Jump to content

Tor-Erik

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Tor-Erik

 • Rank
  Member
 • Birthday December 29

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, sammen med noen regler i en firewall (f.eks. ufw) for å begrense plugin porten (10400), eller stenge den helt om man ikke har behov for å kjøre plugins remote. Aller helst et skikkelig gjennomtenkt opplegg med bruk av vlan i nettverket, etc...
 2. Ser HomeSeer fortsetter med et høyt fokus på sikkerhet .. 😕 .. Hadde håpet at de ville ha litt mer fokus på det i versjon 4...
 3. Forskjellen ligger ikke i luftmengde, men i trykk. Der er forskjellen på de to stor, 2,61 vs 1,19 mm H²O. Noctua har en god oversikt.
 4. I teorien fungerer den mot Somfy sitt eget API.. jeg sier i teorien for alt jeg finner når jeg sender request til APIet er Connexoon hubben.. ingen av Sunea Screen IO motorene.. Har sendt en support forespørsel, men ikke fått noe svar enda. ?
 5. Er også verdt å nevne at BlueWalker batterier er forholdsvis rimelige sammenlignet med f.eks. APC batterier. Gjør det litt hyggeligere å bytte batteri når det før eller siden trengs.
 6. Jeg har heller ikke klart å finne en skikkelig annonsering fra på dyn.com. Men fant noen poster på community sidene som nevner 31. mai, og gitt Oracle sin forhistorie så regner jeg med at det stemmer. ? Med andre ord så må datoen tas med en liten klype salt ?
 7. Hadde ikke fått med meg at Oracle er inne i bildet hos DynDns nå... ? Følger ikke så veldig med for jeg var så heldig at jeg betalte 30$ en gang i 2002 og endte opp med DynDns Pro "for life"... Blir spennende å se hva Oracle kommer til å prøve på for å sno seg unna det. Edit: Svaret er: de legger ned hele tjenesten i mai. Flaks at jeg var innom her i dag da, ellers hadde jeg neppe vært klar over det før de skrudde av lyset og gikk... ? Takk Oracle. ?
 8. Ja, det er også en grei måte å gjøre det på og en slipper å være avhengig av MyHSToken-pluginen eller forholde seg til å få client-id/secret fra HST. Jeg hadde bare håpet å kunne lage noe hvor jeg ikke trenger å sette opp noe på en server for å ta i mot callback, bedre med færre "beveglige deler" og Device Flow passet bedre med Console App for testing. Authorization Code Grant Flow er ikke så forskjellig fra Device Flow så det skal ikke ta så lang tid å endre koden min.
 9. Hadde litt framgang i går kveld, men ble fikk aldri til å autentisere med "device flow" mot det simulerte APIet. Fungerer greit mot det faktiske APIet, men det simulerte svarer bare med 404 på oauth urlen. Skal se om jeg finner ut av det i kveld, ellers kan det være at jeg må revurdere autentiseringsmetoden. Ser at andre har fått til å håndtere callback via MyHS med en token.
 10. Jepp, har laget en enkel console app for testing og et Class Library som inneholder alt som er av kode relatert til APIet.
 11. Kanskje. Sjekket koden min nå og var vist ikke like langt som jeg husket. Brukte veldig lang tid på å finne ut hvordan jeg skulle løse OAuth utfordringen, og med litt mer arbeid så er i det minste det delvis løst. Jeg fant ut at "device authorization" var veien å gå, for da slipper man å måtte ta i mot callbacks ved autorisasjon, i steden får man en url som brukeren åpner og logger inn på, og så poller appen api serveren for access token. Neste utfordring da er å sørge for å fornye access token hver gang det trengs, men det skal også være rimelig greit å få til.
 12. Hadde litt framgang med tilkobling og enkel kommunikasjon med APIet, men så stoppet det opp på grunn av hus ting.
 13. Nei, har en drøyt 2 måneder gammel baby, så jeg har rett og slett ikke hatt tid til å se noe mer på det ?
 14. MQTT er en utmerket måte å få data ut og inn av HomeSeer (med mcsMQTT). Holder på med et touch-skjerm grensesnitt (Vue.js web-app som kjører på en Raspberry PI) og MQTT fungerer helt utmerket.
 15. Hvor mye et balansert lufteanlegg virker avhenger veldig av "lokale forhold". Hadde det i en leilighet jeg bodde i og der gikk alle rørene på uisolert loft, samt at ventilen for tilluft var montert på veggen som fikk kveldssol med sorte takstein en knapp meter under. Det førte til at anlegget leverte varm luft langt ut på natta. På varme sommerdager var det bedre å skru anlegget av og åpne vinduene. Men gjort riktig er det fint å ha
×
×
 • Create New...