Gå til innhold
  • Bli medlem

Bostad

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Bostad

  • Rang
    Nybegynner

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ok, fikk en slik mbus reader fra Aliexpress i går, som eg kobler på en Pi. So sitter no å leser gjennom alle dei andre postene for å finne ut kva som må til for å få det til å virke med en Kamstrup.
  2. Har en brikke fra Oss.no og kan der sjå strømforbruk,målerstand etc. Oss.no har et api tilgjengelig men desverre er mine kode kunnskaper lik 0. Er her nokren som har vilje og tid til å hjelpe meg å få dette inn i Homeseer? Api info er tilgjengelig her: https://api.services.oss.no/swagger/index.html Eg kan stille med info/key/etc for å få ut data. Leser no at det er en som har fått laget en app til Homey på dette: https://blogg.oss.no/oss-og-homey/ https://homey.app/en-us/app/no.oss/Oss/
  3. Tusen takk @lasseruud 😀 Då har eg endelig fått min Roborock (Sugern) inn i HS👍 Er nokren av desse noke av verdi å få inn, veit du kva dei gir av informasjon?
  4. Hei. Super guide har fått denne opp å gå. Men har du muligheit å poste bilder av dei andre devicene?
  5. Har montert en Fibaro smart implant på 2 garasjeporter og det virker heilt topp😀 Iallefall etter å ha satt parameter 156/157 til 3 og ikkje 1 slik som stod i manualen og som påpeikt her på forumet av Moskus om eg ikkje husker feil😀 Men har forstått at denne også har en intern temp føler. Har googlet litt og leser at vist denne blir lagt til non secure so vil ikkje temp føler komme opp og vist eg legg den til secure vil temp komme opp men ikkje in1/in2 som då vil skape problemer for garasjeportene. Er det nokren som har ei løysing på dette?
  6. Bostad

    Energy i Homeseer

    Et lite spørsmål ang Energy i Homeseer. Har oppdaget dette fleire ganger med variable løysinger og lurer på om det er fleire som opplever det samme. Når eg legger til nye Dimmere (Fibaro) i Homeseer so dukker dei ikkje opp i Energy. Nokre ganger er det nok å restarte Homeseer, andre ganger restartet windows og har også vert borti å måtte ta strømmen på dimmeren. Dimmere virker ellers fint og HS viser også forbruk i oversikten, men den/dei dukker ikkje opp i Energy. Er det nokren andre som opplever dette og eventuelt har ei løysing?
  7. Testet denne eventen/scriptet her hos meg og det virket på nesten første forsøk. Dvs eg viste ikkje eg måtte lage en virtuel device manuelt, eg trudde eventen opprettet den. Men dette er mitt første script i homeseer😉 Einaste eg oppdaget var at hos meg ligg matavfall som fraksjon 15 og dermed måtte eg legge inn ei ekstra linje for det. Kunne eventuelt ha redigert en av dei andre. Takk for supert script😀👍
  8. Fant feilen, dårlig usb kabel mellom Pi og Oss brikken😖 Men når eg prøver å kjøre node mbusreader.js no får eg samme feil som DYIGlenn her i denne tråden: pi@raspberrypi:~/mbusreader $ node mbusreader.js --------------------------- 06/12/2019, 15:47:03 { type: 'parser', data: 'failed to parse' } Eg har en Kamstrup måler. Dermed er eg usikker på veien videre og håpet nokren andre her inne hadde prøvd seg på dette
  9. Har en en modul fra Oss.no som leser data fra strømmåleren. Ser der er et api/mbus mot raspberry/linux. Problemet mitt er at eg er heilt grønn på linux og programmering. Har en Homeseer på Win10 og lurer dermed på om nokren av dei litt smartare here inne på forumet har klart å benytte seg av dette og hente ut data til Homeseer eller noke annet som kan brukes? Har prøvd dette på en Pi: https://github.com/ossno/mbusreader Eg har koblet Pi'en med en usb til Oss Men når eg kjører Node Mbusreader.js får eg meldingen: Error: Error: No such file or directory, cannot open /dev/ttyS13 Eg forstår sopass at i filen mbusreader.js so ligg det kodet ttyS13. Men eg veit ikkje korleis eg finn ut kva som er rett port eg skal bruke. Heller ikkje korleis eg skal klare å få dette inn i homeseer?
  10. Hei. Blander meg litt inn her, sitter med samme tanker om lys under trinna i trapp. kva type led strip bruker dere og handler fra? Har open trapp og stusser litt i korleis eg skal klare å skjule ledninger best mulig?
  11. Prøv å installer driveren til uzb på nytt. Eg var borti en gang at denne trøblet. Men det var i sammenheng at eg flyttet homeseer til ny pc. Men minner litt om samme problem.
  12. Ikkje umulig nei. Jaja bra vi lærer noke kvar dag Link til driveren eg lastet ned: https://z-wave.me/download/WindowsDriverUZB.zip Her er download siden: https://z-wave.me/support/downloads/
  13. Takk Moskus, eg tenkte rett og slett ikkje på driveren. Ser no at eg heller ikkje hadde lagt inn driver på gamle pcen i utgangspunktet og kun brukt den windows har valgt. Installerte drivaren på gamle pcen. Installerte den på nye og tok en ny kopi av HS3 mappen og alt virker
  14. Fikk blandt annet denne meldingen: Failed to get a SECURITY SCHEME or verify the key from node
  15. Ja samme versjoner på begge maskiner. Litt usikker på korleis nodene blei inkludert. Trur eg berre har valgt "add node" og trykt 3 ganger på bryteren for å legge dei til. Om dette er secure eller insecure er eg usikker på. Som sagt er litt fersk på dette. Men prøver no å lære litt meir før eg begynner å bytte ut dimmere i huset. For prøve i morga å ekskludere å legge til igjen. Bør eg då eksludere dei på gammel, flytte uzb til ny å legge dei til igjen? Og er det då nok med 3 trykk eller må eg gjere noke spesielt med fibaroene siden dei har hatt kobling før? Kan hente ut meldingene når eg prøver igjen i morgen.
×
×
  • Opprett ny...