Gå til innhold
 • Bli medlem

psv021

Medlemmer
 • Innholdsteller

  447
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

psv021 vant dagen sist Mars 29 2020

psv021 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

139 Excellent

Om psv021

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 243 profilvisninger
 1. 9 minutter senere: 2 av 4 z-wavelys på samme sensor kommer på. Ikke så ille det! Neida... (joda)
 2. Landet du på noe her? Bygger hytte, og trenger plutselig panelovner (tror jeg). Har vannbåren varme hjemme, og har ikke eid en panelovn de siste 10 årene. Hadde håpet det hadde skjedd mer på denne fronten, men diskusjonene jeg leser kan vel tyde på at det ikke er tilfelle. Kikket såvidt på Nobø, men vi snakker jo minst 10.000 for 4 panelovner (inkludert hub og termostater).
 3. Ja, skulle være mulig å legge på et relasjonslag. Jeg bruker også et vb-script til dette. Det skulle vel også være mulig å legge relasjonene inne i vb-scriptet. Jeg kan fint lite om VB, men finnes dictionaries som i f.eks. Python? (Evt flytte det til en yaml eller json på utsiden som du skriver.) Prinsippet blir vel det samme da: Ikke relatere direkte til deviceID i influxDB (relasjon inne i HS3 via virtuelle devicer, eller i VB, eller midt i mellom i en JSON eller andre lure(re) løsninger.)
 4. Har akkurat samme utfordring, uten at jeg har en god løsning. Jeg har tenkt på å ha virtuelle devicer som proxy. Den virtuelle devicen følger verdien til den reelle devicen, men et er virtuell device som trackes i influxDB. Da kan reell device byttes ut, uten at det påvirker dataene i influxDB. Teoretisk sett, for man vil gjerne kunne skille mellom to ulike sensorer osv. Foreløpig har jeg ikke klart å finne motivasjonen til å lage hundrevis av virtuelle devicer, og jeg er ikke sikker på om det er beste løsning heller.
 5. For vaskemaskin stemmer dokumentasjonen ganske greit: 1900-2300 W. Effekt for tørketrommel er i dokumentasjonen oppgitt til 1000W. Men observert effekt er stort sett rundt 500W. Mulig andre programmer enn det vi normalt bruker trekker mer. Det er også oppgitt forbruk per program osv, det har jeg ikke regnet på.
 6. Nei, det har jeg ikke - det skal jeg få gjort. Det er jo interessant.
 7. Ja, altså, siden jeg nettopp har byttet wallplugs har jeg konsistente målinger på dette, over flere år, og nå fra ulike wallplugs fra ulike leverandører, så jeg FØLER jo at dette er relativt greit bevist Men, det understreker vel at spørsmålet "hvor mye strøm bruker en vaskemaskin" er litt i kategorien "hvor langt er et tau?". Ellers så oppgis vel effekten for de fleste vaskemaskiner/tørketromler der man kjøper dem, og i dokumentasjonen.
 8. Kan det være at Keep Realtime Alive lager krøll? Slo den av for noen dager siden, og etter det har ting fungert bedre. Det kan selvsagt være av helt andre årsaker også, inkludert pur tilfeldighet. Noe hosting, men ingen kræsj. Eksempel fra i natt under. Eventen som kjører 00:10:21 er min egen restart av Realtime. I dataene har jeg avbrudd fra 00:00 til 00:10.
 9. Nei... Her er en typisk vaske/tørke-runde. Først startes vaskemaskin, så startes tørketrommel samtidig som vask nr 2 startes. Det er vel oppvarming av vann som trekker mye, vil jeg tro. Ser tydelig sentrifugeringen på slutten, som trekker knapt 500W. Tørketrommel trekker derimot relativt lite (500W), men ganske jevnt over tid.
 10. Det varierer vel fra maskin til maskin og merke til merke (og program til program). Min vaskemaskin trekker litt over 2200W på maks. Tørketrommel trekker ca 500W på max.
 11. RestartListener hjelper ikke på akkurat dette problemet (altså når hele plug-in har krasjet). (Men godt tips om å nekte event å kjøre på nytt innen 15 minutter, det er nok lurt.)
 12. Nå fikk jeg forøvrig tellingen, men ikke relatert til stansen i natt. Ser at den har vært gjennom denne tellingen to ganger nå i kveld, etterfulgt av RestartRealtime. Dersom det har vært opphold i datastrømmen i forbindelse med disse har de vært svært kortvarige (< 1 min).
 13. Har siste versjon mener jeg (0.0.1.10). KeepRealtimeAlive er på, og satt til 15 minutter. Ingen telling i debug-filen i alle fall. Nå ser jeg at den stoppet tidligere i dag også. Nå stoppet den skikkelig. Altså, måtte restarte hele plug-in'en, holder ikke med Restart listener. Har sikkert 1000 av disse i loggen nå ...så et eller annet er annerledes hos meg enn hos mange andre, virker det som. Når jeg hadde problemer pga 2 hus, hadde jeg mange runder med installering/avinstallering, inkludert en del eldre versjoner. Mulig noe rusk hen
 14. Ja, det gir "riktig" graf, under forutsetning av at <null> alltid betyr 0. Så ikke akkurat beste praksis, men...
×
×
 • Opprett ny...