Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Jeg ser at det er laget noen bra løsninger for hentetider til renovasjon for Homeseer...men så langt jeg klarer å søke ikke for Oslo. Jeg har vært inne på nettsiden til Oslo kommune og funnet et sted hvor man kan få denne informasjonen pr adresse: https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/avfallshenting/?sid=&street=Nordalveien+13a

Er format/løsning på dette nettstedet likt om for hentetider hos Posten....da tenker jeg på om det feks. er XMLHttpRequest? Om jeg gjør et kall på URL´en over i Node Red får jeg bare masse "vas" i retur.

 

Det som hadde vært aller best ville være at noen fortalte meg at jeg ikke var spesielt flink til å søke og at løsningen for Oslo er her.... alternativt må jeg prøve meg på litt koding og trenger litt peking i riktig retning...

 

Endret av Fjosepose
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Klarte å knote meg til en løsning i går kveld, og den ser ut til å virke i dag! Renovasjonsetaten har tydeligvis en hjemmeside av god gammel type(og ikke XMLHttpRequest) . Når jeg taster inn URL med søkeparametere får jeg tilbake en "monster payload". Etter en runde med .split('xxx') i Node-Red på unike identifikatorer (alle eiendommer har et unikt nummer) klarte jeg å ekstrahere dato for restavfall og papir. Ikke spesielt elegant, men fungerer så lenge ikke noen store endringer skjer med den aktuelle websiden.

image.png.de460e167a90de48d57513c24a026996.png

Mener å ha lest at Oslo kommune planlegger API for "hvermannsen" på informasjon og tjenester...da første snakker vi smart (city)!

Endret av Fjosepose
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Lignende innhold

    • Av Laterman
      Jeg hadde en stund HS4-server stående på kontoret i 1.etasje, siden den var lett tilgjengelig når jeg startet min «HS-reise» som nybegynner. 
      For et par måneder siden, så var det meste av utstyr koblet på, alt fungerte fint og da var tiden kommet for å flytte serveren ned til sin tiltenkte plass i kjelleren. Etter flytting måtte jeg sette ny com-port på Z-wave interfacet (aeotec stick) så dukka alt opp som skulle være der.  Men flere devicer er nå dobbelt opp. Dvs en device med fullt navn, mens en med kun «node xx». Det er jo svært rotete og uoversiktelig å ha mange slike dobbeltføringer, så hva kan en gjøre for å bli kvitt de? De kan vel ikke akkurat fjernes, eller må alle slike eksluderes for å inkluderes igjen?
      Hvis noen har en teori om årsaken til at de dukker opp slik, så hadde det også vært fint så en unngår slikt i fremtiden... 
      (Devicene i bildet under er samme device)

    • Av jrewing
      Har blitt med på et slags prøveprosjekt/pilot fra Lyse. De har åpnet HAN-porten og sendt meg en liten smarthus-startpakke.
       
      Jeg har Homeseer og stort sett z-wave fra før. Litt wifi og Verisure har jeg også. Men Zigbee har jeg ingenting av. Håpet nå er at jeg kan få denne hub-en til å snakke med Homeseer, helst uten å kjøpe zigbeegrensesintt.
       
      De kaller den Eva i manualen, men på pakken heter den Datek.
       
       

    • Av Decibel
      Jeg har den siste tiden fått opp jevnlige feilmeldinger i loggen i fra Easytrigger. Meldingen er "ERROR HSEventAux callback. 0 er en ugyldig verdi for intervallet. Den må være større enn 0."
      Denne feilmeldingen synes jeg ikke gir så mye informasjon, og jeg har derfor spurt inne på Homeseer-forumet, i håp om at den som har laget Easytigger (eller andre) kanskje kunne peke meg i riktig retning. Så langt har jeg ikke fått noen tips til hva problemet kan være.
      Jeg har derfor tatt den store jobben med å gå gjennom alle eventer som bruker Easytrigger. Jeg har ca 100 eventer som bruker den, så det tok litt tid. Jeg delte de inn i grupper, og disablet en og en gruppe. Fremdeles kom feilmeldingene jevnt og trutt. Jeg har derfor gått til det skritt å disable alle eventer som bruker Easytrigger. Og feilmeldingene kommer fremdeles!
      Det er kun en måte jeg har klart å fjerne feilmeldingene på, og det er ved å skru av hele Easytrigger, og det har jeg jo svært lite lyst til. Jeg bruker flere av funksjonene aktivt, så nå som alle funksjonene er disablet så er huset ganske "dumt".
       
      Er det noen her inne som har vært borti denne feilmeldingen, og som har en anelse om hva som kan forårsake den?
       
    • Av Join
      Hei!
       
      Eg prøver å bruke  Realtime LastMeterConsumption frå tibberseer som blir oppdatert kvar time til å registrere siste times strømforbruk.
      Altså nyverdi - målerstand forrige time = forbruket sist time.
       
      Planen er:
      1) å opprette et device som får målerstand NÅR  Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg. Denne biten er grei.
       
      2) Neste time når  Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg, vil eg trekke bort forrige timeverdi for å finne forbruket.
       
      3) Resultatet skrives til et annet device "kWh forbruk sist time".
       
      4) Opprette et device: "Største timeforbruk Månad".
       
      5) Lage regel som sei:
      "IF" kWh forbruk sist time" er større enn "Største timeforbruk Månad"
      "THEN" Easytrigger write device "kWh forbruk sist time" to device "Største timeforbruk Månad". Dette burde eg få til.
       
       
      Planen er å registrere den timen med størst kWh forbruk i mnd, lagre høgaste verdi for kvar mnd.
       
      Dette har med nettleige å gjere og estimering av nettleige og strømpris sammen. 
       
      Har Easytrigger, Device history, om de kan brukes.
       
      Et lite script løser nok dette, men har ingen anelse korleis bruke skript pr.d.d. i HS.
    • Av Join
      Hei!
       
      Mitt system styrer huset i hovedsak KNX igjennom Hager IP-interface og iZKNX plugin. I tillegg har jeg en zwave usb-stick og en Conbee II usb-stick.
       
      Systemet kjører på en eldre vifteløs industriPC, med win10.
       
      Alt fungerer dønn stabilt, bortsett fra Zigbee. 
      Setter opp bridge etter oppsskrift, men den "står" kanskje ei veke, så mister den kontakt med bridge. Har gjort dette mange gongar. Mange.
       
      Det er ein del HUE-pærer som kun fungerer som vanlige LED-pærer, kan du si. Prøver å sette opp endel automasjoner for barna, med farge for tidspunkt, men dette fungerer noen dager, eller lenger, før det slutter.
       
      Bridge må legges til i nettverket på ny, og alle device må legges til på ny...
       
      Nå har eg funnet en enhet på zigbee, som ikke er lys, men kan måle strøm igjennom HAN-porten, dvs. betyr dette at den ikke KAN falle ut pga strømstyring. 
      I tillegg må den fungere når internett er nede. 
       
       
      Treng hjelp.
       
      HJELP!
       
      Mvh John Ingar
×
×
  • Opprett ny...