Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. sep. 2019 i alle områder

 1. 2 poeng
  Disruptive er såååå 2017 😉
 2. 1 poeng
  I denne konfigurasjonen leser den nesten bare ved oppstart, samme som en original Z-NET til HomeSeer. Sannsynligheten for å få problemer er faktisk forholdsvis lav, og da har man selvfølgelig bare tatt backup av minnekortet så det er bare å speile over på nytt. Når det ikke er noe som endres, er det også kjapt gjort.
 3. 1 poeng
  Jeg har kjørt min slik i 2-3 år nå. Det er nesten ingenting som skrives/leses på minnekortet og dermed minimal slitasje. du kan selvsagt bruke noe annet enn RPi også - en PC med Linux vil jo fungere på samme måte.
 4. 1 poeng
  Helt ærlig tror jeg denne formelen vil fungere utmerket: Antall_ganger_det_lønner_seg_å_blåse_luft_utenfra_og_inn_mtp_RH = 0 Tørk heller luften inne. Det er sannsynligvis langt mer økonomisk enn å varme "tørrere" (hvis det skjer) uteluft til innetemperatur.
 5. 1 poeng
  6Gbps disker er rimelige, du kan kjøpe noen slike og sette opp et til RAID hvis du trenger mer plass: https://www.ebay.com/itm/264195043716 (fri frakt over natta med UPS på denne, har bestilt de selv.) Med mindre du har veldig mange disker i RAID-et så vil du ikke merke forskjell på en 6Gbps og en 12, iom. at diskhastigheten er såpass mye lavere uansett.
 6. 1 poeng
  Diskplass er bare penger. Mistet data er penger, arbeid og irritasjon.
 7. 1 poeng
  Da samtlige disker er datert 2012 og uvisst når de ble installert, så endte jeg opp med å kjøre Raid60. Mister mye plass, men bedre det enn å risikere å sitte der med skjegget i postkassen etter hvert.
 8. 1 poeng
  Du må lese bruksanvisningen.
 9. 1 poeng
 10. 1 poeng
  Sommerens automatiseringsprosjekt, Hagevanning fase 1: Vi har en hage med en del ulike vanningsbehov, alt for mange til at det kan handteres manuelt. Dessuten: Det som kan automatiseres, det skal automatiseres. Så derfor har jeg laget et system i Home Assistant og Node Red vha. en utrolig kjekk og funksjonsrik addon: ESPHome. Som fuktighetssensorer bruker jeg Mi Flora-sensorer som sender målinger via BLE. De måler også ledningsevne/saltinnhold, temperatur og lys, uten at jeg vet hvordan jeg skal utnytte disse foreløpig. I ESPHome har jeg brukt en ESP32 og laget styring av 8 releer som skaffer 12v til ventiler. Planen var opprinnelig at denne også skulle innhente fuktighetsmålingene, men det måtte jeg skrinlegge pga. litt kort rekkevidde på BLE-signalene. Den korte rekkevidden skyldes nok delvis at ventilstyring er plassert under verandaen, helt nede ved bakken siden det er der vannet er (og slanger, ledninger og ventiler oppe på veggen er ikke bra for WAF). Derfor måtte jeg lage to «satellitter» med egne ESP32-er som er plassert høyt i bokser på 5x7cm, og slik at de til sammen dekker alle de 7 sensorene. I og med den lave prisen på ESP32, ca. 45,- pr. stk., så gjør det ingenting å bruke flere. Den eneste «ulempen» er at de må ha 5 volt. Systemet har 8 kanaler, hvorav 6 vises på bildet. De to siste, en hekk og en dusj for fuglebadet får vann fra et annet sted. Kommunikasjon til/fra styringsenhet og satellitter går via WiFi. Selve automatiseringen skjer i Node Red. For hver kanal har jeg valget mellom Et antall minutter hver morgen. Automatisk noen minutter hvis fuktigheten er for lav. Antall minutter kan være forskjellig for hver kanal. Av/På Manuelt på i x minutter Hvis Yr melder regn de neste to timene, eller noen av Netatmostasjonene innenfor 300 meter fra meg melder regn (jeg har ikke Netatmo selv, så jeg "snylter" vha. Netatmos api), vannes det ikke, unntatt hvis planten står under tak. Delene som er brukt er nesten i sin helhet fra Aliexpress og eBay. Unntaket er stort sett styringsboksen som er en vanntett sak fra Clas Ohlson.
 11. 1 poeng
  Montert romføler til HeatIt TRMfx2 Og montert en Philips Hue Strip bak ventilasjonskassa. Tilkoblet fast spenning.
×
×
 • Opprett ny...