Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. I dag
 2. Det gjør den, og den gjør en glimrende jobb. Jeg bruker luminans-infoen fra den i kombinasjon sola sin horisont-vinkel til å styre dimming av utelysene.
 3. Må alt være positivt på forumet for at man skal si noe? Om ting ikke ser bra ut så er det vel lov å si at det ikke ser bra ut? Altså sist vi hadde denne "diskusjonen" er sikkert over to år siden. I mellomtiden har HomeSeer gått fra versjon 3 til 4 som ser ut som en oppgradering fra Windows 95 til Windows 98 i beste fall. Er det slik at folk ikke bryr seg et døyt om UI i HomeSeer så lenge det bare funker og er funksjonelt? Snakker ikke om selve fargen på UI'et. Vi snakker designet, selv om fargen selvfølgelig er en del av "designet". Designet består av en blanding av norsk og engelsk som er fy fy i seg selv. Også er trykkflatene grå avlange bokser som det står lock og unlock på. Du må jo være enig i at dette ikke er et nice design. Det ser ut som ikonene som brukes er hentet rett ut fra Windows 95\Frontpage 2003. Tar man Hass som et eksempel så kom jo de med lovelace som gjorde at ting begynte å se mye bedre ut. Brukerne dog tok det et skritt videre og utviklet egenutviklede dashboards som ser meget bra ut. Hvorfor er det ikke tilsvarende på HomeSeer? Ja, det er like viktig som funksjonalitet. Det finnes ingen andre apper på telefonen din som har et slik "gammeldags" UI i 2022. Selv Tahoma som så ut som en bøtte møkk har klart å få et greit design på UI'et sitt, mens HomeSeer er på stedet hvil?
 4. Hei, ja nå er ferien snart over 😊 Skal du en svipptur til Oslo (eller Drammen) i løpet av August, tror du?
 5. I går
 6. GAS

  Astrour utelys, tips?

  Kan vel kansje kobles som @balle3201 har tegnet i denne tråden her.
 7. Jeg har ikke beregnet min besparelse annet enn at min snittpris for en mnd (det Tibber har beregnet og belastet meg) er litt under den offisielle snittprisen. Da antar jeg at jeg hadde hatt samme snitt som den offisielle om jeg ikke hadde styrt VV-bereder aktivt. For min del har det ikke blitt veldig store summer av det, men nok til å dekke inn heavy duty switchen og elektrikerarbeidet på et år eller to. Regner med å se større effekt gjennom vinteren når jeg også skal styre gulvvarme på samme måte.
 8. Enkleste er nok da å koble den midlertidig til Tibber
 9. Det kan se ut som om denne kan kobles opp med en intern temperaturføler på berederen for bedre styring med varmen. Jeg ser at OSO og Høiax har litt ulik tilnærming til smartberedere. OSO satser på en tilleggsmodul som kan brukes på alle beredere produsert etter en eller annen dato i 2017, mens Høiax satser på fullt integrerte saker der man kjøper hele smartberederen som en pakke. Jeg antar at også Høiax har overvåking av vanntemperaturen i sin automatikk, men dette har jeg ikke lest meg skikkelig opp på. Så, altså; man får en VVB med komplett, integrert styring av varmen av og på. Det ville ikke overraske meg om man har en effektregulering av elementene, men dette går ikke klart frem av dokumentasjonen slik jeg leser det.
 10. Den inkluderer også temperatursensor for berederen i følge monteringsinstruksjonene. Det er jo en stor fordel. Men så var det det der med wifi og skybasert api, da. Litt mindre fordelaktig etter min smak.
 11. Utmerket, Pulse oppe og går lokalt med brukernavn og passord med username:password@host som du sa Daniel. Alt ser ut til å funke bra via custom integration AMS HAN for Home Assistant. Vet du eller noen om det finnes mulighet for å oppdatere firmware på Pulse også "lokalt" med riktig adresse i update_url? Min er på v0.11.7 og er vel et par år gammel. Det er kanskje å pushe litt for mye på statshemmelighetene til Tibber da? Takk for hjelpen!
 12. Støtter @christbj sitt forslag om AeoTec Heavy Duty. Fungerer utmerket, og burde være sterk nok til å tåle stor belastning over lang tid. Vi er inne i en veldig utypisk tid og hvis du slår på VVB kl 12-13 og av kl 15-16, så dekker man mye. Men det er hakket bedre å beregne det selv.
 13. Takk for svar! Levetiden til switchboten er et poeng. Men når jeg først har den satt opp, så bare bruker jeg den til den evnt tar kvelden. Som sagt er jeg helt nybegynner på home assistant, og vet egentlig ikke helt hvor jeg skal begynne. Switchbot har en innebygget "schedule" som gjør at jeg uten home assistant kan sette den til å slå seg av når det tradisjonelt er strømtopp. (typ morgen,kveld) Tror du det er mye mer å spare på å styre det etter strømpris kontra dette?
 14. Da dukket ny inverter opp fra Italia: EASun support glimrer med sitt fravær fremdeles. På 2 uker nå har de sendt meg 3-4 meldinger uten noen verdi i det hele tatt... De tar DEFINITIVT ikke tak i problemet i alle fall... Godt å få litt gulfarge i trendene igjen:
 15. Hva gjør den som HomeSeer med et AeoTec Heavy Duty relé ikke gjør...?
 16. Du tok et skjermbilde fra mobilen min, men det kunne jo like greit vært av håret mitt. "Den sveisen er bare så 1993", eller noe i den dur. Det ville ikke bli en positivt ladet kommentar. Jo, men se posten min over for hva man diskuterer. Dette er et forum for automasjon man har hjemme, det står i tittelen. Jeg er ikke blodfan av blåfargen HST skal bruke på alt jeg heller, men folk som sier "Windows 95" eller "ser ut som en webside på 90-tallet" har nok glemt hvordan IT på 90-tallet så ut. Og det er litt ironisk at Windows 95, og til en viss grad Win98, var mer gusjegrønt. Windows XP var blått... Det er fint at du har et system som du mener ser hipt og kult ut hvis det er viktig for deg. For meg er det viktige at automasjonen fungerer og at jeg enkelt kan få til det jeg vil. Automasjoner skal ikke sees, de skal bare fungere. Stemmer. Men det går disse gamle tantene hus forbi...
 17. Ta en titt på https://powersaver.no. Det er et tillegg til Home assistant som kan styre flyttbare strømlaster (VV-bereder, gullvarme osv) basert på strømprisen gjennom døgnet. Jeg bruker dette til å styre min VV-bereder ved hjelp av en Aeotec heavy duty swich montert av elektriker. Skal styre gulvvarme også til vinteren, ved å styre Nobø termostater (mulig gjennom HACS i HA). Så lenge denne switchboten kan styres fra Home assistant kan du gjøre det på denne måten. Men du bør sjekke levetiden på bryteren din, er ikke sikkert den lever lenge når det blir skrudd av og på flere ganger om dagen. En Aeotec Heavy duty koster rundt 1000,-. Om du kjøper en slik og har den liggende kan du få elektriker til å montere den senere, når det blir behov for andre elektrikeroppdrag.
 18. Hei Er det noen som har prøvd denne? https://osoenergy.no/produkter/ Ser også ut som det skal være mulig å få integrert denne inn mot Homeseer https://osoenergy.no/tjenester/ Noen som har sett på å lage en slik integrasjon?
 19. Når man viser frem systemet sitt på regional TV så blir det vel litt anderledes at man kommenterer det enn at man går bort å sier til en person at han har stygg sveis eller? Fordi ingen "normal" person ville sagt det til deg ellers at systemet du bruker ser gammeldags ut? Legger man ut ting i forumet her så er det vel åpent for "diskusjon" eller? Eller er det ikke lov å si at det ser ut som windows 95?
 20. Hei! Jeg kjøpte en switchbot til å slå av og på VVB (har en vanlig bryter til VVB). Er det noen mulighet til å automatisere dette opp mot strømpriser? Type at den slår seg av ved toppene. Jeg har tibber og home assistant på en raspberry pi. Dog er helt nybegynner på home assistant.
 21. Ja, det kan man med all rimelighet anta, for ellers hadde du nok ikke sagt noe. Så jeg tipper du vil, enten bevisst eller ubevisst, prøve å trekke i meg som faktisk liker funksjonelle systemer. Det er lettere på internett (det må vi også tåle for internett er en fordel på andre områder), men er man et normalt fungerende menneske i vanlige sosiale situasjoner går man ikke bort til andre og sier "Du, den frisyren din er egentlig jævlig stygg." Det er OK at du prøver å trekke i meg. Jeg tåler det. Man må være litt hardhudet når en journalist banker på døren. Sannsynligvis mer nå enn før takket være internett. Men jeg orker ikke diskutere det. Enda. En. Gang. Jeg vet hva som som kommer, for det gjør de hver gang. Det er "de gamle tantene", som vil fortelle meg hvor mye bortkastet tid og penger hobbyen min er. (Det var mindre av dem denne gangen, for poenget er jo å spare penger). Det er hobby-psykologene, som stiller diverse diagnoser basert på et 2 minutter langt TV-intervju. Imponerende fagkunnskaper disse må ha. Det er wannabe-matematikerne, som regner til døde på alt og alle for å se om jeg regner feil. Jeg tror de ofte er de samme som Wannabe-software-ingeniørene som forteller meg hva jeg skulle gjort annerledes, at jeg sikkert kjører feil hardware, bruker for lite tid på IP-konfigurasjoner, etc, Men de siste er de festlige: De obersvante. De får med seg ting som jeg tipper går de fleste andre hus forbi. En fyr sendte en melding med ordlyden: "Stilig reportasje, men vet du at dørhåndtaket ditt er montert opp/ned"? Jeg måtte sjekke, og ja: På den gamle ytterdøren hadde de satt dørhåndtaket feil vei. "Festlig innslag, synd skoene dine stod synlig i gangen". "Jeg synes jeg så noen fingermerker på touch-skjermen din". Noen eier ikke skam i livet, verken på internett eller i virkeligheten. Dessverre har internett gjort at disse blir lettere tilgjengelige for mange av oss. Men de fleste av oss oss, garantert meg selv inkludert, kan bli flinkere til å sette prøve på kommentaren vår med spørsmålet: "Hadde jeg sagt dette høyt til personen?"
 22. Haha, unnskyld.. Men det må sies du har ett ryddig oppsett. Jeg måtte gi opp HSTouch, jeg fikk det aldri til slik jeg ønsket. Det endte opp med å begrense hvilke child devices som skulle være synlige - noe som faktisk fungerte veldig bra. Grid-modus i HS4 var også ett løft, spesielt på horisontal visning. Pluss og minus med alt.. Når skal noen lage noe som kombinerer det beste fra alle verdener?
 23. Trenger man å oppnå noe med den kommentaren? Vi bare påpeker at det ikke ser bra ut... og at vi syns det er rart at ingen hos HomeSeer klarer å få til et UI som ser bra ut. Greit at det fungerer, men det er lov å gjøre noe med UI også. Alt annet på markedet (sett bort i fra Fibaro) har jo bedre UI, så hvorfor de ikke bruker tid på det er jo veldig rart. Det er funksjonelt, men det er et men.
 24. Joda, men hva vil du oppnå? Om brukeren er fornøyd så har ikke han behov for å vite at du ikke liker det... men han hadde kanskje satt pris på å få høre at du likte det (om du virkelig liker dert da selvsagt).
 25. Ja, også må det være lov til å påpeke at det ikke ser bra ut.
 26. At HomeSeer UI er i et annet årtusen får nå være så men det funker... og der finnes jo alternativer for de som ikke liker det...
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...