Gå til innhold

Smånytt

 • blogginnlegg
  12
 • kommentarer
  127
 • visninger
  2 024

Boligmessa i Stavanger

Moskus

visninger

Boligmessa i Stavanger ble arrangert i Sørmarka Arena, og undertegnede var på plass (en kort stund) for å hilse på de forskjellige utstillerne. Alle var imøtekommende og hyggelige, og etter å ha sablet ned alle salgsforsøk og med det kutte ned antall salgstaler, fikk jeg mange gode diskusjoner om hjemmeautomasjonens fremtid i Norge.

 

FutureHome.jpg

FutureHome

er en festlig gjeng. En svært entusiastisk gruppe mennesker som har som mål å gjøre hjemmeautomasjon tilgjengelig for alle. FutureHome-appen så ut til å være veldig enkel og intuitiv å bruke, og man har tilgang til hele systemet derfra. Skal du komme igang med hjemmeautomasjon, ser jeg for meg at kan dette være et fint sted å starte.

 

 

Artius.jpg

Artius

er noe så sjeldent som en norsk HomeSeer-"distributør" (ambassadør?)! Artius sitt fokus er på selve automasjonen: Å styre noe fra telefonen er spennende, men stort sett ikke lenger enn et par uker. Derfor bør det meste automatiseres, og det krever mulighet til å sette opp gode Eventer med flere og riktige betingelser. Derfor valgte Vegard Kolbeinsen HomeSeer, som han er blitt en autorisert forhandler for. Sånt liker jeg selvfølgelig, som om jeg skulle sagt det selv. Artius er leverer også xComfort, KNX og Control4 hvis kunden ønsker.

 

 

HomeControl.jpg

HomeControl

har den veldig praktiske veggpluggen (den som erstatter en stikkontakt). Jeg og flere andre har ved flere anledninger sagt at jeg kunne gjerne tenke meg opptil flere slike, men HomeControl har tviholdt på hvilken protokoll de brukte. Men her fikk jeg møte CEO Yngvar Pettersen, og han hadde blitt bittelitt mer snakkesalig om hvilken protokoll det var snakk om, i det minste blir det forhåpentligvis snart offentliggjort Hurra! Hint: HS3 burde forhåpentligvis snart få støtte for det. Yngvar kunne også vise frem noen veldig spennende GU10-pærer, som med innebygget automatikk var like liten som en vanlig pære. Hendig! Og bare for å holde meg på tå hev, så nevnte han at det kom til å skje mye spennende for HomeControl i slutten av mai, på Eliaden. Nå Yngvar, håper jeg du husker meg 31. mai. :10_wink:

 

 

HDL.jpg

HDL

har fancy bryter og kontrollpaneler å vise meg. Jeg kunne tenkt meg noen av dem, men bus-løsninger (og tilhørende prislapp) tror jeg ikke er helt for meg. Men de var veldig kjekke å prate med. Da jeg stod der, var det en som sa "Jeg så app-styring, og da ble jeg interessert". HDL så ut til å ha en fin tilnærming til det, han jeg snakket med forklarte meg: "Vi kan ikke selge smarte løsninger med kun app-tilgang. Det er veldig praktisk når man er borte, men ikke nødvendigvis når man er hjemme." I det er jeg så hjertelig enig i. Litt synd at de ikke virket så ivrige på å demonstrere sine automasjonsmuligheter, siden de har en ny server på gang. Men den nye serveren støtter i det minste de fleste store protokoller, som Zigbee, Z-wave, KNX, etc. De hadde til og med en IDlock-lås stående på standen sin.

 

 

Eaton.jpg

Eaton

selger xComfort, og smarthus med det systemet. Det må tydeligvis gå bra, for de var gode til å smile, og var hyggelige å snakke med. Integrasjon med Control4 hvis behovet er der, Sonos, etc.

 

 

Verisure.jpg

Verisure

ville selvfølgelig selge meg hele pakken, med alarm og det hele. Jeg beklager, men når jeg sier at jeg allerede har alarm, og hjemmeautomasjon som sannsynligvis er bedre enn det de har, så ble det relativt fort stille. Det eneste de egentlig hadde som interesserte meg, var selvfølgelig Yale Doorman. Synd denne ikke har en Z-wave eller Zigbee-modul. Men fyren hos Verisure kunne lokke med at versjon 3 av Doorman snart var på trappene.

 

 

Samsung.jpg

Samsung

har et nytt kjøleskap. Og for et kjøleskap! Hadde jeg hatt 40.000 kr jeg ikke visste hva jeg skulle bruke til, så hadde jeg garantert kjøpt et! Ja, det er litt (OK: "veldig") dyrt, men det er veldig stilig. Touchskjerm, nettleser, apper, streaming av bildet fra Samsung-TVen din, kameraer i veggen som tar bilder av innholdet og holder rede på hvor lenge de varer. Den nye vaskemaskinen så hendig ut. Og smart. "Men holder den om 15-20 år?", spurte jeg. "Ja, den holder jo så lenge den får oppdateringer" (Hvor lenge den får det er vel muligens også et spørsmål). Men jeg scoret et poeng da jeg spurte om han kunne tenke seg å bruke en 15-20 år gammel datamaskin... :10_wink: Alt lar seg integrere i "Samsung Smart Home". Men ble fullstendig "skutt ned" da jeg spurte om det ville bli mulig å integrere Samsung-utstyr i andre systemer. Dessverre.

 

 

Ring.jpg

Ring.com

... fikk jeg ikke snakket så mye med. Standen var oversvømmet av folk, stort sett en del eldre enn meg. Håper produktet holder det de lover, og at noen har tenkt på at vi i Norge faktisk har strenge regler for kameraovervåkning.

 

 

Oppsummert

Noe som ALLE smarthustilbyderne nevnte var problematikken om å overbevise en potensiell kunde om hvorfor smarthus er en god idé. Og jeg kan forstå det: Når jeg har folk på besøk, så hender det at de ser på meg som en gal mann (og jeg kan, under tvil, til en viss grad forstå dem :10_wink:). Svaret er nødvendigvis ikke enkelt.

 

Jeg tror det til syvende og sist handler om komfort. Det er samme grunn til at vi har vaskemaskin og oppvaskmaskin, bruker kaffetrakter, handler på nettet, og på generell basis omgir oss med innretninger som skal gjøre hverdagen mye enklere for oss. Det eneste et smarthus gjør er å forsøke å sette alle disse dingsene våre i et system. Når de snakker sammen, blir de enda smartere. Og tilværelsen blir komfortabel. :)

 

"Alle" ville også selge IDlock. Det var noen hint om at Z-wave skulle bli vesentlig bedre for IDlock om ikke så lenge, men igjen ble det ikke lovet noen tidsplan for noen.

 

 

 

Oi, se! En "sinnasnekker"!

sinnasnekkeren.jpg2 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Ring er vel en videreføring av et kickstarter prosjekt, Doorbot.

http://techcrunch.com/2014/09/29/doorbot-ring-home-security-doorbell/

http://www.amazon.com/Doorbot-Enabled-Doorbell-Discontinued-Manufacturer/product-reviews/B00EP5W22A

 

 

Gamle utgaven fikk mye klager på dårlig videokvalitet, at det tok et minutt fra folk ringte på til de fikk melding om det, og at de kortsluttet og rustet (!) grunnet dårlige skruer og pakninger.

 

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Ja, Stian hos FutureHome har visstnok hatt (hvis jeg husker riktig) to stykker, ingen har overlevd vestlandsvær. Mulig Pro er bedre.

 

... Men jeg skal ikke være for kjepphøy. Jeg vet enda ikke hvor lenge min egen varer. ;)

Del denne kommentaren


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av John Olav
   Noen som vet om det er mulig å lage knapper som styrer "slider" i HSTouch Designer?
   Det jeg ønsker å oppnå er at når jeg. f.eks trykker på Stue knappen, så styrer "slider" Lys i Stue.
   Ved å trykke på Gang eller Bad, så endrer den seg, slik at den styrer lys der jeg angir det. (Se illustrasjon)
    
   Har forsket litt på dynamiske screens og forsåvidt fått til å lage en knapp med et filter f.eks Stue*, enheter som starter på Stue blir da listet opp, men om jeg velger en device her, så får jeg "No Data" i retur. Vet ikke helt hva man kan bruke disse filtrene til, håper det er noen andre som har vært borti dette.
    
   Tar gjerne imot tips til andre måter å enkelt kunne raskt styre lys i soner på, helst dynamisk slik at en slipper å skreddersy hver gang man skal ha inn en komponent.
    

  • Av gromjohn
   Noterer meg det er diskusjoner om valg av varmepumper og styring. 
    
   Titter på en ZXT-120, ser denne har IR-sendere i fem ulike retninger. Med litt flaks og medvind vil det si at EN slik dings i heimen ville ha fri sikt til både gasspeisen (Faber, styres med IR fjernkontroll), kjøkkenviften (siemens, styres med IR fjernkontroll) og varmepumpa (panasonic - you guessed it - IR fjernkontroll) kan styres med samme dings. Kjører for øvrig homeseer. 
    
   Noen som har erfaring med å styre flere dingser med samme ZXT-120? Ser ut som den kan lære 23 ulike kommandoer (?), men kan den da kjøre standard varmpeumpekommandoer i tillegg?
    
   https://www.remotec.com.hk/wp-content/uploads/2016/06/F-BW8377xx-ZXT-120xx_User_Manual_V1.8_printing-version_20140515.pdf
    
    
    
  • Av PMGaustad
   Jeg er helt grønn innen dette så det er sikkert et dumt spørsmål men her kommer det.
   Jeg klarer ikke å slå på lyset i dimmeren, kan lage et even der jeg bruker "All On" da får jeg styrt den. Men i mitt hode så er dette ikke det jeg skal bruke. Noen som ser hva jeg har gjort feil med tanke på bildene under?
    
   Jeg har 2 stk fibaro dimmere som skal kontrollere hvert sitt takpunkt.
   Bryteren er en Sunricher 4 kanal glass dimmer
   Kjøpte likegodt HomeSeer S6Pro slik at det ikke er hardwaren det skal stå på. Men jeg har store problemer med å få bryteren til å styre dimmerene mine.
    
   Jeg har fått lagt til "devicene" slik at de kommer opp i listen

   Detaljer for dimmeren
    
   Så bryteren:
    
    
  • Av slinings
   Jeg skule legge til en node (Fibaro Motion Sensor), etter at den hadde mistet forbindelsen til kontrolleren. Jeg brukte funksjonen “Z-wave | Replace Node” som feilet. Etter det har jeg fått mange feilmeldinger og warnings.  
    
   Noen observasjoner: alle mine noder som er koblet til strøm er utilgjengelige (lysbrytere, powerspluger).
    
   Det ser ut som om flere noder som ikke er koblet til strøm, fortsatt kommuniserer med kontrolleren, f.eks røkvarslere og bevegelsessensorer sender temperatur og luminance til kontroller.
    
   Jeg har forsøkt å slette enkeltnoder, og legge til nye, det fungerer ikke.
    
   Jeg har lagret feilmeldinger og noen skjermdumper fra forskjellige funksjoner i denne filen på google docs.
   https://docs.google.com/document/d/1U9pNvUKueE33cVd70Hg-ATo-ui2tVdNU93TcjImwn7M/edit?usp=sharing
    
   Fint om noen av dere ekspertene her kan ta en titt på feilmeldingen og forhåpentligvis gi meg noe tips om hvordan fikse dette, før jeg må slette hele nettverket og starte på nytt (dessverre ikke først gangen det skjer),
    
   Jeg kjører HS3 (Version 3.0.0.368) på en laptop med Windows 10. Kontolleren er av typen UZB1. De fleste nodene i mitt netverk er av typen Fibaro.
    
  • Av Mr. Larsen
   Hei.
    
   Jeg har gått til anskaffelse av en heatit z-water enhet for å styre vannbåren varme i gulvene.
    
   Er det noen som har erfaring med å inkludere eller sette opp denne enheten i homeseer? 
   Jeg får bare opp 2 stk "enheter" når jeg inkluderer den. 

   Brukermanual
    

×