Gå til innhold
 • Bli medlem
KnutM

Fibaro Dimmer 2, oppsett flere soner

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vi har planer om flere dimmersoner i stue og kjøkken, men bare en eller to "master" brytere på veggen. Etter å ha lest om Dimmer 2, så skal det være mulig å assosiere bryter-inngang(S1) med andre dimmere. Har noen erfaringer med dette? Hvor bra fungerer det? Ønsker at en veggbryter tilkobler en dimmer kontrollerer og synkroniserer dimmer-state med 4-5 andre dimmere. Regner med at jeg fortsatt kan kontrollere de uavhengig fra scener eller z-wave kontroller.

 

 

Knut M

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det går utmerket, men jeg husker ikke hvor mange noder det kan være i gruppe 2 (altså S1) for Dimmer 2. Det står i manualen.

 

Og ja, du kan (les "må") kontrollere dem uavhengig fra controller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Godt å vite! Virker som 5 er grensen for gruppe 2, i manualen står det:

 

"Dimmer 2 in 2nd to 5th group allows for controlling 5 regular and 5 multichannel devices per an association group, out of which 1 field is reserved for the Z-Wave network main controller. It is not recommended to associate more than 10 devices in general, as the response time to control commands depends on the number of associated devices. In extreme cases, system response may be delayed."

 

Men må vel assosiere i gruppe 3 også for å synkronisere dimming også?

 

Quote

The Dimmer 2 provides the association of five groups:

1st Association Group „Lifeline” reports state of the device. Main Z-Wave+ network controller should be added to this group. The „Lifeline” group can handle only one device. It is not recommended to modify this group.

2nd Association Group „On/Off (S1)” is assigned to switch no. 1. Sends BASIC command class frame according to the state of the device.

3rd Association Group „Dimmer (S1)” is assigned to switch no. 1. Sends MULTILEVEL SWITCH command class frame. Allows sending dim/brighten command to associated devices.

4th Association Group „On/Off (S2)” is assigned to switch no. 2. Sends BASIC command class frame according to the state of the device.

5th Association Group „Dimmer (S2)” is assigned to switch no. 2. Sends MULTILEVEL SWITCH command class frame. Allows sending dim/brighten command to associated devices.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 timer siden, KnutM skrev:

Men må vel assosiere i gruppe 3 også for å synkronisere dimming også?

Nei, dimme-enheter legger du i gruppe 3, ikke 2. :)

De trenger (og skal) ikke være i begge gruppene.

 

 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Rotar opp igjen denne (gamle) tråden eg.

Har no fått på plass Fibaro dimmer 2 nr. 2 (altså den andre i huset), og vil gjerne assosiere dei med kvarandre.

På nedtrekksmenyen er det jo kun hoveddevicen som blir vist, men ved forsøk på å legge dei til ser det ut til at feil child device blir lagt til, sjå bilde.

image.png.abe959ff0ea3d024b84c56e3cbf0eaf0.png

 

Når eg prøver å assosiere den andre med den første, blir dette resultatet, den legg altså til effekt-devicen - mao. også her feil, men ikkje samme feilen.

image.png.a8331df013d18f5b175151dfd18c6056.png

 

Er det noko eg gjer aldeles feil?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke bekymre deg så mye over hvilket device navn som vises. Det er en kjent bug (som jeg trodde var fikset i siste versjon, men samme det). Det som er det viktige er nodenummeret. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ikke bekymre deg så mye over hvilket device navn som vises. Det er en kjent bug (som jeg trodde var fikset i siste versjon, men samme det). Det som er det viktige er nodenummeret.  
Jo, takk for det. Det er berre det at det ikkje er nokon reaksjon i nabodimmeren ved bruk av S2...

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kan være du må kjøre en optimalisering av nettverket hvis det er et lite nettverk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Omsider!

Forsøkte det meste, inkludert optimalisering av heile nettverket og enkeltnodar, utan resultat.

Til slutt fjerna eg den nye noden og la til på nytt. Ved inkludering kom eg da på at eg av ein eller anna grunn ikkje fekk inkludert den første dimmeren secure, så eg inkluderte difor dimmer nr. 2 no non-secure. Dermed funka assosiasjonen på første forsøk.

Tenkte ikkje tanken på dette, men det er vel egentleg ganske logisk at secure og non-secure nodar ikkje skal kunne snakke i lag.

 

Takk for hjelpa, det blir nok ikkje siste gangen! 😄

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På Dimmer 2 kan man faktisk sette en parameter på den som er lagt til secure og si at den skal styre assosierte enheter nonsecure. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, ZoRaC skrev:

På Dimmer 2 kan man faktisk sette en parameter på den som er lagt til secure og si at den skal styre assosierte enheter nonsecure. :) 

Takk for det, greit å vite til neste gang. Ser ut til at dette er parameter 27, som i tilfelle må settast til 0.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av larskheg
   Hei!
   Takk for hjelp på forumet tidligere!
   Jeg prøver å programmere en scene i Fibaro slik at når vi trykker på den, skal ovnen skrus på, og så skrus av automatisk etter 4 timer.
   Siden scenen skal aktiveres manuelt har jeg derfor stilt den inn slik bildet viser.
    
   Når jeg starter scenen får jeg beskjed om at scenen er utløst, men får ikke beskjed om "transfer ok" til termostaten slik jeg får på de andre scenene.
    
   Er det noen som kan hjelpe meg? På forhånd tusen takk!
    


  • Av SmartCabinWest
   Hei
   Fibaro Double Switch 2 er nå mulig å få tak i til en billigere pris en FIBARO Single Switch 2 har eg observert.
   Kan eg bruke Fibaro Double Switch 2 til en enkel bryter for av og på slåing av et lys. Eller må det monteres en dobbeltbryter?
   Har et soverom på ei hytte med et tak i lyset. Har en enkel bryter på veggen for å slå av og på dette lyset, derfor lurer eg på om eg kan bruke Fibaro double switch til dette eller om eg må bruke singel switch?
    
  • Av Zulboom
   Hei,
    
   Er det nokon som brukar brytar S2 på Fibaro Dimmer 2 til nokon slags scenestyring (natt/dag/heime/borte), evt. til å køyre events?
   Har prøvd meg på å sette parameter 28 (Scene activation functionality) til 1, men blei ikkje heilt klok på korleis dette blir brukt. Sjå skjermdump frå brukarmanual nederst i innlegget. Får heller ikkje opp dei innstillingane under Root-devicen som eigentleg skal dukke opp ifølge forum-post nr. 4 i denne tråden på Homeseer-forumet (annan Z-wave-node enn Fibaro Dimmer 2, men prinsippet burde vere det samme): https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/general-discussion-area/100424-fibaro-dimmer-2-scenes
    
   Eg har lagt merke til at devicen kalla "Switch Multilevel 2" oppdaterer seg (toggle, av/på) når eg aktiverer impulsbrytaren som er tilkopla inngangen. I og med at eg ikkje får til scenestyring spesifikt, er det mogleg eg kun kjem til å sette opp nokre events. I første omgang blir det til dømes å sette opp S2-brytaren ved inngangsdøra til å skru av alt lys i leilegheita når eg går ut.
    
   Korleis har de løyst det?
    

  • Av Johs.
   Noen som vil bytte?
   Noen som har en FGK-101 EU v2.5, altså den gamle modellen, liggende som de vil bli kvitt?
   Dette er modellen som har "potential free input". Farge er uviktig.
    
   Jeg har en ny ubrukt  Z-Wave Plus Door/Window and Temperature Sensor 2 - FGDW-002- 5 from Fibaro. Altså den nye versjonen.  Farge brun.
   GDW-002-5
    
  • Av Thomassp
   Selger Fibaro Home Center 2 grunnet overgang til Homeseer. Har fungert prikkfritt i noen år nå, og er nullstilt og klargjort for sin nye eier.
    
   Tenkte kanskje kr. 2.500,- er en rimelig pris å forlange
    
   Løp og kjøp.....Thomas

×