Gå til innhold
 • Bli medlem
 • 0

Muligheter med Somfy Tahoma


Spørsmål

Hei,

 

har akkurat bestilt meg solskjerming med motorstyring. Har da bestilt med Somfy Tahoma. Ser at det er ganske mange andre muligheter med dette systemet som lysstyring og styring av varme.

Jeg er ny på området og lurer på hvordan man enklest styrer lys med appen. Har dimmere i dag, byttes innmaten på dimmere med smartdimmere?

Har også vannbåren varmesystem med vann til vann varmepumpe der styringa nå begynner å bli gammelt. Har idag Uponor  med romtermostat i hvert rom. Kan nytt system fra Uponor intregreres i Tahoma? 
Veldig kjekt å få varsler hvis varmesystemet skal svikte på vinteren og man er bortreist.

Andre gode ideer for bruk i Tahoma?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

1 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

 • 0
På 4.6.2021 den 22.24, Affe12 skrev:

Har dimmere i dag, byttes innmaten på dimmere med smartdimmere?

Med skrudimmere så må hele saken byttes. Enten til en annen smart skrudimmer, eller til modul bak med brytere foran.

 

På 4.6.2021 den 22.24, Affe12 skrev:

Andre gode ideer for bruk i Tahoma?

Jeg hadde ikke brukt Tahoma som topp-system, mest fordi det sannsynligvis ikke støtter allverdens... men jeg er miljøskadd for lenge siden, så det er ikke sikkert du skal høre på meg. ;)

 

Men andre systemer kan snakke med Tahoma, enten direkte eller via noe som heter MQTT. Men alle er litt mer tekniske å sette opp, muligens utenom Homey (men jeg har ingen erfaring med hvor godt Homey integrerer Tahoma).

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Svar på spørsmålet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av FizCarloz
   Hei gode forum.
    
   Som tittelen indikerer har jeg tenkt på å oppgradere varmestyringen i huset. Vi har vannbåren varme med 11 kurser/sløyfer. (se gjerne bilde). Til det formål tenkte jeg å høre med dette forum om hvilken hardware man kan anbefale? Samt om dette er noe man bør gjøre selv eller ikke? Jeg har tidligere selv skiftet ut både rom termostater og aktuatorer, så jeg tenker at det sikkert ikke er så vanskelig å bytte ut styringsenhet også? Hører gjerne fordeler og ulemper takk.
    
   Har en HASS installasjon deployed på en RBI med Docker så integrasjonsmulighetene burde være mange.
    
    

  • Av MB84
   Driver å pusser opp et hus og tenker at jeg vil ha litt smart styring av hvertfall lys og varme i første omgang. Alt av dimmere er Elko Smartdim Vri og Termostatene er ELKO Super TR RF. Tenkte først å bare kjøpe Elko sin egen smarthub, men den vil kanskje bli begrensende om jeg vil bygge ut med flere ting? Har også fått montert screening fra markisemannen som ble levert med noe trådløst somfy opplegg som jo også hadde vært kult å koblet sammen med resten. Av andre ting kunne det vært aktuelt å koblet opp noe brannvarslere og kjekt å kunne styre Yale Doorman via app.   Har sett litt på om Futurehome eller Homey kan være en bedre løsning for hub? Hva tenker dere som har peiling er den beste løsningen? Fordel om ting er mest mulig plug and play.
  • Av Roffe
   Hei! 

   Ser det er utrolig mye god kompetanse her :-) Håper jeg kan bidra tilbake etterhvert. 

   Kort om mine komponenter, som ikke henger sammen, med noen få unntak i Apple HomeKit. I dag har jeg Sonos i 7 rom (integrert i tak de fleste steder, et par Sonos One), Google Home, fem Velux Integra takvinduer som styres via egen gateway, alarm fra Verisure, Yale doorman koblet mot Verisure, Ring Doorbell 3, Netatmo inne/uteføler, Neato robotstøvsuger, Easee elbillader m/lastbalansering i sikringsskap. Google Mesh-nettverk. Nibe vannbåren varmesystem koblet til Uplink-løsning. Familien er sterkt Apple-orientert, med 3 x Apple TVs, fem ipads, fire iphones, to mac’er osv. Deltar også i Elivas pilotprogram for differensierte nettleiepriser gjennom døgnet. Boligen vår har også to utleieenheter. Har cirka 50 downlights i boligen, dessverre er verken de eller bryterne smarte - ennå. 
    
   Videre planer og behov: 
   Ønsker å kutte Verisure-abonnement, og etablere egen alarmløsning. Skal få på plass elektrisk styrt garasjeport, og Yale doorman på dør til garasje. Elektrisk solskjerming. 
   Har også planer om hyttekjøp, og ønsker å få noen synergier på tvers. For eks å kunne følge med på og styre hytte/enebolig mest mulig via samme apper. 
    
   Dette er målene jeg jobber mot - og her kommer spørsmålene :)
    
   Få på plass en smarthub som er fremtidsrettet, universell og brukervennlig. Ønsker selvfølgelig å ha mulighet til å overvåke/styre/trigge alle de separate komponentene og systemene på tvers. Etter hva jeg har klart å lese meg frem til, så peker Homey Pro seg positivt ut med bred støtte for ulike kommunikasjonstyper, utstyr og brukervennlighet? Futurehome kan være et alternativ, men ser ikke like fremtidsrettet/universell ut. Råd og erfaringer?  Prio 1 er å opprettholde brannsikkerhet. Enebolig har bl.a. 10 seriekoblede røykvarslere fra Verisure. De må vel leveres tilbake når abonnementet sies opp, eller har de endret praksis her? Hvis jeg får beholde de, får jeg vel uansett ikke de til å snakke med Homey? Fordelen med disse er bl.a. multifunksjonen m/temp-avlesning i rommene. Forslag til alternativ (må kunne seriekobles og gi varsel lokalt + i app + trigge flows i Homey)? Prio 2 er adgangskontroll i egenbolig. Veldig fornøyd med Yale doorman. Har jeg forstått det riktig, at jeg kan beholde Yale doorman, men må kjøpe «Verisure pakke m/egen gateway» (når Verisure-abo sies opp), for å få administrert adgangskontroll og evt. bygge flows i Homey basert på triggere herfra?  Prio 3 er kombinert løsning for innbruddssikring og sensorisk for å styre flows. Har behov for kameraer innvendig/utvendig på hytte, ikke enebolig. Ønsker en løsning som kan levere helheten (magnetsensorer på dører, kameraer utvendig/innvendig på hytte, bevegelsessensorer, temp-avlesning innvendig/utvendig, sensor for vannlekkasje m.m. Helst også røyk/varmedetektorer). Bygge videre på Netatmo, Ring Doorbell-komponentene eller noe helt annet som plattform for denne delen, tro? Eller tenker jeg feil - handler det bare om å velge de enkeltkomponentene som har best pris/nytte, så lenge de kan snakke sammen via Homey?  Hytte ser ut til å kunne bli bestilt med «ring hytta varm»-løsning via Elko. Noen som vet om Elko og Homey er kompatible?   
   Tror vi stopper med spørsmålene der foreløpig :-)
  • Av Smith11
   Hei,
    
   Vi har et relativt dumt rekkehus. 
    
   Vi har vannbåren varme i 1. etasje, og på 2 bad. (3stk)
   Også har vi radiator i stua.
    
   Vi lever allerede i Apple Universe, så da tenker jeg vi fortsetter med det.
    
   Radiatoren tror jeg det skal gå fint å få over på tado° Smart Radiator termostat (horisontal montering).
    
   Men vannbåren varme blir litt mer utfordrende tror jeg.
    
   Er det noen som kjenne Uponor systemer så godt at de har erfaringer med Apple homekit?
    
    
   Legger ved noen bilde så viser hva vi har.
    
    
    
    
    

    

  • Av Fjosepose
   Hei
   Er det noen som kjører på ioBroker? På meg synes det som løsninger i utgangspunktet er ganske bra for å lage dashboards, men det er enkelte ting som jeg enda ikke har fått til. Kunne feks trengt litt hjelp for å skrive til verdier til et API (Fibaro HC2)...
×
×
 • Opprett ny...