Gå til innhold
 • Bli medlem
Snowman

FAQ låser til smartthings for oss i Norden

Anbefalte innlegg

FAQ låser til smartthings for oss i Norden.

Mange lurer på dette med låser, og siden det reelt sett bare er et alternativ for oss her oppe så lagde jeg en faq i går, les om det er av interesse.

1 ID-lock med z-wave brikke er det støtte for både med default device handler fra smartthings og med utvidet funksjonssett i custom code. Anbefaler å gi noen dollar til rboy som du finner på community dot smartthings dot com så får du best mulig kode til låsen.

Denne har 2 koder. 1 masterkode for familien, samt en en service kode som du kan skifte så ofte du vil. Om man bruker master til mor og far, og service til resten av familien osv bestemmer du naturligvis selv. Det medfølger 10 stk rfid brikker som er unike når man legger de inn.

Med en smart app kan man endre koden på service kode.

Brikker vs koder.
Brikke nr 1 er automatisk masterkode brukeren, nr 2 er servicekode brukeren, nr 3-10 er unike uten mulighet for kode.

Flere koder i fremtiden? Mulighet for å endre koder i forhold til tid?
ID-Lock er ikke veldig informative på slikt, så min teori er at vi nok ikke på lang tid ser støtte for flere koder, ingen vits i å mase på dem heller for de svarer ikke uansett.

Endre koder i forhold til tid? Eks åpent frem til 12 på fredag fordi da kommer det en murer. Dette kan du løse på mange måter, men tror at det å gjøre det manuelt i en smart app, eller på låsen blir det mest naturlige. Om du vil lage en schedule for at eks vaskehjelp kommer på torsdager etter 12:00 så lar jo det seg løse i core. Sette kode automatisk torsdag morgen, og endre den til noe annet på ettermiddagen i samme core script.

Varslinger: Du kan få varsel om bruker 1, 2 , 3…. åpner, du kan få varsel om feil kode ble brukt, du kan få varsel om døra brenner (temperatur), varsel om døra er åpen eller lukket, du kan slå av alarmen om låsen åpnes… Det er ingen grenser for hva du kan få ut av data og gjøre noe med.

2 Yale i Norden er låst slik at z-wave modul for home brew ikke vil fungere, og Trioving har ingen planer om å endre dette, med overveiende sannsynlighet grunnet avtaler med alarmselskaper. Dette virker andre steder på kloden.

3 Det finnes et par andre alternativer som sikkert kan benyttes i blokker ol. Men som nok ikke er særlig gunstige å benytte på hoveddøra i Norsk klima.

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvordan er batteritiden på denne? 

Leste på et svensk forum at på grunn av konstant polling av data så gikk låsen tom for batteri i løpet av noen dager.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, alven skrev:

Leste på et svensk forum at på grunn av konstant polling av data så gikk låsen tom for batteri i løpet av noen dager.

Det er mulig, men det er jo pga. pollingen. Man SKAL ikke polle batterienheter. Deaktiver polling så går det så mye bedre, og alle dørlåser støtter "beaming" så polling er ikke nødvendig. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heisann, jeg prøver meg her jeg. Jeg har en ny Smartthings V2 og en Idlock 101 med z-wave modul. Kan noen forklare meg eller peke meg i riktig retning for hvordan jeg får koblet huben til låsen? Og hvordan konfigurere parametre deretter?

 

Mvh,

Kurt Näslund 

Røros

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
19 timer siden, Janern skrev:

Kan man importere z-wave modul til doorman fra ett land utenfor norden? Vil det da fungere? 

 

Mener noen her hadde forsøkt det for 2-4 uker siden, men at det ikke funket. Programvaren i låsen er forskjellig, så den vil ikke snakke med Z-wave adapteret. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helt rett dessverre.  

Egen firmware i låser for Norden. 

Låses til bruk for alarmselskaper er nok den egentlige årsaken. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
33 minutes ago, Snowman said:

Helt rett dessverre.  

Egen firmware i låser for Norden. 

Låses til bruk for alarmselskaper er nok den egentlige årsaken. 

 

 

Ja, det er kjedelig. Begynner å angre på at jeg kjøpte Doorman 😫

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av mmh
   Hei.

   Jeg er tungt, tungt inne i Apples økosystem, samtidig som jeg har en stor interesse for "smarte" produkter.
   Da Apple HomeKit ble lansert i 2014 tok jeg derfor et valg om å utelukkende velge HomeKit-sertifiserte enheter.
   Som vi alle vet skulle det vise seg at disse rulles ut SVÆRT sakte, selv nå etter at de gikk bort fra hardware-sertifisering. Etter hvert bet jeg derfor i det sure eplet (pun intended) og bygget ut med produkter som ikke støttes av Homekit.
   Resultatet er at jeg i dag kan avlese og fjernstyre en hel haug av produkter gjennom enkeltapper på mobilen, men uten de helt store automatiseringmulighetene og dertil fragmenterte "smarthjem"-følelse.

   Vi snakker dørlås, overvåkningskamera, ringeklokke, garasjeportåpner, induksjonstopp, ventilator, stekeovn, plenklipper, panelovner, støvsugere, markiser, screens, lyspærer, høyttalere, stikkontakter, røykvarslere, temperaturmålere, luftfuktighetsmålere, bevegelsessensorer, lyssensorer, varmekabler i innkjørsel, u f***ing name it!

   Nylig oppdaget jeg Homebridge, til ellevill glede! Etter litt om og men bestilte jeg derfor "Hoobs in a Box" starter kit for et par uker siden som snart kommer i posten.
   Dette løser ganske mye for meg i den forstand at jeg nå kan administrere (de fleste) enhetene, lage scener og sy sammen simple automasjoner i Apple's Home app og styre dette med Siri.
   Spesielt gir Siri-betjening via Apple Watch, AppleTV, Homepod og Carplay og en enklere hverdag.

   Jeg ser imidlertid at en del ting jeg ønsker meg fremover krever en Z-Wave Hub, som igjen må kunne snakke med Homekit via Homebridge (Hoobs i mitt tilfelle).
   Tenker da spesielt på smart dimming/styring av lys (for eks. med Fibaro Dimmer 2, siden Fibaro Singel Switch Homekit ikke kan dimmes?), samtidig som man kan benytte vanlige veggbrytere.
   Eksempelvis har jeg over 60 ulike lyskilder i Philips Hue-serien, men rundt halvparten av disse får jeg ikke lenger brukt fordi vi har kjøpt et nytt (ferdig)hus og ikke ønsker sjenerende Hue-dimmere i tillegg til de vanlige manuelle. Det er heller ikke alle rom hvor bevegelsessensorer egner seg.

   Jeg er også på jakt etter smarte termostater til varmekabler innendørs (utover av/på), igjen samtidig som man fremdeles kan benytte manuell betjening. For eks. Heatit ZTRM2fx.
   Når det gjelder hvor avansert systemet skal være så har jeg egentlig ikke større behov enn at ting i så stor grad som mulig skal kunne administreres fra Apple Home-appen, kunne betjenes via Siri, og styres av triggere som tid, temperatur, lys eller bevegelse der dette er relevant.

   Som dere skjønner er jeg virkelig ikke på ute etter et omfattende system som forutsetter mye tidsbruk og/eller koding.
   Det kan virke som Homey er en vei å gå, men er usikker på om det finnes en plugin for dette til Homebridge?

   Alle innspill tas i mot med stor takk!
  • Av exxon
   Hei,
    
   Er det noen som har erfaring med Cleverio Motion Sensor? Kjøpt fra Kjell & Company.
   Får fint inkludert enheten i Home Assistant, men det er også det eneste. Dette er første bevegelsessensoren jeg legger til så er usikker på hvordan dette fungerer.

    
   Jeg ville jo tro at binary sensoren ville skifte mellom 0 og 1 om det var bevegelse eller ikke... men det er ingen forandring på noen entiteter.
   Forøvrig det eneste som gir mening er batteriet på 78 %...
    
   Hilsen Jon
  • Av fiLLLip
   Holder på med totalrenovering og påbygg av enebolig fra 1975, og skal i den forbindelse slenge meg på bølgen med sentralstyrt "alt". Foreløpig vil jeg egentlig ikke kalle det for automasjon, da ingenting er automagisk ennå, og boligen fortsatt er under renovering/oppføring.
    
   Det er likevel blitt tatt ett viktig valg, og det er å bruke LogicMachine som hjerne i systemet, kombinert med en server som alle data skal mates inn i på sikt. Jeg er systemutvikler av yrke, så jeg liker at det meste kan hackes på. Lys skal for det meste styres via DALI, og det som ikke går på DALI skal styres via KNX. For interface til brukere vil det mest sannsynlig anskaffes veggmonterte 10" tablets som kjører Android og er matet via PoE.
    
   Når det gjelder sensordata er det ekstremt mye å velge imellom, og her har jeg noen idéer. Til enkle sensorer, som temperatur som skal støpes ned, faller sikkert valget på 1-wire, da jeg spesifikt har sett på DS18B20. For alle rom hadde det vært interessant å ha røkvarslere, gjerne kombinert med temperatur, co2, bevegelse, lys, og fuktighet, men så langt har jeg ennå ikke funnet noen jeg synes ser lovende ut (og til en ok pris).
    
   EDIT: Skal også ha vannbåren varme i hele huset, og i tillegg elektriske varmekabler på bad (har blitt anbefalt som en slags backup). Dette skal også styres via hele systemet og baseres på sensordata.
    
   Skal på sikt få lagt ut litt plantegninger med hva som er tenkt av sensor, lys og kontrollpanel. Det må bare lages først  Som en teaser kan jeg legge ut blanke plantegninger.


  • Av exxon
   Hei,
    
   Jeg har nettopp flyttet inn i en nyoppusset leilighet med Simon 100 iO enheter (dimmere og termostater).
   Bruker Home Assistant og Z-Stick Gen. 5.
    
   Dimmerne fungerer utmerket. Kan slå de på og av, justere lysstyrken og ser også effektforbruket. Trykker jeg på dimmeren oppdateres HA med status.
    
   Termostatene derimot... Termostatene har to sensorer, temperatur og luftfuktighet.
   Luftfuktighet fungerer utmerket og jeg ser, real time, i HA at verdiene øker når jeg peser litt på termostaten. Jeg får også opp temperatur, men den oppdateres ikke i HA når temperaturen som vises på termostaten forandrer seg.
   Jeg kan slå termostatene av og på, sette i feriemodus og i øko, men jeg kan ikke sette ønsket temperatur i HA.
    
   Skal sies at jeg ikke har gjort noen forandringer i noen yaml-filer. Alt vedrørende Z-Wave har dukket opp av seg selv når nodene har blitt lagt til.
    
   Er det noen som har erfaring med disse Simon-enhetene? Simon har god dokumentasjon på hvordan disse enhetene fungerer... det er bare det at jeg ikke skjønner all verdens av det. Har lagt ved dokumentasjon på termostaten, og på nest siste side står det en masse beskrevet. Noen som forstår?
    
   Fortsatt god helg.
   10000810-13x Termostato.pdf
  • Av GauteG
   Hei.
   Her er det så godt som ingenting i hus annet enn noen få Nexa stikkontakter, men jeg må få satt opp en openHAB eller HomeSeer etterhvert.
   For å sikre et godt "backbone" på kommunikasjonssiden - Vil ikke innkjøp av:
   Aeotec Z-stick gen5 USB-adapter 
   Conbee II Zigbee-kontroller for USB
   RFXtrx433XL USB-kontroller
   gi meg et godt utgangspunkt til å kunne styre det meste etterhvert som det blir kjøpt inn?
    
×
×
 • Opprett ny...