Gå til innhold
 • Bli medlem

Offpiste

Medlemmer
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Offpiste vant dagen sist Februar 10

Offpiste hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om Offpiste

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg hente ut om noen er hjemme eller borte basert på om man er tilkoblet wifi eller ikke.
 2. Hva er de tre nederste prisene?
 3. Kan være at du har noe feile adresser i adresse gruppene dine. Du kan prøve å velge "network" istedenfor og velge hele vlan'et, får å se om du for noe trafikk da.
 4. Er det fra Arduino-kortet på "NoT- nettverk" mot LAN eller mot de andre VLAN du ikke får trafikk i mellom?
 5. Er en av mine regler der jeg tillater at Home Assistant får tilgang til Cloudkey'en for å hente ut litt info.(ip til ip, alle porter åpne) Så mener at det skal ikke av hukes noe inne på states inne på advanced, som du har gjort. . Ser at du deler ut nett til hver enkelt vlan(regel 2001 og 2002), vis du ser på min regel 2001, så får alle vlan nett ved hjelp av en regel. Vil tro det det går like fint på begge måter. Sånn har jeg satt opp mitt gjeste nett: Da blir det også egen regler inne guest på firewall. Har også slått på mDNS, sånn at chromecast kan nåes på alle vlan. Man har også muligheten til å slå av gjeste wifi f.eks om natten. Og man kan sette opp en "tryggere" DNS-server på det nettet som mer barnevennlig.
 6. Jeg har en Fibaro wall plug som styrte kjøkken viften, som falt ut ca en gang i uken. Av og til hjalp det å ta av og på strømmen, andre ganger måtte jeg inkluderer den på nytt igjen. Da kjøpte jeg inn en wall plug fra Telldus, og det var samme opplegget som Fibaro'en. Har nå byttet ut dette med en singel switch 2 fra Fibaro, og har nå aldri hatt noen problemer siden, de 2 wall pluggene virker helt fint andre plasser i leiligheten. Om det var pga viften var tilkoblet eller at wall pluggen sto for nærme viften, som skapte mine problemer vet jeg ikke.
 7. Hei Det jeg har gjort hos meg er å lage eget "IoT" corporate-nettverk på eget vlan, og de andre nettverkene på andre vlan. Så har jeg satt opp i brannmuren, at jeg blokker alle vlan mot hverandre, brukt denne guiden. Og så har jeg åpnet opp for ip eller port i mellom vlan'ene for det som trengs å kommunisere mot Home Assistant. Sånn har jeg det i min brannmur: Om dette er 100% riktig/galt for noen andre svare på Håper noen andre også kan komme med noen innspill.
 8. Hei Kråkerøymannen Prøvde å sette sammen noe automatstasjoner kjappt, kan ikke garantere at dem virker 100% - alias: Utelys i gesims av kl 22:00 trigger: - platform: time at: '22:00:00' action: - service_template: switch.turn_off entity_id: switch.fibaro_utelys_gesims - service: notify.ios_pals_iphone data: title: "Utelys" message: "Utelyset i gesims er slått av" - alias: Utelys i gesims på igjen kl 06:45 og følge den over trigger: - platform: time at: '06:45:01' condition: condition: template value_template: '{{ states.sun.sun.attributes.elevation < -3 }}' action: - service_template: switch.turn_on entity_id: switch.fibaro_utelys_gesims - service: notify.ios_pals_iphone data: title: "Utelys" message: "Utelyset i gesims er slått på" # slå på gesims ved bevegelse når lys er av og mellom klokken xx:xx og xx:xx - alias: 'gesims bevegelse' initial_state: 'on' trigger: platform: state entity_id: Pir_et_eller_annet to: 'on' condition: condition: and conditions: - condition: state entity_id: 'switch.fibaro_utelys_gesims' state: 'off' - condition: time after: '15:00:00' before: '02:00:00' action: - service: switch.turn_on entity_id: switch.fibaro_utelys_gesims - delay: 00:02:00 - service: light.turn_off entity_id: switch.fibaro_utelys_gesims
 9. Er det andre som ikke får inn verdier fra Tibber Puls med versjon 0.92.2 ?
 10. Stopp HA -> slett 'home-assistant_v2.db' -> start HA. (man mister logg og historie) Jeg har satt dette inn i configuration.yaml for å forhindre så stor fil: recorder: purge_interval: 1 purge_keep_days: 2 exclude: entities: - sun.sun - sensor.energy_tibber_daily - sensor.real_time_consumption_xx - sensor.electricity_price_xxx + flere andre ting som jeg ikke trenger å logge. https://www.home-assistant.io/components/recorder/
 11. Da kan jeg stille selv hva effektgrensen skal være. Nå for tiden står den på maks, helt til vi vanlige strømforbrukere får effekttariff. Er vant med kilowatt på jobben, er kun feil benevning her, den regulerer etter watt. Bor i blokk med inkl varmtvann, så hos meg blir det kun ovner, varmekabel og avtrekksvifte som blir slått av. Enhetene kommer på igjen nå øyeblikksverdien er under satt effektgrense i 5 minutter, oppsettet mitt er så og si nesten helt likt som Dennis87 sitt.
 12. Mener at den ikke er til noe. Legg til show_header_toggle: false i ui-lovelace.yaml - type: entities title: "test auto" show_header_toggle: false entities: - entity: automation.test_1 - entity: automation.test_2 - entity: automation.test_3 - entity: automation.test_test_test
 13. Bruker den til makismalvakt (slår av enkelte enheter når øyeblikksverdi kommer over max W)
 14. Jeg har litt over 35 automation.xx entities som aldri har slått seg av. Har dere noe i automasjon som skrur av andre automation entities ? Mulig å få se noe fra automations fila deres?
 15. I mine automasjoner har jeg lagt til initial_state: 'on' da er dem alltid på etter restart. automation: - alias: 'Door alarm' initial_state: 'on' trigger: - platform: state ...
×
×
 • Opprett ny...