ac-24-v-72-w-p44891 Fungerer greit, eneste ulempen er at det ikke følger med kontakt, og pinnene på strømforsyningen sitter ganske tett. Jeg fikk loddet fast to ledere med litt krympestrømpe over, men anbefaler å lete etter en kontakt som passer
 8. Takk for tips, Node Red virker interessant, det må jeg sjekke ut. Foreløpig har jeg løst dette på en pinlig enkel måte, men det fungerer egentlig greit i forhold til behovet. Jeg har laget en statusside med Jon00 web page builder. Etter litt googling fant jeg "web2img", et enkelt program som refresher en nettadresse ved gitte tidspunkt og lagrer skjermbildet. Dette skjermbildet har jeg så tatt inn som et "virtuelt kamera" i Blue Iris (overvåknings-software som kjører lokalt). Programmet har funksjonalitet for opplasting av skjermbilder med FTP. Jeg laster så opp skjermbildet av status-nettsiden og et screenshot fra drivhus-kamera til en gratis-host på nett, der jeg kjører et enkelt Wordpress-tema med visning av to bilder. Dette svir sikkert i øynene for en del her inne, men det fungerer faktisk greit 🤪 Fordelen er at jeg ikke eksponerer Homeseer eksternt...
 9. Kunne du tenkt deg å dele noe kode fra disse sidene? Jeg er ikke noe racer på programmering, så noen eksempler hadde vært kjærkomment!
 10. Jeg lurer på om det finnes noen smart måte å vise status for div. Homeseer-devices på en ekstern nettside. Har laget en side i Jon00 web page builder som viser div. sensorer, bilder, brytere fra hytta som jeg har gitt min mor tilgang til (via DNS). Jeg kunne tenke meg å lage en liknende side som skal ligge åpent, med div. data fra værstasjon og webkamera. Den blir ikke helt public, da jeg tenker å dele lenke med en del utvalgte personer, men ønsker å unngå innloggings-problematikk. Finnes det noe smart måte å få til dette på, som ikke blottlegger systemet for mye? En idé jeg hadde var å lage en side i Web-page builder på serveren som ble screenshottet og der bildefila ble lastet opp eksternt f.eks. hvert 10 minutt.
 11. Stilig, takk for print! Jeg har ikke fått startet ennå, så blir spennende å se hva du kommer frem til. Skal også benytte denne mot Homeseer.
 12. Takk for tips, og supert mk1! Vi tar det videre i PM.
 13. Jeg ønsker å kjøpe 3d-print av dette prosjektet: https://www.thingiverse.com/thing:2775946 Finish er ikke viktig siden dette skal bygges inn, men det bør være et materiale som ikke sprekker. PLA er foreslått på prosjektet. Foretrekker å møte/hente i akse Oslo sentrum - Lysaker for enkelthets skyld.
 14. Selger UltraNetatmoWelcome3 plugin for Homeseer da jeg har solgt kamera. Lar deg integrere Netatmo Welcome kamera i homeseer, og på denne måten for devices for alle personer som kamera gjenkjenner, om de er hjemme, borte, hvor lenge siden de ble sist sett, osv. Ser for meg halv pris av nypris, dvs. 200 kr.
×
×
 • Opprett ny...