Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. des. 2018 i alle områder

  1. Vil ønske alle en riktig god jul, alle hjelpsomme brukere og "ledelsen". Det er åpenbart at det er et behov, utrolig høy aktivitet. Takk.
    2 poeng
  2. Jeg regnet på det i vår i tråden https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/2896-berlands-strømoptimalisering/ (Hold varmtvannstank unna, det er en annen problemstilling, slik som bjornepappa skriver) Jeg har kode som hver time estimerer utfra historiske strøm- og temperaturdata for huset (og ute) hva som er lurest å gjøre. Modellen min sier at det koster meg 130-170 W/differansegrad-ute-inne å holde temperaturen i huset (forskjell i tall kommer av hvilken temperaturlogg jeg ser på, det er et ikke-trivielt tema). Si at utetemp er null grader, og innetemp er 22 grader 14 timer i døgnet og 20 grader 10 timer i døgnet. Anta også at at det "ikke koster" noe å varme opp fra de to gradene med nattsenk, dette er ca. riktig fordi det kanselleres når du slipper temperatur ned. Hos meg vil jeg da spare 2 grader * 10 timer * 150W/grad = 3000Wh = 3kWh i døgnet ved å senke temperaturen med 2 grader i 10 timer. Husk at det å spare 3kWh ikke er det samme som å spare x kroner, fordi strømprisen varierer, men ved høstens kjedelig lave strømprisvariasjoner er det definitivt nattsenking som gjelder hos meg (så kan jeg juble over de ca. 3 kr som blir spart hver dag!)
    2 poeng
  3. Det er en fin gjeng vi har her. Takk til alle sammen!
    2 poeng
  4. Nei tenkte fjernkontrollmessig her, ikke automasjonsmessig. Spørsmålet er om det finnes andre fjernkontroller enn logitechs fjernkontrollere. Selveste automasjonssystemet fungerer bra, men er redd for å bruke en fjernkontroller som logitech har en historie å endre på (andre gang nå) med breaking changes.
    1 poeng
  5. Jeg antar du har manualen til CI66? Hvis ikke, så laster du den ned fra Flexit. Jeg kan gi deg svarene på slik jeg har forstått det, men begir meg ikke inn på Raspberry-delen. Tar utgangspunkt i at du bruker en USB-RS485 konverter. Siden du har CI600, er det likegyldig hvilken posisjon switchen for "master/slave" på aggregatsiden står. Dette er den single DIPswitchen. DIPswitch for øvrige instillinger, er rekken med 10 stk. Posisjon ON, er mot ON. Angående hastighet, så vil jeg mene at det er helt unødvendig å kjøre opp i de høyeste hastighetene. 19200 kjører jeg på, og det er mer enn raskt nok. (DIP switch 7: On) Angående endemotstand, så tenker jeg det er greit å ha denne på i CI66. (DIPswitch 1: On) Du må sette slaveadresse på CI66 og antar du kun har denne å snakke med. Setter den da til slave 1. (DIPswitch 2: On) Når det gjelder lysdiodene på CI66, kan det ikke annet være feil i manualen fra Flexit. Grønn lysdiode lyser når den er koplet til og får strøm fra ventilasjonaggregatet. Rød lysdiode angir feil og skal ikke lyse (eller blinke). Orange lysdiode skal lyse når den kommuniserer. Lyser konstant hos meg (mener jeg). Angående tilkopling, så skal CI66 strømforsynes med + på terminal 4 (grønn plugg). Felles GND (Common) på terminal 3. Kommunikasjon A skal på terminal 1, kommunikasjon B skal på terminal B. Kommunikasjon GND skal på terminal 3 (sammen med GND for strømforsyning). Når det gjelder A og B, er det noen tilfeller at produsentene av utstyret ikke er tro til RS-485-standarden, eller at det er manglende standardisering for hva som er A og B. Hos meg måtte jeg bytte A og B på CI66 for å få kommunikasjon. Det er selvfølgelig viktig og også sette rette (samme) hastighet på COM-porten som for CI66, sammen med de øvrige instillingene. Disse skal være 8 databiter, 1 stoppbit og EVEN paritet. Jeg har foreløpig oppfattet (uten å ha sjekket dette nærmere enda) at ved å flytte strømforsyningen et annet sted enn rett i CI66, så fikk jeg problemer med kommuniksjonen. Dette vil jeg ikke bekrefte eller avkrefte enda, og vil komme tilbake med svaret. Jeg prøvde først med en USB-RS485 konverter som jeg kjøpte på Ebay. Andre har fått den til å fungere, mens jeg mistenkte denne først som årsak til problemer. Jeg antar at denne fungerer helt fint. Jeg valgte imidlertid å kjøpe en Moxa PCI-kort plassert inne i maskinen. Dette for å være sikker på at det ikke var kvaliteten som satte hinder. Oppklarende? Kanskje :-) EDIT: Skal for øvrig lage en steg-for-stegoppstilling også basert på mine erfaringer, samt en tegning som viser det fysiske.
    1 poeng
  6. Stemmer. Designet bruker en TPL5111, som er laget for dette formålet. Denne vekkes enten direkte med en bryter eller etter en tid som settes ved en motstand.
    1 poeng
  7. Her er litt interresant lesing om spenning på ESP8266: https://forum.makehackvoid.com/t/esp8266-operating-voltage-range-and-sleep-current/286 Tilbake til Kevin Darrahs: så det som gjør at hans design er extreme er at han kutter strømmen totalt å bruker en ekstern sensor for å vekke ESPen i stedet for å bruke den innebygde Deep Sleep som bruker RTC for å vekke seg selv?
    1 poeng
  8. LiFePo4 batteri er et godt valg for ESP8266. Jeg har en utendørssensor som lades av en liten solcelle, på en AAA celle. Har gått siden i sommer uten annen lading, men den sutrer over lav batterispenning nå i gråværsdagene i desember. Den melder inn temp, fukt, lufttrykk og egen batterispenning hvert 15. minutt før den går til ro. Bruker en ekstra strømgjerrig løsning, ikke vanlig deepsleep - så det skal være kun nA forbruk mens den hviler.
    1 poeng
  9. Satt opp min første ESP på batteri i dag. En enkel sak som leser temperatur fra en DS18B20 hvert 15. minutt og drives av ett 700mA AA LifePo4 batteri. Logger temperatur og spenning så får vi se hvor lenge den varer
    1 poeng
  10. God jul igjen... Fortsatt en utrolig positiv utvikling på forumet med nye brukere. Ha en fin dag!
    1 poeng
  11. Riktig god jul till alle på forumet
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.