Gå til innhold
 • Bli medlem

Nettopp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  181
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Nettopp vant dagen sist Oktober 12 2018

Nettopp hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

43 Excellent

Om Nettopp

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

783 profilvisninger
 1. Selger UltraNetatmoWelcome3 plugin for Homeseer da jeg har solgt kamera. Lar deg integrere Netatmo Welcome kamera i homeseer, og på denne måten for devices for alle personer som kamera gjenkjenner, om de er hjemme, borte, hvor lenge siden de ble sist sett, osv. Ser for meg halv pris av nypris, dvs. 200 kr.
 2. Jeg hørte at det kom litt lyder fra varmepumpa i går ettermiddag, antar at du var inne og testet? 😂 Dessverre aktiverte jeg ikke debug logging da jeg testet 2.7, men forsøkte å endre noen innstillinger og selv om det så tilsynelatende ok ut i loggen ble det ikke oppdatert i varmepumpa/verisure "min side". Det virket som om innstillinger satt på "min side" ble synkronisert mot Homeseer. Fikk også følgende feilmelding da jeg forsøkte en endring: mar-26 10.29.58 LSoftVerisure Error {"errorGroup":"NOT_IMPLEMENTED","errorCode":"RES_00001","errorMessage":"Requested resource is unknown"} Jeg gjør et nytt forsøk når jeg får tid til å sette meg ned, og logger litt mer systematisk.
 3. Varmepumpe-funksjonaliteten fungerer ikke i 2.6 eller 2.7. Jeg har gått tilbake til 2.5 og der fungerer alt tilsynelatende, så holder meg her foreløpig.
 4. Har flere ganger opplevd at bursdagskort med penger til ungene forsvinner på uforklarlig vis 😑 Å gi dørkoden til postmannen kommer ikke til å skje for å si det sånn.
 5. Ser du for deg å slippe en oppdatering i løpet av de nærmeste ukene? Jeg vurderer å gå tilbake til en tidligere versjon for å få tilbake full funksjonalitet på varmepumpe.
 6. @lilfire Jeg har kun benyttet varmepumpe-funksjonaliteten, og har kjørt ganske stabilt på en eldre versjon av plugin. Nå har jeg oppdatert til siste versjon, og det virker å være noen problemer med synkronisering av settpunkt. Når jeg endrer settpunkt temperatur fra Homeseer så oppdateres det hverken i Homeseer-visningen eller i Minside. Endring av viftehastighet og -retning virker når man endrer i Homeseer (Minside oppdateres), men virker ikke som den synkroniserer motsatt vei (om man endrer i Minside oppdateres ikke Homeseer). Kan gi deg tilgang på en testbruker på Minside slik som sist om det kan være til hjelp. Får også en feilmelding, virker som denne dukker opp om man setter en innstilling som allerede ligger inne (eks. setter viftehastighet 1 om hastigheten er 1 fra før).
 7. Noen som vet om Raspbee kan brukes samtidig med POE hatten til RPi 3B+?
 8. Den jeg oppdaterte i forrige uke har oppført seg greit, byttet bare lokk som nevnt, uten å legge ut tilførsel. Det er litt rare assosiasjoner som andre her har påpekt, i Homeseer har gruppe 2 endpoint 2, gruppe 2 endpoint 3, gruppe 4 endpoint 4. Gruppe 5 var ikke assosiert så jeg satte den mot controller uten endpoint, la ikke merke til om dette gjorde noe forskjell på rapportering. Jeg får temperatur på "temp 2" og "temp 4" som jeg antar er den interne luftføleren og gulvføleren. Her kommer et lite plott av de siste dagene, lite pådrag så man ser ikke så mye foreløpig, men det er tydelig at den overkompenserer nedregulering av luftføler når termostaten ligger inne. Spiller ikke så mye rolle for min del så lenge temperaturen holder seg jevn. Jeg har ikke noe ekstern temp sensor i dette rommet foreløpig, så får ikke dobbeltsjekket lufttemperaturen.
 9. Danalock BTZE på proshop til 1288, ser ikke ut som prisguide/prisjakt har oppdatert seg med tilbudene hos proshop.
 10. Jula sin nettbutikk er bare sorgen, alle salgsvarer forsvinner på null komma nix, sånn er det alltid 😫
 11. Jeg har slitt med at Eco settpunkt vs. vanlig settpunkt har vært byttet om på styringssystemet i forhold til på termostaten. Har derfor gått bort i fra denne funksjonaliteten og setter heller settpunktet på nytt i bortemodus.
 12. Jepp, skal teste med denne ene over tid. Har inntrykk av at den nye firmwaren virker mer stabil i Homeseer enn i andre systemer? Det er forøvrig litt fascinerende å følge data fra dagens termostater. Vi har to barnerom vegg-i-vegg med varmefolie under parketten, disse styres av to HeatIt termostater som sitter "back to back" i skilleveggen mellom rommene. Jeg har i lengre tid stusset over temperaturvisningen i displayet på disse, da det tilsynelatende er en korrelasjon mellom de to rommene, selv om de er fysisk adskilt med vegg. Etterhvert har jeg lagt merke til at vist temperatur på soverom 1 stiger kraftig når døren lukkes på soverom 2, og tilsvarende vist temperatur for soverom 2 synker kraftig når døren lukkes på dette rommet. I utgangspunktet mistenkte jeg at elektriker hadde koblet til feil tilførsel, altså varmekablene for rom 1 på termostaten i rom 2. Dette er nok teknisk mulig, da de som nevnt sitter back to back og rørene med ledninger kommer opp på samme sted. For å "forske" nærmere på dette har jeg montert en trådløs temperatursensor i soverom 1, og følger alle data med device history plugin. Se utdrag av logginger for soverom 2 i bildet under. Ca kl 11 den 21. November lukkes døra til soverom 1 (dørene står normalt åpne hele døgnet). Ganske umiddelbart begynner målt temperatur i termostat 2 (intern måling) å stige kraftig, men som man ser av den grønne grafen stiger ikke romtemperaturen i praksis. Tilsvarende observerte jeg at temperaturen i soverom 1 (med lukket dør) viste 16 C på displayet, selv om romtemperaturen føltes normal (rundt 20 C). Den eneste forklaringen jeg kan komme på er at det ved normale forhold er en del trekk gjennom termostatene slik at disse "luftes ut" og viser ganske reelle verdier. Det er mekanisk ventilasjon i begge rom, men kun tilførsel (avtrekk går under døra). Så når dør lukkes på rom 1 stiger trykket og det kan det se ut som det oppstår en luftgjennomstrømning gjennom termostatboksene fra soverom 1 til soverom 2, og at dette påvirker intern temperatur i de to termostatene på ulik måte. De gule feltene i grafen viser når varmekablene har pådrag. Dette er basert på styringssignalene i loggen til Homeseer. Termostaten har firmware 1.5 og har ikke en device som viser om varmen ligger inne eller ikke. Det som ikke vises så godt av grafen er at loggingene er hyppige av/på, så om dette er korrekt i forhold til modelleringen til termostaten er det vanskelig å vite. Det blir interessant å følge disse loggingene når jeg tester med en oppdatert termostat på firmware 1.92.
 13. Jeg oppdaterte en termostat i går, det gikk tilsynelatende greit (takk for god guide!). Dette var en termostat som har ligget ubenyttet, og derfor kom tanken om at jeg kanskje kunne benytte det oppgraderte "lokket" og skifte ut mot en av termostatene som allerede er i drift? Er det noen som har testet dette? Da kan jeg oppgradere en og en termostat i fred og ro i boden. Spørsmål to er om det er noen som har forsøkt å oppgradere multireg-termostater med denne firmwaren? Det er vel tilsynelatende samme termostat, ser ut som heatit har sluttet å selge termostaten under "multireg"-navnet?
×
×
 • Opprett ny...