Gå til innhold
 • Bli medlem

Lære Homey IR fjernkotroll


Anbefalte innlegg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av mrfiks
   Hei. Jeg har brukt piller fra Namron zwave samt brytere. IKKE KJØP DETTE, MØKKA PRODUKTER. ikke noe hjelp fra elektroimportøren Styr unna.

   Det er totalt 9 piller  Namron Z-Wave dimmer 400W  https://www.elektroimportoren.no/namron-z-wave-dimmer-400w/4512710/Product.html

   6 bryterer
   Namron Z-Wave 4 kanaler bryter x 2 stk
   Namron Z-Wave 2 kanal bryter x 3stk
   Namron Z-Wave 1 kanal bryter x 1 stk
    
   HUB: Athom Homey Pro

   Leligheten er ca 70m2

   Systemet er så tregt at det er ikke mulig. Kan drikke 3 øl og steke en pizza før lyset er slått av, om det i det hele tatt slås av ved å trykke på lysbryteren.
   Dama er potte sur for at jeg skulle være "smart"

   Er så utrolig tregt. Ser nå at jeg har valg helt feil ved å benytte produkter fra Elektroimportøren. Hørt mye bra om  zigbee ,kansje z wave ikke er bra?
    
  • Av Piero
   Hei! Ny bruker her på forumet. Mye lærerikt å lese, men jeg er fortsatt ikke sikker på hvilken hardware jeg skal velge i mitt neste steg. Hadde derfor satt stor pris på forslag og kommentarer.
    
   Først litt om dagens oppsett:
   Eldre hus med Tibber m. Pulse, Tesla integrasjon, flere Sensibo og Philips Hue devicer ++
    
   Målet er å samle mest mulig i Tibber, bruke mer varmestyring ("Aeotec - Heavy Duty Switch" (for varmtvannstanken) og "Heatit Z-TRM3" (for gulv)) - for å på den måten få mer kontroll på energibruken samtidig som det selvfølgelig er gøy og nerdete.
    
   For å komme dit må jeg selvfølgelig ha hjelp fra elektriker - men før det vil jeg lande på system og kjøpe inn utstyret.
    
   Her kommer til slutt det jeg spør etter:
    
   Hvilket system er mest fremtidsrettet og har den støtten jeg trenger for å integrere med Tibber? Min foreløpige konklusjon er Homey - eller Homey Pro. Hvilken smart dimmer er rimelig og god nok når man skal bytte ut gamle ELKO 315GLE? Homey skal i tilfelle plasseres i etg. 2 mens dimmere brukes i etg. 1 og 3. Hva tenker dere om denne dimmeren: https://www.proshop.no/Smarthus/Jumitech-Zigbee-Dimmer/2938989 Hvilken trådløs bryter bør jeg velge? Ser ut som de koster mer enn selve dimmeren.  
   På forhånd tusen takk for eventuelle svar!
  • Av runryd
   Hei. 
   Er ganske fersk med Homey men lærer litt etter litt.
   Har kjøpt en Fibaro smart implant hvor den ene utgangen skal koples på garasjeport. 
   Har satt opp flow i Homey, styres med trådløs bryter i gangen som gir signal til Homey.
   Har også stilt inn i smart implant innstillingene hva som skal skje når jeg trykker på kablet bryter i garasjen.
   Men av og til så står jeg på utsiden av garasjen og trenger å inn, er det mulig å legge inn en snarvei i Homey så jeg slipper å inn i flow for å så velge «then» og «test»
   Har lagt inn flowen garasjeport i favoritter men det hjelper bare litt.
   Noe jeg har oversett?
    
    

    
  • Av torstein89
   Hadde tidligere Indigo Domotics som smartsystem, men byttet for noen år siden til Homey, og forsøkte å videreføre en viss struktur fra Indigo til Flows i form av mapper:

    
   Kort fortalt hvordan det er/var tenkt:
   Action Groups = Flere ting som skal skje med en flow der trigger ofte er en fysisk knapp eller at "denne flow startes" Hendelser = Noe som aktiveres ved at "noe" endrer status. Eks strøm endres, bevegelse, fukt, lys osv. Her har jeg også noen mapper for spesielle enheter som gir flere ting. Eks. TV-statuser, tørketrommel, vaskemakin osv.. Systemhendelser = Dette går mer på hendelser som skal gi notifikasjoner/push fra system, eller virtuelle ting som gir status av/på Tisplaner = Hendelser som regel har triggere basert på tidsintervaller/spesielle tider av døgnet  
   Men jeg lurer da på hvordan dere andre organiserer flytene/flows-ene deres? Blir fort rotete dersom man ikke har noe mappe/navnstruktur. 
   Ble også litt inspirert av 
   Men dette gjelder henholdsvis enheter og ikke automatikk/script, selv om kanskje noe kan gjebrukes av navngivning her også.
    
   Så kom gjerne med tips til organisering av Flow, og eller hvordan du gjør det med mapper eller bare navngivning. Det jeg synes er største utfordringen med flows er at den kan omfatte flere enheter, og er ikke alltid "plassert" et sted for hvor den foregår, noe som er lettere med tingenes plassering i oversikt.  Dette er sikkert også et tema som kunne vært oppe i mer generell "hvordan organisere dine enheter og automatiseringer", men alle har sikkert forskjellige fremgangsmåter for å ha mapper, tagger osv...
  • Av Eivindsk
   Finnes det en gyllen regel for hvordan man bør styre varmen for å opprettholde komforten, men samtidig prøve å bruke strøm når den er billigst?
    
   Vårt hus er to etasjer og vi har alt vi trenger i det daglige i første etasje. 
   Her er det gulvvarme i alle rom utenom soverom. I stua er det også vedovn.
    
   Nå har vi satt homey til å varme opp gulvene på natta når strømmen er billigst og skru den ned såpass mye på dagen at den ikke går på igjen før kvelden kommer. Da er tempen i gulvet sunket noen grader. 
    
   I disse kalde dager merkes det at det er begrenset hvor mye gulvvarmen får varmet opp stua, gang og kjøkken på natta. Det blir såklart også kjøligere utover dagen og vi må fyre i ovnen.
    
   Er det lurere å la Tibber styre varmen? Tibber styrer varmen på badet, og det funker forsåvidt fint.
    
   Hva gjør dere?
×
×
 • Opprett ny...