Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. nov. 2018 i alle områder

  1. Vanskeligheten/enkeltheten vil jeg påstå ikke nødvendigvis har sammenheng med antall dingser i denne sammenhengen. Det som enten er vanskelig eller enkelt er hvordan du får styrt ovnen fra smarthussystemet du velger. Hvis du har x antall ovner fra forskjellige leverandører og må forholde deg til x antall plugins/bindinger i smarthussystemet ditt så er ikke det nødvendigvis enkelt. Da er det enklere hvis du kan klare deg med en z-wave plugg, som du fra smarthussystemet ditt kan styre på en uniform måte for alle de forskjellige ovnene.
    2 poeng
  2. Det ser ut som om løsningen med tanke på Linux ikke er så langt unna. Jeg har testet at jeg faktisk får til å gå mot Google sine sider og generere kode. For så å ta uthentet kode inn i autorisasjonsprosessen. Nå er det bare å få laget Config-side for å få dette korrekt inn i plugin.
    2 poeng
  3. Tips: Kom over denne artikkelen som jeg synes ga mye og fin oversikt over LED-lister.
    2 poeng
  4. ESP8266 skriver bare ut ADC-tallet på MQTT, en regel i OpenHAB plukker det opp og gjør beregningen over til bar. Plott i Grafana: Hvor det røde båndet indikerer når det er watt på Fibaropluggen som kompressoren går gjennom (ca 900W, induktiv last?) Nytten er å kunne følge litt bedre med på luftlekkasjer. Nedtappingen på bildet over var for å lokalisere og tette noen lekkasjer som ble åpenbare etter en natt med logging.
    1 poeng
  5. Dette er nok når naboen prøver å dele mobil-skjermen sin. Man trenger ikke lenger være på samme nett for å dele skjerm med apple-tv. Sliter med det samme med min nabo:)
    1 poeng
  6. Tror det er blåtann, ja. Og når den våkner fra dvale kan TVen endre input automatisk. Kanskje du bør bytte navn på AppleTV til noe annet enn «stue» (eller hva du kaller den)?
    1 poeng
  7. Det er vanskelig å anbefale noen i dagens marked og henger meg sånn sett på Teza sin kommentar. Vi har akkurat fått montert tre stk Glamox WiFi i et hus ellers styrt av FH. Tanken var å legge en On-off-switch i veggboksen bak panelovnen, men den første varianten elektriker hadde med var for stor til å gå inn i boksen så vi droppa det og nå henger de foreløpig bare på sin egen termostat og jeg har ikke giddet å sette opp Glamox-appen enda. Noen kommentarer på appen var at ovnene var vanskelige å parre, men har ikke egen erfaring med det enda. De ser ut til å huske innstilt termostat selv om strømmen blir tatt, så i teorien kan nok en std Fibaro Veggplugg nå styre de, men den passer ikke i den rektangulære panelovn-kontakten bak ovnen. Vanlig kontakt og veggplugg ved siden av ovnen utgår av estetiske hensyn. Jeg ender derfor opp med å spørre igjen - når kommer det panelovn med z-wave? Jeg har sendt henvendelse til Mill, Glamox og Nobø. Fått svar fra Mill at dette ikke står på deres plan. Dette blir vel mest et retorisk spm, jeg har jo løst det akutte behovet i hjemmet midlertidig, men blir litt oppgitt over f.eks testen til tek.no der behovet for å få systemet til å snakke med annen hjemmeautomasjon bare så vidt er adressert med en + til Nobø: https://www.tek.no/artikler/samletest-panelovn-med-wifi-styring/431865 Om det er regulatoriske, tekniske eller merkantile årsaker - eller alle tre kanskje som gjør at det tar så lang tid vet jeg ikke. Trolig alle tre egentlig. Hvorfor skulle jeg ville ha en egen nobø-hub og eget nobøpanel for å styre de tre panelovnene separat fra de ørten andre varmekildene + sensorering som henger på - akkurat nå FH - men kanskje i morgen en helt annen z-Wave-hub? Jeg liker åpenheten og valgfriheten og den enkle parringen zWave gir og savner den på de tre panelovnene.
    1 poeng
  8. Du kan få elektriker til å montere f.eks Fibaro Dimmer 2 eller tilsvarende bak bryteren hvis du har skjult anlegg, evt oppi lampen men da må det kables ekstra for å kunne styre den med bryter, evt trådløs bryter. Da kan du styre hele lampen med 1 pille til rundt 500kr
    1 poeng
  9. Beskrivelse: Formålet med denne guiden er å opprette regelmessig sikkerhetskopiering av HomeSeer katalogen Oppsettet baserer seg på plug-in "BLBackup" I HomeSeer, gå til "PLUG_INS" og "Manage". Trykk forran "Additional Interfaces" og i listen velger du "Utilities" og huker av for "BLBackup" plug-in. Trykk på "Download and Install" Trykk på for å aktivere plug-in. Trykk på "BLBackup" linken på den aktiverte plug-in. Trykk på "Directories" Fyll inn informasjon i feltene, slik det passer deg best. Trykk deretter på Du har da opprettet en backup i plug-in. Det neste er å få HomeSeer til å kjøre denne gjevnlig. Trykk på "VIEW" og velg "Events" Trykk på "New Group" Legg inn navnet du ønsker å bruke på gruppen Trykk på "New Event" Legg inn ønsket navn i "Event Name" På linjen "IF" trykker du Fra rullegardin menyen bak "IF", velger du "The time is this:" Velg så ønsket tidspunkt Fra rullegardin menyen bak "THEN", velger du "BLBackup: Start Backup" Legg så inn banen til mappen der du ønsker å lagre sikkerhetskopien. Du har da laget en event som kjører sikkerhetskopi av HS3. Det som gjenstår er å sjekke at denne eventen fungerer. Trykk på for å kjøre eventen en gang. Gå deretter inn i mappen der du lagrer sikkerhetskopiene, og det skal da ligge en sikkerhetskopi i mappen.
    1 poeng
  10. Jeg registrerer at ovner er det siste som skal inn i "app-helvete". Sikkert kjempepraktisk hvis man ikke skal ha noe mer smarte funksjoner enn det, men verden er dessverre ikke sånn at "den har wifi, så absolutt alt kan styre den". Men det er det dessverre mange som tror. Jeg personlig hadde gjort (og har gjort) det du ikke ønsker deg. Lar smarthuset styre ovnen selv basert på målt temperatur i rommet, ved en innstikk-modul i stikkontakten. Gir full kontroll, styres fra app (er jo integrert i resten av huset) og er helt uavhengig av at internett eller Nobø, Mill eller Adax sin "sky" fungerer.
    1 poeng
  11. Topolet bryter foran Fibaro dimmer 2 for bad. Ikea Trådfri på utelys.
    1 poeng
  12. To polet bryter plassert et sted + Dimmer. Eller Merten to-polet Z-wave bryter hvis du MÅ (men ikke det jeg ville anbefale).
    1 poeng
  13. Laget test oppsett med LoRa node -> LoRa mottaker -> MQTT broker. LoRa node: Arduino Uno. LoRa mottaker: Wemos D1 Mini. MQTT broker: Raspberry med DietPi OS. LoRa radio er i begge enheter RFM95. DietPi er et funn! Ypperlig for en Raspberry der skjermen stort sett ikke er koblet til. Jeg prøvde først med Heltec WiFiLoRa32. No joy! En sjekk med spektrum analysator viste at den var godt utenfor programmert LoRa frekvens. Kan ikke anbefales. Planen på sikt er sensorer for: vær, postkasse, bil i oppkjørselen, bil på min faste ladeplass, gressklipper på jobb osv... Og liknende opplegg på hytta. Bildet: Stack med Wemos, LoRa radiomodul og OLED status display. Puttebrettet er der bare for å holde stacken på rett kjøl. Den er så liten og lett at USB kabelen ellers bestemmer hva som er opp og ned, hit og dit. For øyeblikket viser den at spenningen på noden er 5,12V, pakkenummer er 2594 og RSSI er -64. Det er et gulv og flere vegger til noden, så RSSI -64 er utmerket! LoRa skal fungere godt med RSSI <-120! Så her er det link budsjett til å dekke hele bygda. Det vil si at en node på båtplassen rekker fint opp til hytta. Så kan jeg se om det er noe poeng i å finne frem badebuksa eller om vanntemperaturen indikerer at dusjen er å foretrekke. Det er utrolig hvor mye datakraft og funksjonalitet de har puttet inn i denne Wemos D1 Mini. Litt større enn et frimerke. Men til node er både den og Arduino for glade i strøm, så der må jeg finne på noe som kun bruker nA i deep sleep. Om du sysler med low power så ta gjerne kontakt. Det kan bli en utfordring. Programmeringen i Arduino bringer minner fra omkring 1990! Jeg merker jeg er bortskjemt etter noen år med Atmel Studio og JTAGICE.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.