Gå til innhold
 • Bli medlem

Odd

Medlemmer
 • Innholdsteller

  298
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Odd vant dagen sist April 19 2018

Odd hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

92 Excellent

Om Odd

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 670 profilvisninger
 1. Donasjon PayPal og Vipps
 2. Mange poengterer hvor viktig backup er, men den er ikke verd noe hvis du ikke samtidig har testet å restore den. Det vil si å kjøre på kopien, eller legge tilbake kopien om du vil. Kopierer du hele HS3 katalogen er du rimelig sikker, jeg mener at jeg faktisk kunne kjøre HS3 direkte fra den kopierte katalogen. Uansett når du har tatt en sikkerhetskopi som det heter på norsk ved å kopiere hele katalogen fortrinnsvis til en annen disk, er det bare å kopiere den tilbake og det skal fungere på samme måte som det gjorde på det tidspunktet du gjorde kopieringen.
 3. 475 NOK for oppgradering av 3 til 4 pro. Kjøpt
 4. HAN bruker bare to ledere … M-Bus bruker 4. HAN er enveis (TXD), M-Bus er ikke det, det er toveis (RXD og TXD). Det blir helt feil å referere til et M-Bus design når det ikke støtter M-Bus protokollen. Det kan kanskje virke litt pirkete, men hvis en tenker å benytte designet mot M-Bus givere så vil det ikke virke.
 5. Nesten ingen av mine løsninger er avhengige av eksterne leverandører. De eneste som er det har jeg koplet opp mest for moro skyld, samtidig viser de hva vi gir fra oss til skya. Fitbit og E-Golf. All annen input blir hentet lokalt i min egen lille sky Det hører med til fortellingen at verken Fitbit klokka eller E-Golfen er mine ….. Alle andre enheter er "koblet fra" leverandøren og styres med lokal programvare. Dette er et veldig bevisst valg, jeg jobber til daglig med sikkerhet og teknologi. Jeg har lært at en kan ha rett på tross av at en er paranoid og lider av forfølgelsesvanvidd Jeg tror markedet for løsninger som ikke er i skya vil vokse, fordi vi vil "eie" våre vaner og uvaner selv.
 6. Jeg tar gjerne sånn Z-Wave dingser i innbytte mot noen av mine topp moderne X10 komponenter...
 7. Sjekk om nettleverandøren kan gi deg fast IP eller benytt DynDNS. Sett nettleverandørens ruter i bridge modus, eller bruk DMZ funksjonen på den, pek på din private router. Disse har gjerne en VPN server som da kan benyttes og støtte for DynDNS hvis du ikke får fast IP. For å bruke DynDNS må du ha et registrert domene. Dette er gratis og dekker vanligvis enkle behov.
 8. Ville vel ikke ha trykka på den linken …..
 9. Jeg har Aeotec multisensor 6, firmware 1.7 med USB strøm tilkobling. Bruker også UZB1 grensesnitt og HomeSeer. Det er ikke Homseer versjonen som er årsaken, for det har virket i flere år med mange oppgraderinger av den. Det er verd å merke seg at sensoren virker annerledes om du bruker batteri når du inkluderer den. Da kjører den i et strømsparings modus som jeg slet litt med. Den vil fortsette i dette modusen selv om du kopler den på USB strøm kilde. Du må i tilfellet ekskludere den for så å inkludere den på nytt med USB strømkilde under selve inkluderingen. Mener å huske at jeg også satte et register manuelt som fikk den til å registrere bevegelse bedre, men husker ikke hvilket register dette var. Den vil imidlertid rapportere på de andre sensorene verdiene uansett settingen på det registret. Legger ved en del skjermdump av mine stillinger på oppsett og firmware versjoner. Synes det er lettere å sammenligne oppsett når en ser alle verdiene i et bilde NB! når du inkluderer den med USB strøm kilde spiser den batteri om du går over til batteri i drift.
 10. Odd

  Smartere hus

  Ser du er Trønder Imponerende arbeid!
 11. Det er programvaren du benytter for å sette opp ConBee adaptret. Den kjører på Raspberry PI eller på Windows. Når den er satt opp kopler du Jowihue plugin et i HS mot ConBee adaptret ved å tillate det fra Deconz applikasjonen. Det vil si, pæra eller zigbee enheten, pares med ConBee via Deconz som fungerer også er bindeleddet mellom ConBee adapteret og HS via Jowihue pluginet Kjempe enkelt egentlig Det er til og med beskrevet i detalj et sted her inne på forumet. Jeg har allikevel både Philips og Icea adapterne liggende. Bruker de til å oppdatere firmware på enheter. Det skal visstnok være mulig via Deconz også, men det tror jeg er litt fiklete.
 12. Fin måte å støtte utviklingen av plugin Bestilt Pulse og flytter abonnement.
 13. Mitt er nok også fra 2012. For at grensesnittet skal fungere må en opp på en bestemt versjon av firmware. Tror det er nødvendig å ha 5.xx.xx. Versjonen finner du via betjeningspanelet. Jeg har lånt et bilde fra en annen site: Jeg skjønner ikke helt hva dere mener med at det mod-bus adaptert ikke virker på nyere enheter. Hvis det er tilfellet vil en jo ikke et annet adapter virke heller. Legger ved manualen på Z-wave - Mod-bus adaptert jeg har Z-Wave to Systemair HVAC adapter A002.pdf
 14. Jeg har kjørt beta mange ganger uten nevneverdige problemer. Siste versjon er imidlertid 3.0.0.500 den installeres automatisk hvis du vil, ved reboot av HS3. Når du så spør om beta er stabilt, så må jeg spørre hvorfor du vil kjøre beta? Har du problemer med prod. versjonen? Hvis ikke bør en vel vanligvis ha spesielle behov for å velge å kjøre beta. Mobil appen (den nye, som også er beta) virker på siste prod versjon.
×
×
 • Opprett ny...