Smånytt

 • blogginnlegg
  9
 • kommentarer
  77
 • visninger
  1 066

Boligmessa i Stavanger

Boligmessa i Stavanger ble arrangert i Sørmarka Arena, og undertegnede var på plass (en kort stund) for å hilse på de forskjellige utstillerne. Alle var imøtekommende og hyggelige, og etter å ha sablet ned alle salgsforsøk og med det kutte ned antall salgstaler, fikk jeg mange gode diskusjoner om hjemmeautomasjonens fremtid i Norge.

 

FutureHome.jpg

FutureHome

er en festlig gjeng. En svært entusiastisk gruppe mennesker som har som mål å gjøre hjemmeautomasjon tilgjengelig for alle. FutureHome-appen så ut til å være veldig enkel og intuitiv å bruke, og man har tilgang til hele systemet derfra. Skal du komme igang med hjemmeautomasjon, ser jeg for meg at kan dette være et fint sted å starte.

 

 

Artius.jpg

Artius

er noe så sjeldent som en norsk HomeSeer-"distributør" (ambassadør?)! Artius sitt fokus er på selve automasjonen: Å styre noe fra telefonen er spennende, men stort sett ikke lenger enn et par uker. Derfor bør det meste automatiseres, og det krever mulighet til å sette opp gode Eventer med flere og riktige betingelser. Derfor valgte Vegard Kolbeinsen HomeSeer, som han er blitt en autorisert forhandler for. Sånt liker jeg selvfølgelig, som om jeg skulle sagt det selv. Artius er leverer også xComfort, KNX og Control4 hvis kunden ønsker.

 

 

HomeControl.jpg

HomeControl

har den veldig praktiske veggpluggen (den som erstatter en stikkontakt). Jeg og flere andre har ved flere anledninger sagt at jeg kunne gjerne tenke meg opptil flere slike, men HomeControl har tviholdt på hvilken protokoll de brukte. Men her fikk jeg møte CEO Yngvar Pettersen, og han hadde blitt bittelitt mer snakkesalig om hvilken protokoll det var snakk om, i det minste blir det forhåpentligvis snart offentliggjort Hurra! Hint: HS3 burde forhåpentligvis snart få støtte for det. Yngvar kunne også vise frem noen veldig spennende GU10-pærer, som med innebygget automatikk var like liten som en vanlig pære. Hendig! Og bare for å holde meg på tå hev, så nevnte han at det kom til å skje mye spennende for HomeControl i slutten av mai, på Eliaden. Nå Yngvar, håper jeg du husker meg 31. mai. :10_wink:

 

 

HDL.jpg

HDL

har fancy bryter og kontrollpaneler å vise meg. Jeg kunne tenkt meg noen av dem, men bus-løsninger (og tilhørende prislapp) tror jeg ikke er helt for meg. Men de var veldig kjekke å prate med. Da jeg stod der, var det en som sa "Jeg så app-styring, og da ble jeg interessert". HDL så ut til å ha en fin tilnærming til det, han jeg snakket med forklarte meg: "Vi kan ikke selge smarte løsninger med kun app-tilgang. Det er veldig praktisk når man er borte, men ikke nødvendigvis når man er hjemme." I det er jeg så hjertelig enig i. Litt synd at de ikke virket så ivrige på å demonstrere sine automasjonsmuligheter, siden de har en ny server på gang. Men den nye serveren støtter i det minste de fleste store protokoller, som Zigbee, Z-wave, KNX, etc. De hadde til og med en IDlock-lås stående på standen sin.

 

 

Eaton.jpg

Eaton

selger xComfort, og smarthus med det systemet. Det må tydeligvis gå bra, for de var gode til å smile, og var hyggelige å snakke med. Integrasjon med Control4 hvis behovet er der, Sonos, etc.

 

 

Verisure.jpg

Verisure

ville selvfølgelig selge meg hele pakken, med alarm og det hele. Jeg beklager, men når jeg sier at jeg allerede har alarm, og hjemmeautomasjon som sannsynligvis er bedre enn det de har, så ble det relativt fort stille. Det eneste de egentlig hadde som interesserte meg, var selvfølgelig Yale Doorman. Synd denne ikke har en Z-wave eller Zigbee-modul. Men fyren hos Verisure kunne lokke med at versjon 3 av Doorman snart var på trappene.

 

 

Samsung.jpg

Samsung

har et nytt kjøleskap. Og for et kjøleskap! Hadde jeg hatt 40.000 kr jeg ikke visste hva jeg skulle bruke til, så hadde jeg garantert kjøpt et! Ja, det er litt (OK: "veldig") dyrt, men det er veldig stilig. Touchskjerm, nettleser, apper, streaming av bildet fra Samsung-TVen din, kameraer i veggen som tar bilder av innholdet og holder rede på hvor lenge de varer. Den nye vaskemaskinen så hendig ut. Og smart. "Men holder den om 15-20 år?", spurte jeg. "Ja, den holder jo så lenge den får oppdateringer" (Hvor lenge den får det er vel muligens også et spørsmål). Men jeg scoret et poeng da jeg spurte om han kunne tenke seg å bruke en 15-20 år gammel datamaskin... :10_wink: Alt lar seg integrere i "Samsung Smart Home". Men ble fullstendig "skutt ned" da jeg spurte om det ville bli mulig å integrere Samsung-utstyr i andre systemer. Dessverre.

 

 

Ring.jpg

Ring.com

... fikk jeg ikke snakket så mye med. Standen var oversvømmet av folk, stort sett en del eldre enn meg. Håper produktet holder det de lover, og at noen har tenkt på at vi i Norge faktisk har strenge regler for kameraovervåkning.

 

 

Oppsummert

Noe som ALLE smarthustilbyderne nevnte var problematikken om å overbevise en potensiell kunde om hvorfor smarthus er en god idé. Og jeg kan forstå det: Når jeg har folk på besøk, så hender det at de ser på meg som en gal mann (og jeg kan, under tvil, til en viss grad forstå dem :10_wink:). Svaret er nødvendigvis ikke enkelt.

 

Jeg tror det til syvende og sist handler om komfort. Det er samme grunn til at vi har vaskemaskin og oppvaskmaskin, bruker kaffetrakter, handler på nettet, og på generell basis omgir oss med innretninger som skal gjøre hverdagen mye enklere for oss. Det eneste et smarthus gjør er å forsøke å sette alle disse dingsene våre i et system. Når de snakker sammen, blir de enda smartere. Og tilværelsen blir komfortabel. :)

 

"Alle" ville også selge IDlock. Det var noen hint om at Z-wave skulle bli vesentlig bedre for IDlock om ikke så lenge, men igjen ble det ikke lovet noen tidsplan for noen.

 

 

 

Oi, se! En "sinnasnekker"!

sinnasnekkeren.jpg


2 personer liker dette


2 kommentarer


Ring er vel en videreføring av et kickstarter prosjekt, Doorbot.

http://techcrunch.com/2014/09/29/doorbot-ring-home-security-doorbell/

http://www.amazon.com/Doorbot-Enabled-Doorbell-Discontinued-Manufacturer/product-reviews/B00EP5W22A

 

 

Gamle utgaven fikk mye klager på dårlig videokvalitet, at det tok et minutt fra folk ringte på til de fikk melding om det, og at de kortsluttet og rustet (!) grunnet dårlige skruer og pakninger.

 

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Ja, Stian hos FutureHome har visstnok hatt (hvis jeg husker riktig) to stykker, ingen har overlevd vestlandsvær. Mulig Pro er bedre.

 

... Men jeg skal ikke være for kjepphøy. Jeg vet enda ikke hvor lenge min egen varer. ;)

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå
 • Lignende innhold

  • Av Arne Johnny
   Har sittet å knotet med HStouch og som en Meeeget enkel bruker så får man det faktisk til. Selv uten alt for mye knot
    
   Jeg har ikke gjort noe fancy og brukt kun medfølgende maler.
    
   Tanken har vært at man skal enkelt navigere (få trykk som mulig) for å komme til mål og samtidig ha de viktigste "knappene" tilgjengelig. 
    
   Ikke alt som er ferdig enda men må ta litt om gangen.
    
    
  • Av BME
   Er det noen som har en enkel måte å lese av strømmen på, mens vi venter på AMS?
    
   Tenker at en ideell løsning ville vært om det ble tatt bilde av målerstand 1. i hver måned, som da ble sendt til min telefon.
   Det vil da også være en påminnelse om at det skal rapporteres inn til netteier.
   Jeg har ikke behov for kontinuerlig avlesing.
    
   Jeg har strømmåler utendørs, så det må være en løsning som takler det.
   Og dermed at jeg slipper å springe ut i skapet, spesielt vinterstid (og dertil medfølgende snørydding).
    
   Om det har betydning kjører jeg HomeSeer, foreløpig kun med Z-Wave.
  • Av Snurre
   Hei,
    
   System: Homeseer SEL
   Produkter: Fibaro, stikk (3.5), dimmer2(3,4), Beveg2(3.4), Button.
    
   Har noen problemer som jeg er usikker på om henger sammen, eller om er isolerte problemer:
   1)
   Sliter med feilmelding på alle Fibaro produktene jeg har lagt til på Homeseer SEL'en. Se bildet under. Usikker om det betyr noe, men temperatur føleriene i bevegelsessensorene oppdateres veldig sjelden. Har prøvd å få kontakt med dem, men de er vanskelige/umulige å få kontakt med. Når jeg kjører optimalisering av nodene, vil disse ikke bli tatt med. Vet ikke om dette gjelder alle produkter med batteri?
   Nodene registreres fint når jeg har lagt dem til. Har prøvd å legge sensorene til både som non-secure/secure. Men det er umulig å få kontakt med dem (no connectivity - og derfor umulig å komme inn på setup til enheten)
    
   2)
   Sliter med at jeg ikke får kontrollert enhetene - etter jeg har lagt inn noden (en eller flere), så legger jeg navn på den (floor, room, etc). Dette går fint. Så kan det gå noen minutter, får det er umulig å få kontakt med nodene. Klarer ikke å skru av eller på lys eller stikk. Det hjelper dersom jeg deaktiverer plugin, for så å aktivere igjen. virker da noen minutter for så å slutte å virke. For å sjekke, så har jeg gått inn for å kjøre optimailsering, men får opp en advarsel. sjekk bildet under.
    
   Mistenker:
   - feil med UZB'en. Intin.no skal sende meg en ny.
    
   er dette noe noen andre har vært borti? Hva kan være galt?
    
   takk for hjelpen,
    
   S
      • Av darkZ
   Jeg har fått "Load Error" på Power Management Notification på en Fibaro Dimmer 2. Den dimmer 4 spotter, og alle fungerer som de skal.
    
   Noen som har vært borte i dette tidligere? Kan jeg bare prøve å kalibrere på nytt og glemme feilmeldingen om den da forsvinner eller er det noe galt?
    

  • Av Moskus
   TrådfriSeer er kommet til åpen beta-fasen. Du kan være med å teste.
   Last ned herfra!

   Vis full oppføring