Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Hei

Lynet slo ned i pipa til et nabohus her om dagen og det gjorde at jordfeilbryteren vår slo ut. Den heller ukontrollerte nedstengningen av HS4 har tydelig forårsaket feil i HS-databasen, kunne se en feilmelding som tydet på det ved første oppstart, samt noen vedvarende kryptiske feilmeldinger. Uansett så er de fleste devicer borte så det taler vel for seg selv, men heldigvis har jeg kjørt full daglig backup.

 

På meg ser det ut til at backup i praksis er en kopi av hele HS4 katalogen. Er det så enkelt at en restore er bare å kopiere siste ok backup ut til HS4-katalogen og overskrive alt der?

 • Sad 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 uker senere...
On 11/07/2021 at 21:02, Fjosepose said:

På meg ser det ut til at backup i praksis er en kopi av hele HS4 katalogen. Er det så enkelt at en restore er bare å kopiere siste ok backup ut til HS4-katalogen og overskrive alt der?

I prinsippet ja. Men ta en backup først. HS4 skal kunne gjøre dette for det, hvis jeg har forstått det riktig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 uker senere...

Hei....jeg klarte selvfølgelig ikke å vente særlig lenge før jeg måtte prøve. Jeg har satt opp backup-løsningen til å ta en full backup annenhver dag som dumpes ned til OneDrive.

 

Det fungere tydeligvis helt fint å bare kopiere tilbake rubbel&bit fra backup😀 Eneste man må huske er å stenge ned applikasjonen.

 • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Decibel
   Jeg vurderer å bytte fra HS3 til HS4, men vil gjerne høre litt om andres erfaringer før jeg tar steget. Siden jeg har mange plugins, så er jeg jeg spesielt interessert i erfaringer rundt dette med plugins som er laget for HS3. Hvor mye må kjøpes på nytt, og hvor mye kan man bruke som før? Ting som f.eks "HS3 Designer" er jo ikke akkurat gratis, og det blir fort dyrt å bytte dersom alt må kjøpes på nytt.
   Hva synes dere, nå som HS4 har vært ute en stund?
  • Av Laterman
   Jeg hadde en stund HS4-server stående på kontoret i 1.etasje, siden den var lett tilgjengelig når jeg startet min «HS-reise» som nybegynner. 
   For et par måneder siden, så var det meste av utstyr koblet på, alt fungerte fint og da var tiden kommet for å flytte serveren ned til sin tiltenkte plass i kjelleren. Etter flytting måtte jeg sette ny com-port på Z-wave interfacet (aeotec stick) så dukka alt opp som skulle være der.  Men flere devicer er nå dobbelt opp. Dvs en device med fullt navn, mens en med kun «node xx». Det er jo svært rotete og uoversiktelig å ha mange slike dobbeltføringer, så hva kan en gjøre for å bli kvitt de? De kan vel ikke akkurat fjernes, eller må alle slike eksluderes for å inkluderes igjen?
   Hvis noen har en teori om årsaken til at de dukker opp slik, så hadde det også vært fint så en unngår slikt i fremtiden... 
   (Devicene i bildet under er samme device)

  • Av Join
   Hei!
    
   Eg prøver å bruke  Realtime LastMeterConsumption frå tibberseer som blir oppdatert kvar time til å registrere siste times strømforbruk.
   Altså nyverdi - målerstand forrige time = forbruket sist time.
    
   Planen er:
   1) å opprette et device som får målerstand NÅR  Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg. Denne biten er grei.
    
   2) Neste time når  Realtime LastMeterConsumption oppdaterer seg, vil eg trekke bort forrige timeverdi for å finne forbruket.
    
   3) Resultatet skrives til et annet device "kWh forbruk sist time".
    
   4) Opprette et device: "Største timeforbruk Månad".
    
   5) Lage regel som sei:
   "IF" kWh forbruk sist time" er større enn "Største timeforbruk Månad"
   "THEN" Easytrigger write device "kWh forbruk sist time" to device "Største timeforbruk Månad". Dette burde eg få til.
    
    
   Planen er å registrere den timen med størst kWh forbruk i mnd, lagre høgaste verdi for kvar mnd.
    
   Dette har med nettleige å gjere og estimering av nettleige og strømpris sammen. 
    
   Har Easytrigger, Device history, om de kan brukes.
    
   Et lite script løser nok dette, men har ingen anelse korleis bruke skript pr.d.d. i HS.
  • Av Fjosepose
   Jeg ser at det er laget noen bra løsninger for hentetider til renovasjon for Homeseer...men så langt jeg klarer å søke ikke for Oslo. Jeg har vært inne på nettsiden til Oslo kommune og funnet et sted hvor man kan få denne informasjonen pr adresse: https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/avfallshenting/?sid=&street=Nordalveien+13a

   Er format/løsning på dette nettstedet likt om for hentetider hos Posten....da tenker jeg på om det feks. er XMLHttpRequest? Om jeg gjør et kall på URL´en over i Node Red får jeg bare masse "vas" i retur.
    
   Det som hadde vært aller best ville være at noen fortalte meg at jeg ikke var spesielt flink til å søke og at løsningen for Oslo er her.... alternativt må jeg prøve meg på litt koding og trenger litt peking i riktig retning...
    
  • Av Join
   Hei!
    
   Mitt system styrer huset i hovedsak KNX igjennom Hager IP-interface og iZKNX plugin. I tillegg har jeg en zwave usb-stick og en Conbee II usb-stick.
    
   Systemet kjører på en eldre vifteløs industriPC, med win10.
    
   Alt fungerer dønn stabilt, bortsett fra Zigbee. 
   Setter opp bridge etter oppsskrift, men den "står" kanskje ei veke, så mister den kontakt med bridge. Har gjort dette mange gongar. Mange.
    
   Det er ein del HUE-pærer som kun fungerer som vanlige LED-pærer, kan du si. Prøver å sette opp endel automasjoner for barna, med farge for tidspunkt, men dette fungerer noen dager, eller lenger, før det slutter.
    
   Bridge må legges til i nettverket på ny, og alle device må legges til på ny...
    
   Nå har eg funnet en enhet på zigbee, som ikke er lys, men kan måle strøm igjennom HAN-porten, dvs. betyr dette at den ikke KAN falle ut pga strømstyring. 
   I tillegg må den fungere når internett er nede. 
    
    
   Treng hjelp.
    
   HJELP!
    
   Mvh John Ingar
×
×
 • Opprett ny...