Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

espenvp

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av espenvp

  1. Hei, Et delegert prefix må tildeles på LAN interface, hvordan dette gjøres avhenger av ruter/brannmur produsenten hvordan de gjør det. Men konseptet er at du mottar et prefix som du videre delegeres på dine LAN interface ofte i form av et navn/variabel. Skulle du få tildelt et nytt prefix på et senere tidspunkt, vil dine henvisninger til navnet/variablen oppdateres automagisk. På Cisco rutere/brannmurer (CLI), brukes dette oppsettet på WAN/LAN: På WAN interface: (man ber om prefix og gir resultatet et navn/variabel) ipv6 dhcp client pd hint ::/56 (denne er ikke et must siden Altibox gir /56 by default - men grei å ha) ipv6 dhcp client pd <prefix-name> PÅ LAN interfaces: (IP adresse settes med henvisning til en variabelt "prefix", hvor du har frihet til å sette "suffix"). ipv6 enable ipv6 address <prefix-name> ::<16-bit subnet hex>:0:0:0:1/64 På Meraki, settes dette opp utrolig enkelt: Enable IPv6 på WAN På LAN interface krysser du av for følgende: Her er en oversikt over delegert prefix og hvordan det tildeles LAN interfaces: Hvilken ruter/brannmur har du?
  2. Takk, fikk endelig i gang plugin. Ser ut som Power Device sliter litt fremdeles. Dette kommer ved oppstart i loggen: Det refereres til en fil som ikke finnes i nevnte katalog.
  3. Takk for at du deler en slik plug-in med oss! Tips til hva som kan være galt her... Utdrag fra log (PowerControl.log.txt): 27.03.2023 22:57:13 LOG Power No Power Reader found. 27.03.2023 22:57:13 LOG PowerControl Starting version 1.3.0.0 INI filen ser slik ut: [General] TestRun=False TestDateStr=05-12-2022 RunOnce=False DebugWriteToFile=True DefEURrate=9,99 Currency=NOK FilePath="C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS4\DATA\PowerControl\Prisstyring Data\" WriteToFile=True PriceFetchTime=15 PriceFetchAttempts=5 CheckShoulderHeight=False SecurityToken=******* PriceArea=NO5 PriceDevice=PriceDevice TimerIntervalSec=60 PriceCheckInterval=10 MaxArraySize=20 PowerSupportLimit=70 SupportPercentage=90 SupportTrustDay=10 SupportAddAmount=40 DefaultPSupportLimit=0 VATpercentage=25 UseVAT=True DayStart=6 DayTariff=0 NightTariff=0 NightStart=18 [Power] PowerReader=Hsdevice LogDailyPower=True LogHourlyPowerInterval=0 LogCurrentPowerInterval=0 PowerDevice=PowerDevice AMSdeltaError=20 PowerLimit=5 PowerLimitCheckInterval=5 StartPowerLimitingMinute=10 SimulatePowerStart=0 HS_AccTotal=394 HS_AccHour=1042 AMS_URL=blank Får ikke plug-in til å hente data fra Tibber-pulse som jeg har gående. Den ser slik ut: I PowerControl GUI ser det slik ut: Skal det være slik? Videre er mine HS_* verdier satt i ini-filen men vises ikke her. Alle tips mottas med takk!
  4. Merkelig, jeg sitter på Altibox (Bergen Fiber) og har fungerende forbindelse og dns oppslag. Har til og med respons fra serveren men http/https forbindelsen ender i en 404. Kan se ut som et teknisk problem hos Webhuset
  5. Kan se ut som tronika.no er "offline" og status hos proff.no ser ikke bra ut... aka konk Noen som vet?
  6. Det fine med CR123 på 3 volt er at det finnes en oppladbar "Li-ion ekvivalent" på 3,7v som heter 16340.
  7. Skuffende med AA batteriløsning ... og specs spesifiserer alkaliske batterier.
  8. Ser ut som IDlock teaser på nytt igjen med en 12 sekunders video/plakat. I morgen skal det muligens skje noe...
  9. espenvp

    Matter er her!

    Vil foreslå ett nytt Thread/Matter underforum i Teknologi/Protokoll seksjonen her på hjemmeautomasjon, er det mulig å få til? Begge samlet under ett eller hver for seg kan admin bestemme
  10. Ble ikke noe lansering i dag... "radio silence" fra IDLock
  11. Dagen før dagen er annonsen vekk, forhåpentligvis i forberedelse til release. Håper ikke de fikk kalde føtter
  12. De beste AA NiMH batteriene du får i dag er 1.2V / 2850mAh, noe som gir: 3420 mWh De beste 18650 Li-ion batteriene du får i dag er 3,7V / 3500mAh , noe som gir: 12950 mWh Kilde: det som er tilgjengeig fra batterionline.no (ikke veldig vitenskapelig) Altså er energikapasiteten 3,78 ganger større på et 18650 batteri kontra et AA (NiMH). I tillegg er AA-NiMH batterier 0,3 volt lavere spenning på enn engangs-AA batterier, så låsen vil klage mye tidligere på lavt batteri. En lås med 2x 18650 Li-ion (utskiftbare celler) med innebygget lader i låsen og ekstern USB-C tilkobling for lading, kontra 4x AA (NiMH), tror jeg i praksis ville gitt 2-3 ganger lengre batterilevetid.
  13. Det finnes ikke batterier til dette formålet med <=20 års levetid. Om det er 18650 Li-ion eller noe annet - er ikke så viktig. Dog 18650 formfaktoren er jo nå blitt relativt utbredt. I all hovedsak utskiftbare og oppladbare batterier med en USB-C plugg eller tilsvarende i låsen for lading av batterier. Bør være overkommelig å sette låsen på kabellading over natten, alternativt ta de ut og lade de for seg. Same-same-but-different.
  14. Håper det blir en lås med en ladbar batteriløsning (ladbare AA NiMH batterier er ikke et alternativ).
  15. Samme her - på samme tidspunkt. Trolig et lite utfall i "Tibber-skyen"! Funker fint nå - og stille i loggen.
  16. Cisco WS-C3560CX-12PD-S - den er nok litt overkill, men der finnes mange litt rimeligere switcher der ute med samme funksjonalitet. Mikrotik har flere gode kandidater.
  17. Husk at trådløse nett bruker en delt resurs - "eteren" (eller spektrum på fagspråket). Jeg vet ikke hvordan dette ser ut hos deg, men bor du i tettbygd strøk, leilighet eller lignende, må du også ta høyde for hva naboen(e) forbruker av denne delte resursen. Såkalte mesh-nett med bare EN av boksene på "kablet nett" er ofte sårbare når fellesresursen deles på mange. Blir det "travelt" går det på bekostning av ytelse/forsinkelse. Tådløse nett er litt som walkie-talkie, en snakker om gangen -da sier det seg selv at når mange vil si noe går effektiviteten ned. Er helt enig med @moskus, få så mange av mesh-nodene dine på kablet nett - det gjør underverker. Det er mange gode produkter der ute. Ubiquity og Mikrotik er nevnt "Meraki GO" eller "Aruba Instant On" er proffaktørene sine privatmarked versjoner, de funker fjell. Ikke alltid de vinner "ytelsestester" hos TEK.no (som er mindre relevant spør du meg), men de er stabile og diftsikre. Her fra Dustin.no:
  18. espenvp

    HS4 vs HS3

    Samme her. Kjører 4.2.7.0 som service på Windows Server 2019 Standard. Fungerer stabilt. Eneste problemet er at Deconz fremdeles trenger auto-logon og auto-start.
  19. espenvp

    YR plugin

    rnbWeather (gratis) har fungerende YR integrasjon. Som dere ser har den vært stabil den siste måneden (siden sist serveren ble restartet)
  20. Tibberseer (v.0.0.2.5) m/realtime fra tibber pulse har jo det du trenger for å konstruere styringslogikken din.
  21. Det beste og sikreste er å skille interne servere fra eksterne servere. Da er det ofte enklest er å skille disse med VLAN og en brannvegg mot Internet. På den måten hindrer du eksterne å nå interne resurser. La oss si du har to VLAN: Internt Eksternt Internett kan kun nå angitte resurser i Eksternt vlan. Klienter i Internt kan nå Internett på vanlig måte. Dersom dine interne klienter trenger å nå servere i Eksternt, kan dette åpnes i brannvegg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.