Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. des. 2018 i alle områder

  1. Clas Ohlson svarte på min henvendelse med at sensorene varte 10 fra de ble aktivert, så produksjonsdato var ikke vesentlig. Jeg henviste da til manualen hvor det står at det nettopp er produksjonsdatoen som gjelder. Da gikk det er par dager før jeg fikk nytt svar. De hadde hørt med produsenten og kunne bekrefte det jeg hevdet, at det er 10 år fra produksjonsdato. Fikk 10% avslag på kjøpssummen som kompensasjon ?
    3 poeng
  2. Da er prototypen klar. Monterer i morgen.
    3 poeng
  3. Jeg har lurt litt på hvordan jeg kan bruke RGB-lys og en MiCube fra Xiaomi (lett integrerbart i HomeSeer med deCONZ/JowiHue). Har laget et par scripts til det. Se bloggen for en video. Det første justerer lysstyrken med å vri på kuben. Hvilket farge (eller lys) den styrer er avhengig av hvilken side som vender opp. Settes opp slik: ... og i eksempelet over er 2566 er rotasjon-devicen, 2565 er side-devicen. 900, 901 og 902 er devicer for hhv. rød, grønn og blå. Den oppmerksomme leser vil legge merke til at det er mulig å styre flere lys samtidig (greenID1+greenID2+....). F.eks. ville 990+1045+1077 styre tre forskjellige lys. Praktisk hvis man har flere RGB-lenker i samme rom. Jeg bruker den muligheten i stua. MiCube_RGB.vb Du trenger selvfølgelig ikke bruke rød, grønn og blå, du kan bruke andre devicer så lenge de bruker vanlige 0-99-nivåer. Med en liten endring kan du styre opp til 6 forskjellige lys fra en kube. Det andre scriptet skal skru av og på med et "dobbelt tap", men kan også brukes til å styre noe når siden flippes over. Her trengs kun side-rotasjonen, men har et ekstra tillegg for å skru av alle lys. Device 989 er "all colors" på en Fibaro RGBW modul. MiCube_side.vb
    2 poeng
  4. Data fra første 9 dager. Om ikke nyttig, så har datastrømmen ihvertfall klart å holde meg underholdt så lenge. Tidspunkt for nedgraving er helt til venstre. De første timene er temperaturene preget av å være nedgravd med nedkjølt jord, men den nederste er mest påvirket av fjellet under og ble fort varm og stabil. Varmen fra "dypet" kom så sakte oppover. På 20 cm dyp (gul) så tok det hele 3 døgn før den var stabil i forhold til varmen nedenifra. Etter 3-4 døgn ser jeg at den nederste sensoren (blå) mister varme. Det ser ikke ut som om den mister varme oppover, da det ikke er en slik trend på 35 cm (turkis), hypotesen min er at kulden kommer fra at fjellet er eksponert mot kald luft 5 meter til siden for hullet. 30. november trodde jeg noe var galt, siden temperaturen plutselig faller helt ned til 80 cm dyp. Så slår deg meg at det har jo begynt å regne. 20 cm dyp merker nedkjøling 2 timer før 80 cm dyp. Interessant at 20 cm dyp mister temperatur når det regner, når lufta over er 10 plussgrader. Dette kommer nok av det er tele mellom 0 og 20 cm som forsvinner på få timer. Siste døgn har temperatur i fjellet begynt å ta seg opp igjen, dette er nok fordi fjellet selv ikke har gått like mye ned i temperatur som den blå sensoren. Rød og oransj er på vei opp igjen i temperatur raskere enn blå, dette er nok på grunn av stor temperaturdifferanse ned til blå akkurat nå, høyere enn likevekt tilsier (det er 15 cm mellom alle sensorer, så ved likevekt vil det være like mange grader mellom hver kurve, innenfor noe plasseringsnøyaktighet).
    2 poeng
  5. Skal prøve å finne ut mer om produktet og få testet det. Virker som kjent hardware med forbedret sw ja Kommer trolig til å ta den inn i tilfelle
    2 poeng
  6. Tusen Takk! Hadde vært en god idé hos deg å renske outputten din slik at du skjuler i allefall cleartext GS1 koden på måleren din. Tusen takk! Høres ut som den har tatt kvelden, tror det skal være spenning på den selvom den ikke sender... hvilken måler har du ? Trenger kun Aidon nå da, så får jeg skrevet litt mere slik at denne nodejs-en funker for alle målere
    1 poeng
  7. 1 poeng
  8. Da fikk jeg omsider montert sensoren. Den tenkte plasseringen fungerte tilsynelatende bra når jeg testet med å holde boksen der jeg hadde tenkt å skru den fast. Etter å ha skrudd den fast og kablet opp fikk jeg bare tulledata fra distansesensoren. Etter mye feilsøking, sjekking av kabel, prøving med bilen under (som fungerte OK), så tenkte jeg at jeg skulle prøve med garasjeporten igjen. Da fungerte det (heldigvis) som forventet Jeg hadde ikke lyst til å flytte den etter å ha kablet opp. Så sensoren er nok helt i grenseland på avstand (260cm). Jeg antar at det er vinkelen mot objektet som er supernøye med så lang avstand. Jeg får se bonusen i det.. den dobler opp som garasjeportsensor... tulledata = porten åpen ? Foreløpige tall viser hopp på ca. 2 cm når ingenting beveger seg der ute.
    1 poeng
  9. Etter drøye 2 måneder, så har jeg gjennomsnittlig estimert døgnbesparelse på 51 øre (!)
    1 poeng
  10. For spillelister er er det kanskje lettere å bruke eventer enn å bruke dette scriptet. Så må du redigere scriptet med å fjerne oppsjoner for side 3-6... får ikke sett på det akkurat nå.
    1 poeng
  11. Ja, det er visst det. https://www.tronika.no/no/zwave-klimastyring/1089-vp-ir-extender-zxt-600.html
    1 poeng
  12. Yale Doorman? FH har jo ikke støtte for Zigbee... da går de enten via Verisure sin gateway eller så har de sjekket at UK Z-wave-modulen passer. Spennende. "Kommer Snart" er et vanlig standard-svar hos FutureHome. Det tar ofte litt mer tid enn de først hadde trodd, men det kommer til slutt.
    1 poeng
  13. @ArnieO @roarfred kom aldri lengere enn å implementere Kaifa. Jeg har brekket inn Kamstrup 1- og 3-fase i stedet for Kaifa. Så nå vet du (og alle andre) hvorfor den ene kodebasen fungerer for deg
    1 poeng
  14. De er delte ja så en bare klipses de rundt lederene. Jeg kjøpte disse fra aliexpress da det var halv pris for helt samme clips en kan kjøpe med fra openenergymonitor.com. En kan bruke mange forskjellige current sensors, er støtte i software for de mange ulike sensorene.
    1 poeng
  15. Om du tenker på strømtrafoene så ser det ut som om disse er delt. Dvs. kan monteres uten frakobling av ledere.
    1 poeng
  16. Teori og praksis viser seg å være ulikt. Selv har jeg f.eks hatt en Fibaro Motion Sensor liggende i fryseren på hytta. (Det er ikke for å sjekke om fisken spreller... ?) Den har holdt ut i 2 år, og rapportert jevnt og trutt. Det er verdt et forsøk, da det er er lett å teste.
    1 poeng
  17. Ja leste meg litt igjennom bytene og såg at de som va under 228 va feil lesninger, sikkert bare noe krøll på selve mbus decoderen, men der fikk jeg muligheten til å gjøre min nodejs litt mere fullverdig va veldig rart at jeg kun får 228bytes ut av min måler... p.s. leste meg litt til i forskriftene for ams... § 4-2.Funksjonskrav AMS skal: a)lagre måleverdier med en registreringsfrekvens på maksimalt 60 minutter, og kunne stilles om til en registreringsfrekvens på minimum 15 minutter, b)ha et standardisert grensesnitt som legger til rette for kommunikasjon med eksternt utstyr basert på åpne standarder, c)kunne tilknyttes og kommunisere med andre typer målere, d)sikre at lagrede data ikke går tapt ved spenningsavbrudd, e)kunne bryte og begrense effektuttaket i det enkelte målepunkt, unntatt trafomålte anlegg, f)kunne sende og motta informasjon om kraftpriser og tariffer samt kunne overføre styrings- og jordfeilsignal, g)gi sikkerhet mot misbruk av data og uønsket tilgang til styrefunksjoner og h)registrere flyt av aktiv og reaktiv effekt i begge retninger. Norges vassdrags- og energidirektorat kan etter søknad i særlige tilfeller gi dispensasjon fra enkelte funksjonskrav. Er det noen strømselskaper som har fått in den funksjonen skrevet i punkt f)? Hadde vært artig å jobbet på den api-en
    1 poeng
  18. Innstallert IotaWatt, endelig litt oversikt over strømslukerene i huset
    1 poeng
  19. import metpy.calc as mcalc from metpy.units import units # https://www.engineeringtoolbox.com/enthalpy-moist-air-d_683.html # Specific heat for air c_pa = 1.006 # kJ/KgC # Specific heat for water vapor c_pw = 1.84 # kJ/kgC # Evaporation heat h_we = 2501 # kJ/kg def enthalpy(temp, rh, pressure): """Temperatur er i Celsius, rh er i tall mellom 0 og 100, trykk er i millibar. Returenhet er i kJ/kg """ return c_pa * temp + hum_ratio(temp, rh, pressure) * h_w(temp) def h_w(temp): """Specific enthalpy of water vapor - the latent heat""" return c_pw * temp + h_we def hum_ratio(temp, rh, pressure): """Mixing ratio (water content), returned as kg/kg""" saturated_mixing_ratio = mcalc.saturation_mixing_ratio(\ pressure*units('mbar'), temp*units('degC')).magnitude return rh/100. * saturated_mixing_ratio # Eksempel ved 5.4 grader celcius, 91% RH og 997 mbar lufttrykk: print("Entalpi: {:.2f} kJ/kg".format(enthalpy(5.4, 91, 997))) print("Fuktinnhold: {:.2f} g/kg".format(1000 * hum_ratio(5.4, 91, 997))) Dette er utdrag av noe kode jeg kjører hvert 15. sekund på de fire temp+rh-sensorene i ventilasjonsaggregatet. Husets fuktproduksjon er da bare differansen i fuktinnhold for to luftstrømmer. Se bildet i dette innlegget for eksempel:
    1 poeng
  20. Black Friday gav oss en Neato D5, så endelig har også vi styrbar støvsuger via HS3. Gulvene er jo like rene, men kjekk styring. ... som selvfølgelig må kunne overstyres:
    1 poeng
  21. Litt fremgang i kjøkken prosjektet, og HA rundt det: Nærbilder:
    1 poeng
  22. Men den koster ikke 1200 kr og datoen står utenpå, sånn at man kan velge om man vil kjøpe likevel eller ikke.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.