Gå til innhold
 • Bli medlem

Charlie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om Charlie

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Telldus Live!
  Annet

Nylige profilbesøk

486 profilvisninger
 1. Charlie

  Kjell.com med 25% på en del produkter

  Utsolgt på nett:/ Men takk for tips! :-)
 2. Charlie

  Vil dette hjemmenettverket fungere?

  kun unifi serien som går inn i unifi kontroller (som cloud key er) Edge er ikke unifi, selv om det er noe samme HW. Men annet OS/Distro
 3. Charlie

  Managed eller unmanaged switch?

  Managed betyr ikke at du må bruke den funksjonen av switchen. Du kan fint kjøre en managed switch som om den var unmanaged. Men unmanaged er billigere enn managed som regel. For din del kan du ta det lommeboka tåler
 4. Hovedsaklig rettet mot bedrifter ja. Men LED på PoE er ikke akkurat veldig utbredt. Så lov å håpe det kommer mer
 5. https://unifi-led.ubnt.com Ubiquiti har lansert Unifi Led som drives av PoE.
 6. Charlie

  Innredning av teknisk rom

  UI er under stadig utvikling, så kan tenkes det har kommet. Forstått det som at Edge og USG er veldig lik på HW, men at SW er ulik spesielt på UI nivå. Og at Unifi utstyret er en "pakke" som du kan bygge slik du vil. Om det er noe du ikke får gjort på UI å trenger så er det mulig å gjøre det via cli. Det du mister i Unifi universet på å bruke Edge kan være like slitsomt som det du ikke for i UI på USG kontra Edge. Ville iallefall sett på hva du føler du trenger i USG som Edge har.. EDIT: UA-AP-Pro vs Lite: Om du har problematisk hus (mye betong/tykke vegger, flere etasjer..) ville jeg brukt 2 x Lite som kan plasseres nærmere de plassene du befinner deg. Pro = høyere båndbredde totalt, men rekkevidde er lik på de to. Husk at svakeste leddet ofte er nettlinja.
 7. Charlie

  Innredning av teknisk rom

  OBS: "Edgerouter" er ikke en del av Unifi serien fra Ubiquiti.. Den vil derfor ikke gå inn i Unifi kontrolleren konseptet. Om du ønsker et sømløst system så må du holde deg til Unifi serien, "Unifi USG Security Gateway" (USG) eller "UniFi Security Gateway Pro 4" (USG-Pro-4)
 8. Charlie

  Innredning av teknisk rom

  Ubiquiti Unifi er "modul" basert. Du kan kjøre kontroller/sentral på linux/Windows eller kjøpe en embedded sak til rundt tusenlappen. Velg og vrak mellom forskjellige typer AP etter behov og evnt router (USG) Alt settes opp på kontroller og rulles ut til enhetene.
 9. Charlie

  Anbefaling robotgressklipper

  Vurderer å kjøpe el-geit. Mest pga holde mose borte og ekstremt glad i å integrere ting Plenen er ca 320kvm, strekker seg flat rundt husets tre sider med smal passasje fra ene langsiden til den andre. Vurdert Gardena Smart Silenio City 500 eller Worx Landroid med Wi-Fi. Viktigste er integrering og at den gjør jobben sin. Budsjett på Max 10k. Forstår jeg det riktig at noen har laget fungerende bibliotek for Gardena cloud? Noen mente at 3hjul robot var dårlig kjøp iforhols til 4hjul. Vil jeg merke det noe særlig på flat plen? Hvordan er worx sine klipper, finner lite skrevet om de- alle nye 2018 klipper generelt..
 10. Jeg bruker Sonos Playbar som kobles til TV med optisk Det blir et alternativ for å ConnectAmp om du ikke skal kjøre egne høytaler ConnectAmp: https://prisguiden.no/produkt/sonos-connect-amp-165675 Playbar: https://prisguiden.no/produkt/sonos-playbar-198181
 11. Charlie

  NTE Smarthjem

  Så tilfeldigvis at NTE har startet med Smarthjem: https://www.ntebutikken.no/kampanjer/hvorfor-smarthjem Ser ut som de har en egen hjemmesentral av noe slag med z-wave (fibaro) og APP-styring.
 12. Kommandoen vil ikke gi noe tilbakemelding når den kjøres. Hva gir "ls -la /dev/ttyUSB0" deg? Etter chmod må mulig app som skal benytte seg av porten restartes..
 13. "sudo" før kommandoen. Ettersom du trenger root/admin rettigheter for å utføre den sudo chmod 666 /dev/ttyUSB0
 14. Forstår jeg det riktig at det benyttes USB MBUS mot RPI der det er problem og virker ok mot annen maskinvare (x86 med linux)? For å utelukke strømforsyningen ville jeg da skaffet en USB hub med egen strømforsyning som USB MBUS kobles inn på også inn i RPI. Da vil USB hub levere evnt nødvendig strøm til USB MBUS og RPI får ha sin forsyning i fred.. Ellers kan det også virke som minnelekasje på SW vist det er problem på annen maskinvare enn RPI..
 15. Charlie

  Onion Omega 2 ?

  Kjøpte et par-tre slike da de var på Kickstarter. Men desverre har de havnet i skuffen sammen med andre ting som er bestilt på impuls og ikke har fått tid til å leke med. De kan kjøre linux også, som en kryssning av RPI og Arduino maskin.. https://onion.io/omega2/
×