Gå til innhold
 • Bli medlem
Retro Erik

Verisure og TellStick ZNet Lite v2

Anbefalte innlegg

Nei, sensorene bruker en proprietær protokoll.

 

For noen systemer kan man hente status fra Verisure sine websider, men vet ikke om det går fra Telldus. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Verisure sin trådløs modul installert i en dørlås, men konseptet er mye av det samme ...

IFTTT bla. støtter Verisure, og Telldus, så via IFTTT så kan jeg styre dørlåsen via telldus, eller lys via dørlåsen.

F.eks. en regel som sjekker om døren er låst eller ikke når man skrur av "huset" hvor lyset på soverommet blir stående på hvis den ikke er låst

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, flyingdingy skrev:

Jeg har Verisure sin trådløs modul installert i en dørlås, men konseptet er mye av det samme ...

IFTTT bla. støtter Verisure, og Telldus, så via IFTTT så kan jeg styre dørlåsen via telldus, eller lys via dørlåsen.

F.eks. en regel som sjekker om døren er låst eller ikke når man skrur av "huset" hvor lyset på soverommet blir stående på hvis den ikke er låst

 

Hva mener du med at Verisure støtter IFTTT? Via HomeAssistant eller lignende?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes en Verisure-plugin for Telldus (installeres ved å logge seg direkte på Telldus-boksen med dennes IP-adresse fra en PC / nettbrett på samme nettverk, logge inn med Telldus brukernavn og passord, og velge siden "Plugins"). Etter at jeg installerte denne, får jeg opp en haug sensorer fra Verisure. Temperaturer fra de forskjellige Verisure-boksene, om alarmen er på eller ikke, samt status på dørsensorer. Da kan man lage hendelser som trigger på disse dataene, for eksempel å slå av ting når alarmen blir satt på og vice versa. Ulempen er at det kan gå endel minutter før Telldus mottar data fra Verisure - sansynligvis fordi Verisure ikke henter ut data fra systemet kontinuerlig, men med ett eller annet tidsintervall.

 

Å styre Verisure-enheter fra Telldus går derimot ikke med denne plugin'en, og det er vel med hensikt, av hensyn til sikkeheten. Så jeg kan ikke låse døra eller sette på alarmen fra Telldus.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 23.11.2019 den 15.07, ivasoere skrev:

Jeg prøver å få Verisure plugin'en til få fungere.  Den er installert, men ser ikke noe.  Noen som har fått den til å fungere`?

JA! 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Virker fint. Men det tar gjerne en times tid. Husk å trykke på tannhjulpet og legg inn brukernavn/passVirker fint. Men det tar gjerne en times tid. Husk å trykke på tannhjulpet og legg inn brukernavn/pass

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Gravity
   Hei!
   Da kjører jeg det flotte Verisure plugin, og vil prøve på følgende IFTTT;
   Klimadetektor viser temp og relativ fuktighet.
   Om sistnevnte overstiger 50%, vil jeg at verisure smartplug aktiveres og således starte en ovn.
    
   Ser dette eventet ut til å dekke dette?
    
    

  • Av Tor Magnus
   Intensjon
   Hovedmålet mitt med automasjonen i huset er vi aldri skal behøve å tenke på å slå lys av og på. Hvis noen føler behov for å ta i en lysbryter så er det en feil i automasjonen. Dette har vist seg å ikke alltid være så lett, spesielt når enkelte er veldig vant til å bruke brytere. Vi ser noen spesielle anledninger hvor det kan være nyttig å kunne overstyre, spesielt på tv stua. (F.eks. når man stryker klær og ser på TV eller når man vil da seg en liten ettermiddagslur...)
   Ideen er at all automasjon skal styres via hendelser, ikke via scheduler.
    
   System
   Sentral:
   Intel NUC (NUC7I5BNH) med Docker kjører: Home Assistant Prometheus Grafana Plex Unifi Couchpotato Sonarr nzbget deluge NGINX Aeotec Z-stick Gen5 iM871A-USB - Wireless M-Bus USB-adapter  Ikea Trådfri Hub Aktuatorer:
   19x Fibaro Dimmer 2 3x Fibaro Relay 2 6x Fibaro Wall Plug 3x Fibaro RGBW 1x Idlock 101 1x DCH-Z510 Siren 7x Ikea Trådfri pærer 4x Ikea Trådfri drivere Sensorer:
   7x Sensative Strip 3x Aeotec Multisensor 6 8x Fibaro Motion Sensor 1x Fibaro Door/Window Sensor 1x Fibaro Universal Binary Sensor Temperatur i varmtvannsbereder 1x NodeMCU Ringeklokke Netatmo inne/ute/vind (hjemme og hytta) Tibber pulse Varme:
   1x Mill Wifi varmeovn 1x Mill Wifi oljeovn Kamera:
   1x Foscam C1 6x RTSP stream fra DVR (2 til ligger i eske og venter på å bli montert) Alarm:
   Verisure (API/Plugg) A/V:
   4x TV med Chromecast 1x Xiaomi IR Remote 1x Sonos Play:1 1x Sonos Play:3 Drivhus:
   NodeMCU Relé for styring av vannventil Relé for styring av ventilering DS18B20 temperatur i jord Kapasativ fuktsensor for jord DHT22 sensor for temperatur og fuktighet i luft Annet:
   Tesla Model X 3x Google Home Mini Xiaomi Roborock S50  
   Automasjon
   Lys slås av dersom lysnivået i rommet er høyt fra naturlig lys. I noen rom hvor det er bevegelsessensorer er det kun minimal belysning som justeres opp når det er bevegelse. Lysintensitet / farge  er justert per aktuator i perioder av Morgen/Dag/Kveld/Natt eller via Flux. Utelys slås av og på basert på soloppgang/solnedgang Alle bad og vaskerom er på sentral ventilering som er justert via fuktsensor i alle disse rommene. Jeg kalkulerer gjennomsnittsfuktighet og avvik og bruker dette til å slå ventilasjon av og på. Når oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel er ferdig annonseres dette via Sonos og til telefoner. Vekke/morgenlys i nattbordlampe. På bad er speillys på konstant, mens taklys slåes av og på basert på bevegelse. Når Chromecast i tv stua begynner å streame dempes lyset. Notification via HTML5 rett på telefonene, via Sonos og på mail. Ringeklokkeknapp koblet til NodeMCU som trigger bjellelyd på alle Google Home og Sonos høytalere når noen ringer på, notification med bilde fra dørkamera til alle telefoner og justerer opp lyset i gangen. Varmvannsbereder har fått Fibaro Universal Sensor med 3 temperaturprober koblet på, venter på få montert Aeotec Heavy Duty. Annonsering i huset når vi er på vei hjem. Mill Wifi ovn har nattsenking og feriesenking via Home Assistant i stedet for i appen. Ved å kombinere Z-wave plug på TV, IR remote og chromecast, passer jeg på at TV er av når CC er idle, og at CC streaming stoppes hvis TV slås av. Rødt "nattlys" i hele huset hvis man er oppe om natten, slik at man ikke forstyrrer søvnrytme for mye. Setter sovemodus ved å si god natt til Google Home.  
   Integrasjoner
   Home Assistant har plugin for å polle Verisure API på internet og via en Verisure plugg som slår på et nattlys når alarmen er på, hvor jeg trigger på forbruk via en Fibaro plugg. Dette brukes til å hente ut state på alarmen og for å vise data for alle sensorer i verisure anlegget slikt som dører, temperature og luftfuktighet. Jeg bruker Google Maps for location tracking. Integrasjon mot Unifi kontrolleren som kjører på samme server som gir presence detection. Chromecast og Sonos er selvfølgelig integrert og gir både oversikt over hva som skjer og mulighet til å kontrollere disse. Google Home er integrert mot Home Assistant og gir mulighet til å dimme, slå av og på lys. Lading av elbil styres av HA på grunnlag av priser fra Tibber. Integrert mot Netatmo hjemme og på hytta. Driver foreløpig ingen automasjoner da det er litt flaky.  
   Fremtidsplaner
   Lage en haug med NodeMCU temp/hum/lux/motion sensorer for å teste hvordan de sammenligner med Fibaro Motion Sensor. Gjøre det enklere å håndtere gjester. Automatiske rullgardiner fra Ikea, hvis man får tak i de snart... Video til chromecast(s) når det ringer på døren (testet, chromecast liker ikke oppløsningen foreløpig). Implementere komplett feriemodus. Implementere komplett alarm via HA. Heatit Z-trm(3?) når de kan lever noe skikkelig.  
   Slik ser det ut den 3. september 2019

    

    

    

    

    

    
    
   I likhet med @Fermate er jeg også en eks-Funcommer fra AO perioden.
  • Av sorath
   Hei,
    
   Er helt fersk i automasjons-gamet, har heller ikke valgt ett system som styrer alt enda - men har begynt å eksprimentere litt med IFTTT osv.
   Har nettopp fått installert Verisure og har fra før Arlo Pro 2 med x antall kameraer.
    
   Valget på Verisure ble tatt blant annet fordi jeg så at noen hadde fått til automatisering med IFTTT. Type Verisure "alarm på" sendes på e-post, IFTTT aktiverer deretter Arlo til Armed. Noen minutters forsinkelse her er ikke noe stress, da jeg tviler på at det er mistenkelig aktivitet utenfor huset i minuttene etter vi forlater det.
    
   Denne muligheten forstår jeg er fjernet ift. Gmail som ikke lenger snakker med IFTTT. 
    
   Har noen et forslag til en enkel løsning på hvordan jeg kan få kameraer på ved aktivering av alarm/skallsikring og motsatt?
    
   Lukter jo også litt på å få ting i huset til å snakke sammen i samme slengen og gå for et system ala Home Assistant eller lignende for å koble alt sammen, type lysstyring (halogenspotter i hele huset må allikevel byttes til led, kan smarte de opp i samme slengen), iRobot produkter, Sonos, screens osv. Men om jeg kan løse Verisure/Arlo problemet enkelt før jeg kommer så langt hadde jeg satt pris på det. 
  • Av lilfire
   Plugin til Homeseer for kontroll og status av dine Verisure komonenter. Siden det ikke finnes noe API mot Versisure sitt systemet benytter pluginen seg Verisure sine "Mine Sider" for å hente status og sette verdier.
    
   Full informasjon finnes på på LSoft
    
  • Av olsbor
   Har koblet opp Verisure til systemet, alt fungerer meget bra.
   Eneste er at jeg skulle ønske jeg slapp å trykke inn koden manuelt hver gang jeg skal åpne dørlåser. Er det noen måte man kan slippe dette på?
×
×
 • Opprett ny...