Jump to content
  • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

TomB

Members
  • Posts

    449
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

TomB last won the day on March 21 2022

TomB had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TomB's Achievements

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Collaborator
  • First post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

51

Reputation

  1. Nei, jeg har faktisk ikke vært inne i skapet i det hele tatt etter at jeg la inn temp sensoren der på den grafen, så det at den stiger helt opp mot null er faktisk et resultat av selve skapet. På det andre hvor det er helt stabilt har vi vært inn og ut av skapet flere ganger i løpet av den perioden. Det kan legges til at problemskapet er helt tomt, det er kun sensorene og et par småting i det, så det er mulig det også vil ha en påvirkning, jeg vurderte faktisk å legge inn noen steiner eller annet som kan holde på tempen bare for å simulere mat der inne.
  2. Jeg har et fryseskap som står i boden, og jeg har nylig oppdaget at temp i dette skapet varierer veldig. Jeg har to identiske skap hvor ett står på kjøkkenet og ett i boden som nå på vinteren blir kaldere. Jeg har stabil temp på 8 grader i boden, og trodde først kanskje dette hadde noe å si. På grafen er skapet på kjøkkenet (blått) veldig stabilt, det i boden ekstremt ustabilt (lilla) og dette er det samme selv om jeg øker temp i boden (cyan) med 3 grader for test. Er det noen som har noen ide om hva som kan være galt med skapet når man får en slik oppførsel? Det er mulig det er en sensor eller modul som er gåen, men jeg er ikke hvitevare-kompetent nok til å vite hva det er uten litt tips. Det er ute av garanti så det må bli et DIY prosjekt å fikse det, men har ikke lyst til å bare bytte alt uten å vite hvorfor det er sånn. Er det noen som har noen tips så tas det imot med takk. Bare for info, jeg hadde begge temp sensorene i samme skap først, for å se om det var temp sensoren det var noe galt med, og det var akkurat likt på begge to. Jeg flyttet deretter den ene inn i skapet inne for å se om begge skapene oppførte seg likt.
  3. Jeg tenker at om du ser på antall brukere av appen vs antall brukere av spesifikt HA som også tar seg bryet med å legge ting inn i appen, så er nok ikke nedslagsfeltet så veldig stort. Jeg tror vi skal være glad om vi først og fremst får muligheten til å hente data ut igjen.
  4. Jeg har vært i kontakt med dem, og svaret var at de er klar over at enkelte brukere ønsker å ha API for tilgang via 3. part (De skrev faktisk Home Assistant og ikke 3. part). De skriver også at de ikke kan garantere at muligheten kommer, ei heller noen tidslinje for når man kan forvente det. Men de skrev at HVIS den blir tilgjengelige som tjeneste så vil det bli for betalende abonnement, sannsynligvis inkludert i mitt abonnement (sølv), og at de setter pris på tålmodigheten. For min del er det kun via HA jeg ønsker å hente disse prisene, jeg gidder ikke å bruke appen til det på telefon som noe fast sjekkpunkt, så hvis de ikke blir mulig å hente ut via API så sier jeg opp abonnementet ganske raskt.
  5. Det er en stund siden dette ble gjort nå, og jeg tenkte å gjøre det samme for å sikre meg mot åpne dører i regn. Hvordan fungerer denne nå endel år senere, må du regelmessig rengjøre kulen eller har den vært forholdsvis problemfri siden du satte den opp @mk1 black limited?
  6. Det var så flaut at jeg ikke ville si det. Det var kort og greit hvilket lovelace card/button han brukte, men så var det jo helt vanlig default, bare meg som valgte feil første gangen jeg satte det opp, virket selvfølgelig når jeg valgte rett
  7. Så kjekt å se at du er i gang og alt virker. Beklager at jeg ikke fikk svart tidligere, jeg har vært på reise nå i over 4 uker totalt, og det var ikke helt først i tankene på turen
  8. Hei. Det første du gjør er å få adapteret opp på Wifi og endre passord, evnt IP osv. Da er du klar til å sette inn kabelen i Modbus porten. Husk å sjekke serial settings på aggregatet, min var 19200, 8, 1, N om jeg husker rett, du må bare sette Elfin adapteret i samme modus som aggregatet står på. Modbus fungerer sånn at du ikke får noe data på porten før du faktisk forespør det, så jeg tror ikke du vil se noe særlig der før du faktisk begynner å sende kommandoer. Jeg reiser på 3 ukers ferie i morgen så jeg får ikke hjulpet deg noe før jeg er tilbake, men da kan jeg absolutt gi deg noen tips og scripts for å få deg i gang.
  9. Jeg tror ikke at for selve modbus muligheten at man er avhengig av en spesiell firmware/applikasjon, jeg tror det dreier seg mer om det faktisk kan sendes og mottas modbus instruksjoner. Man kan uansett sette opp instruksjoner selv, basert på dokumentasjon for korrekt versjon.
  10. Ja, det er en liten kobling med 4 punkter på enden av den Elfin adapteret, der er det 2 punkter til strøm og 2 til modbus koblingen.
  11. Jeg har byttet til HomeAssistant også, så det blir akkurat det samme oppsettet som du skal ha. Det Elfin adapteret gjør kommunikasjonen med Modbus porten, og du sender modbus kommandoer til den fra HA. Jeg kan vise deg oppsettet når du har adapter på plass, det du trenger å gjøre er å få det bestilt, få det installert med de 2 rette trådene til korrekt A og B på adapteret, samt strøm (vanlig adapter). Da kan jeg hjelpe deg med å få det i gang.
  12. Så fort du har koblet på modbus adapteret og fått opp kommunikasjon så kan du forsåvidt få stort sett alt du trenger av meg for at det skal kunne brukes. Jeg har fått det av en kollega og har mitt i gang, så jeg vet det fungerer ihvertfall.
  13. Hei. Jeg tror at så lenge du har Modbus støtte i aggregatet ditt så skal det fungere fint, det eneste du må tenke på er at Modbus kodesettet er forskjellige på nyere og eldre versjoner. Feks min gamle versjon hadde veldig begrenset kodesett (stort sett samme koder, men færre valg per kode), så du må bare passe på at du bruker rett reference. Dette er det jeg kjøpte, fungerer fjellstøtt så langt, og siden det er trådløst er det veldig praktisk. https://www.ebay.com/itm/173522624645
  14. EC2 og nyere skal ha Modbus på kortet så lenge du har firmware som støtter det. Jeg ville gått inn i menyen og Funksjoner (tror jeg), nederst der skal det ligge Modbus med underliggende innstillinger. Hvis du har det, så kan du åpne opp aggregatet og sjekke om du har en TP plugg på hovedkortet, det er Modbus tilkoblingen din.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.