Gå til innhold

Charlie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  39
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om Charlie

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Telldus Live!
  Annet

Nylige profilbesøk

447 profilvisninger
 1. Innredning av teknisk rom

  UI er under stadig utvikling, så kan tenkes det har kommet. Forstått det som at Edge og USG er veldig lik på HW, men at SW er ulik spesielt på UI nivå. Og at Unifi utstyret er en "pakke" som du kan bygge slik du vil. Om det er noe du ikke får gjort på UI å trenger så er det mulig å gjøre det via cli. Det du mister i Unifi universet på å bruke Edge kan være like slitsomt som det du ikke for i UI på USG kontra Edge. Ville iallefall sett på hva du føler du trenger i USG som Edge har.. EDIT: UA-AP-Pro vs Lite: Om du har problematisk hus (mye betong/tykke vegger, flere etasjer..) ville jeg brukt 2 x Lite som kan plasseres nærmere de plassene du befinner deg. Pro = høyere båndbredde totalt, men rekkevidde er lik på de to. Husk at svakeste leddet ofte er nettlinja.
 2. Innredning av teknisk rom

  OBS: "Edgerouter" er ikke en del av Unifi serien fra Ubiquiti.. Den vil derfor ikke gå inn i Unifi kontrolleren konseptet. Om du ønsker et sømløst system så må du holde deg til Unifi serien, "Unifi USG Security Gateway" (USG) eller "UniFi Security Gateway Pro 4" (USG-Pro-4)
 3. Innredning av teknisk rom

  Ubiquiti Unifi er "modul" basert. Du kan kjøre kontroller/sentral på linux/Windows eller kjøpe en embedded sak til rundt tusenlappen. Velg og vrak mellom forskjellige typer AP etter behov og evnt router (USG) Alt settes opp på kontroller og rulles ut til enhetene.
 4. Anbefaling robotgressklipper

  Vurderer å kjøpe el-geit. Mest pga holde mose borte og ekstremt glad i å integrere ting Plenen er ca 320kvm, strekker seg flat rundt husets tre sider med smal passasje fra ene langsiden til den andre. Vurdert Gardena Smart Silenio City 500 eller Worx Landroid med Wi-Fi. Viktigste er integrering og at den gjør jobben sin. Budsjett på Max 10k. Forstår jeg det riktig at noen har laget fungerende bibliotek for Gardena cloud? Noen mente at 3hjul robot var dårlig kjøp iforhols til 4hjul. Vil jeg merke det noe særlig på flat plen? Hvordan er worx sine klipper, finner lite skrevet om de- alle nye 2018 klipper generelt..
 5. Jeg bruker Sonos Playbar som kobles til TV med optisk Det blir et alternativ for å ConnectAmp om du ikke skal kjøre egne høytaler ConnectAmp: https://prisguiden.no/produkt/sonos-connect-amp-165675 Playbar: https://prisguiden.no/produkt/sonos-playbar-198181
 6. NTE Smarthjem

  Så tilfeldigvis at NTE har startet med Smarthjem: https://www.ntebutikken.no/kampanjer/hvorfor-smarthjem Ser ut som de har en egen hjemmesentral av noe slag med z-wave (fibaro) og APP-styring.
 7. Kommandoen vil ikke gi noe tilbakemelding når den kjøres. Hva gir "ls -la /dev/ttyUSB0" deg? Etter chmod må mulig app som skal benytte seg av porten restartes..
 8. "sudo" før kommandoen. Ettersom du trenger root/admin rettigheter for å utføre den sudo chmod 666 /dev/ttyUSB0
 9. Forstår jeg det riktig at det benyttes USB MBUS mot RPI der det er problem og virker ok mot annen maskinvare (x86 med linux)? For å utelukke strømforsyningen ville jeg da skaffet en USB hub med egen strømforsyning som USB MBUS kobles inn på også inn i RPI. Da vil USB hub levere evnt nødvendig strøm til USB MBUS og RPI får ha sin forsyning i fred.. Ellers kan det også virke som minnelekasje på SW vist det er problem på annen maskinvare enn RPI..
 10. Onion Omega 2 ?

  Kjøpte et par-tre slike da de var på Kickstarter. Men desverre har de havnet i skuffen sammen med andre ting som er bestilt på impuls og ikke har fått tid til å leke med. De kan kjøre linux også, som en kryssning av RPI og Arduino maskin.. https://onion.io/omega2/
 11. Domoticz rookie med python problemer

  Ikke brukt python på windows, men se om kan bruke "pip" for å legge inn manglende modul. "pip install msgpack", evnt pip3 om du bruker python3 https://stackoverflow.com/questions/4750806/how-do-i-install-pip-on-windows
 12. Domoticz rookie med python problemer

  Ser ut som du kanskje mangler en python module, nærmere bestemt "msgpack" https://pypi.python.org/pypi/msgpack
 13. FYI Ser ut som prisen hos Dustin ligger på noe samme til vanlig uten tilbud. https://www.dustinhome.no/product/5010883482/smart-wall-plug-z-wave-white
 14. Høhø, legg skylden for dårlig system over på brukeren som ikke har vært istand til å sette seg inn i hvordan det fungerer. Man har feilet med systemet om systemet er for vanskelig å bruke av den vanlige personen i gata uten at den personen må gå et lengre kurs..
 15. Overpriset Ebay camera... WCHW0043 https://m.ebay.com/itm/Outdoor-720P-Wireless-Day-Night-WiFi-IP-Security-Waterproof-Camera-Remote-View/182978193602?hash=item2a9a59a8c2:g:BUkAAOSwZQRYbm45 Du finner bedre kamera til 500,- Men til eBay sin pris på rundt 200,- er de helt greie.
×