Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Thorbjørn

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av Thorbjørn

  1. Fikk montert for ca 6 uker siden. Kjempefornøyd med laderen. Elektriker monterte klasse B jordfeilbryter i sikringsskapet så da tror jeg det skal være rimelig trygt å bruke den om jeg har forstått utfordringene.
  2. Ta kontakt med de og hør. Jeg gav en Verisure box og modul til en kompis i fjor pga flytting og da måtte jeg bekrefte endring pr mail til Verisure. Så de låser ting sammen og til adresse virker det som.
  3. Hei! Etter mye om og men har jeg fått noen resultater opp med kommunikasjonen mellom en esphome (8266 modell) og Systemair VR400 balansert ventilasjon. Det fremstår som jeg har toveiskommunikasjon, men at noe allikevel svikter. Noen som kan tolke denne feilmeldingen? Klarer ikke å finne noe på Google om tilsvarende. Her er oppsettet på esphome: uart: id: mod_uart rx_pin: 3 tx_pin: 1 # for systemair: 9600, 19200, 28800, 38400, 57600, 76800, 115200 baud_rate: 19200 data_bits: 8 # 8 is default parity: NONE stop_bits: 1 debug: direction: BOTH after: delimiter: "\n" sequence: - lambda: UARTDebug::log_string(direction, bytes); modbus: id: modbus1 uart_id: mod_uart flow_control_pin: 5 send_wait_time: 250ms # default 250ms modbus_controller: - id: villavent # use unit id 1 to read/write modbus registers and id 2 for IAM registers address: 1 # 1 to 254? modbus_id: modbus1 setup_priority: -10 command_throttle: 100ms # [default 0ms] minimum time between requests sensor: - platform: modbus_controller modbus_controller_id: villavent name: "12401 Supply Air RPM" register_type: read address: 12400 value_type: U_WORD #unit_of_measurement: "RPM" Tips? 🙂
  4. Jeg prøvde og iCloud integrasjonen men ble lei varslene. Jeg er happy med at Apple bryr seg men det virker ikke i dette tilfellet 🙂 Min erfaring er at dersom appen på telefonen KUN har en servertilkobling, dvs den interne, så får ikke appen oppdatert statusen sin på serveren når den er "borte". Så sørg for at den interne adressen ligger kun i internal URL, og den eksterne i external URL. Hverken min eller samboers app ble oppdatert med disse automatisk, og først når dette ble endret fungerte det knirkefritt. (bank i bordet!)
  5. Hmm. Jeg har en egen power sensor fra Mill Gen 3 pluggene jeg har. Disse har jeg koblet til lokalt fra HA. Hva har du og hvordan er de koblet opp? Kan det være at power sensoren er deaktivert?
  6. Sett opp egen sensor basert på power entiteten. Først lager du en riemann sum helper, og deretter en utility meter med riemann sum helperen. Da skal du få sanntidsdata som stemmer 🙂
  7. Jeg var litt heldig og hadde en iPad liggende fra ene poden som fikk ny til jul. Og med appen til iOS jeg fant så restarter den visningen to ganger til dagen når den ikke er i bruk, eller ved feilmelding. Så lite vedlikehold. 🙂 Ellers er jeg enig i at minst mulig skal synes - men samtidig har jeg behov for kjapp tilgang til å se info eller styre noe som er likt både for meg og for de andre i huset. Alle lys styres med normale veggbrytere eller dimmere i de rommene de står, så folk slipper opplæring - samtidig som at alt kan styres fra et sentralt sted i gangen for alle. Likhet og gjenkjennelig er noe jeg prøver å ha som en rød tråd. Bidrar positivt til WAF 🙂 Og så ser jeg nå at jeg må skaffe ei brukbar ramme til skjermen så det estetiske blir på nivå med @SveinHa sitt eksempel over =D
  8. Etter mye om og men satt jeg meg endelig ned i går og lagde en skikkelig visning for å se status på lading, batteri og parkeringsvarmer i bilene. Svært nyttig på kvelden for å se hva som må lades og svært nyttig om morgenen når varmen skal på 🥶 Øverste rad viser lader (Easee), så samboer og min sin bil, og nederst noen kjappe infostatuser. Alt lys kan slås av med å dobbelttrykke på lyspærene, og dørlåsen (i huset) kan styres fra låseikonet.
  9. Jeg er prinsipielt enig. Spesielt når vi ikke vet om det er AI eller ikke. Forskjellen kan være stor. Jeg har vært vitne til flere tilfeller hvor svar fra AI har grunnleggende mangel på kunnskap eller praktisk erfaring. Svaret kan være teknisk korrekt, men allikevel ikke fungere som tenkt. Eller direkte feil men allikevel overbevisende. Som et minimum bør tekst/kode fra AI løsninger tydelig merkes som dette.
  10. Dette blir synsing. Men jeg tipper Tellsticken har registrert status som på, og selv om fjernkontrollen faktisk sender på-kommando flere ganger på rad så er det ingenting som har endret seg for Tellsticken, og HA får da ikke beskjed. Nå har jeg lite erfaring med Tellstick men skal dette løses så må HA oppdatere Tellsticken med ny status når denne endres i HA. Altså toveiskommunikasjon.
  11. Tja. Forbrukerrådet er vel et offentlig organ? I følge denne siden til regjeringen så skal offentlige data være tilgjengelig også via API: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/retningslinjer-ved-tilgjengeliggjoring-av-offentlige-data/id2536870/ Så er da spørsmålet om dette er "offentlige data", eller om det kun omhandler data det offentlige produserer/eier?
  12. Merkelig. Her er min automasjon for å slå på/av varmtvannsbereder basert på om low_price er true (over snittet) eller false (under snittet): alias: Water Heater | Turn on or off based on low_price state description: "" trigger: - platform: state entity_id: - sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_2_10_025 attribute: low_price condition: [] action: - if: - condition: state entity_id: sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_2_10_025 attribute: low_price state: true then: - type: turn_on device_id: x entity_id: switch.plug_laundry_room_water_heater domain: switch else: - type: turn_off device_id: x entity_id: switch.plug_laundry_room_water_heater domain: switch mode: single Du kan jo se om du kan bruke den til å sammenligne med.
  13. Men kan du ikke bruke den innebygde entiteten low_price? Den er true når timeprisen er under snittet, og false når den er lik eller over. Og ut fra det jeg ser så er det jo det du prøver på?
  14. Jeg klarte ikke å få dimmeren jeg hadde til å fungere igjen så jeg stakk innom elektroimportøren med den i dag. De byttet den i ny uten diskusjon. Den nye er lik da så blir spennende å se om den lider samme skjebne.
  15. Low Price attributten er true når timeprisen er under snitt. Kan du ikke bare bruke den?
  16. Det er vel ikke pluggen som viser historikk? Her skal vel Telleus lagre momentantverdiene og vise dette historisk.
  17. Takk. Da er nok avviket mitt knyttet til at jeg måler nederst på bereder og ikke øverst. Og slik jeg har forstått det så er det alltid varmest vann øverst? Vannet som kommer inn i tanken er forvarmet av fjernvarme, så det forklarer nok og at temperaturen nede ikke faller helt til iskaldt nivå. Så da vet jeg hva jeg skal gjøre i kveld :)
  18. Hei! Jeg har en ca 10 år gammel OSO 200 liters bereder som jeg holder på å smartifisere. Styringen gjøres med en plugg i dag, men vil straks bli byttet til en Aeotec Heavy Duty sak, men jeg har til i går ikke hatt noen oversikt over temperaturen på vannet inni den. Siden den er produsert rundt 2012 så har den heller ikke mulighet for ettermontering av original OSO temperaturmåler (laget for Charge styringen). Basert på det jeg har sett mange andre har gjort her (blant andre steder) så klemmer man en DS18B20 temperatursensor mellom isolasjon og selve tanken i bunn, og evnt midten og toppen. Jeg har pr nå kun klemt en inn i bunnen, rett ved der termostat er skrudd inn. Spørsmålet mitt da er om det er "godt nok"? Hvor stort avvik opplever/tror folk de har mellom det temperaturmåleren utenpå og reell temperatur inni er? Ikke sikkert det er viktig heller sånn sett men når jeg først måler temperatur så er det jo greit å vite om den er reell eller med avvik Termostaten på kolben ser ut til å være stilt inn på 75 grader og maks temperatur målt i går var 68,8 grader. Kan jeg da regne med at avviket på ca 6 grader er linjært nedover eller bør jeg tenke eksponentielt? Problemet er ikke så stort når en tenker i 60-80 graders området. Men utfordringen blir kanskje mer reell når jeg skal forhindre at den går for lavt og vil overstyre strømsparingen? Men er det eksponentielt så blir kanskje avviket mindre og? Håper noen kan kaste noe lys over utfordringen min med erfaring eller tanker
  19. Her er et lite forslag fra min side med en enkel tilnærming Jeg forholder meg pr nå kun til low_price attributten på Nordpool-entiteten. Er low_price satt til true så går VVB på. Er low_price satt til false så går VVB av. Automasjonen trigges av endring på low_price attributten. Så den kjører altså kun når den endrer state. Hva som skal defineres som low_price bestemmes i oppsettet av Nordpool. Standard oppsett er at low_price er satt til true når timesprisen er under snittprisen for dagen. Dette kan endres via variabel low_price_cutoff i configuration.yaml. Som en kan se så har jeg ikke lagt inn noen begrensninger når på døgnet den kan være av eller på. Men det kan en jo legge inn i koden om en ønsker med en if setning til. Men for min del tenker jeg at under snittet er under snittet enten det er på dagen eller kvelden. Det er bare en fordel om noen av disse timene er på dagen når vi ikke er hjemme så slipper vi at den slår seg på lengre enn nødvendig på kvelden når mye annet skal trekke strøm og. alias: Water Heater | Turn on or off based on low_price state description: "" trigger: - platform: state entity_id: - sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_2_10_025 attribute: low_price condition: [] action: - if: - condition: state entity_id: sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_2_10_025 attribute: low_price state: true then: - type: turn_off device_id: entity_id: entitetsbryter til vvb domain: switch else: - type: turn_off device_id: entity_id: entitetsbryter til vvb domain: switch mode: single Utenom dette tenkte jeg og å legge inn en automasjon som tvinger VVB på dersom temperaturen i den faller under en viss verdi eller dersom den ikke har vært over 60 grader på over ei uke.
  20. Har du link til denne siden? Og hvilke parametere er det snakk om? Interessant å vite hva andre gjør
  21. Nettverk er ikke bare nettverk. Man kan ha et godt nettverk uten at man vet det eller har lagt noe arbeid i det, eller man kan ha et dårlig nettverk selv om en har prøvd å unngå det. Det er mange variabler ute og går. Så det vil være umulig å kategorisk påstå at nettverk med mer enn X antall klienter er et problem. For det kan gå helt fint og. Men rent teknisk så har jo wifi den ulempen at det ikke mesher seg imellom. Har man da 60 pærer med wifi så har man og 60 klienter som skal prate med nærmeste basestasjon/aksesspunkt. I tillegg så går de fleste (om ikke alle) på 2.4GHz båndet som er ganske overbefolket i fra før. Så man må i så tilfelle tenke litt om man og kjører ZigBee, og kanskje planlegge litt i forhold til kanalbruk (dvs frekvens).
  22. Høres mer ut som om du har resatt lysene. Derfor har de mistet kontakt med app og fh. Sannsynligvis skulle du hatt foh versjonen.
  23. Er det en FOH (Friends Of Hue) bryter du har? Hvordan gikk du frem for å legge den inn? Namron selger både rene ZigBee brytere og FOH ZigBee brytere. Hva som er forskjellen er jeg ikke helt klok på
  24. Dersom du har trykket på knappen og den da begynner å sende igjen så høres det nesten ut som om det er den det er noe feil med?
  25. Med OS tenkte jeg på operativsystemet. Har du kjørt eget SD-kort med HomeAssistant på (dvs HAOS) og lagt til zigbee2mqtt og mqtt på samme rpi?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.