Gå til innhold

Odd

Medlemmer
 • Innholdsteller

  237
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Odd vant dagen sist April 19

Odd hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

78 Excellent

Om Odd

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

397 profilvisninger
 1. Penthouse

  Litt oppdatering fra sikringsskapet 6 definerte lys soner. Går med separat kabling til hver sone med en signalkabel i tillegg. Signalkabelen går til en Elko vippe bryter i sonen. Lasker mellom de forskjellige lyskildene i hver sone. Forutsetningen for dette designet er nok at det er planlagt sånn fra starten av. Noe er nok mulig å få til i ettertid, men det kommer an på om det er plass nok i rørfordelingen. Det blir som regel mer kostbart enn å bruke dimmere som er plassert bak bryter, eller en av de nye Elko dimerne som har Z-wave innbygd. Noen vil vel kanskje si at to skap er mye på en leilighet Jeg fikk imidlertid prutet inn dette i kjøpet før leiligheten ble bygd. Jeg har selv tegnet hele det elektriske anlegget. I det nærmeste skapet kommer fiber inn i underdelen, så fordeles nettverk og TV ut. Har i tillegg en del montert på veggen ovenfor skapene, det får vi ta siden (når jeg har fått ryddet litt)
 2. Neato plugin tilgjengelig i Updater

  Så at Neato la ut API dokumentasjon på den nye styringen. Jeg tror jeg kommer til å kjøpe en på grunn av det og at du kan fortelle den hvor den ikke skal støvsuge på et kart.
 3. deCONZ

  😂
 4. deCONZ

  Den holdingen er vel en av grunnene til at så få bruker Linux. (har jobbet med IT i 25 år) Linux brukere elsker å fremstå som nerder som bare bruker kommandolinje. Jeg kan Assembler, men innser at Visualisering Studio er mere effektivt. 😊
 5. deCONZ

  Hvorfor i all verden kjører du headless? Jeg ser ikke helt poenget når en når GUI via VNC. GUI bruker minimalt med ressurser.
 6. Off Topic-tråden

  Hva med UP gjenkjenning?
 7. Enten kjører du under 40 km. i timen, eller så kjører du over 100 ... 🤔 er det over 100 så svinger du i tillegg skart til venstre med ingen hender på rattet ...
 8. Dobbelveggboks - 4 dimmere - Problemer

  Det er ulovlig, det fine er at du kan bruke CAT5 kabelen som trekksnor når du trekker inn en godkjent 230V signalkabel
 9. Hva har du kjøpt idag

  Ikke noe jeg har kjøpt, men som jeg har bra lyst til å kjøpe: Når går jeg rundt og håper at min "gamle" støvsuger robot skal dø. https://developers.neatorobotics.com/ Ser for meg en med påmontert tråløskamra som tusler rundt på områder den ikke lenger kjører seg fast på.
 10. Hva bør alle ha?

  Jeg har et ekstra skap inntil sikringsskapet. Der har jeg to kurser inn som fordeles på 8 dimmere til 8 lys soner og til teknisk utstyr i det ekstra skapet. Det er trukket rør fra de forskjellige lys sonene og frem til skapet. Hver sone har i tillegg en fysisk bryter på samme rørtilførsel. Slikt må planlegges på forhånd med rør, bryter og lysplassering. Alle lampetter i leiligheten har skjult kabling. Det er trukket data punkt midt på alle store veggflater. Enten henger det en TV der, eller så henger et bilde over boksen. Alle disse datapunktene er trukket til et strømpunkt, samt direkte til det tekniske skapet med to cat 6 kabler. Det er trukket egen kurs til utvendige tilkoplingsbokser ved alle vinduer for markiser. Hvis du er så heldig som meg, at du får muligheten til å lage en slik løsning, så gjør det, du vil ikke angre.
 11. DIN-skinnemontering

  https://en.robbshop.nl/manufacturers/eutonomy
 12. Det kommer an på hvor mange enheter du har og hvor mye Domoticz bruker av ressurser. Det er rimelig enkelt å prøve Det er en annen ting som spiller inn også, og det er hva du har tenkt å bruke Node-RED til. Den kan være både MQTT broker og klient, web server som viser grafisk fremstilling av data osv. I utgangspunktet tror jeg at jeg ville kjørt det på to maskiner. RPi er jo ikke akkurat noe kjempe investering.
 13. Appen kjører som en service. Jeg har alltid blåtann eller wifi påskrudd enten på mobilen eller klokka. Dette gir ingen nøyaktig deteksjon på hvor i leiligheten jeg er, men jeg blir alltid "oppdaget"
 14. Jeg bruker denne: Jon00 Bluetooth Proximimity Detector Den har støtte for både blåtann deteksjon og IP for HS3 Jeg har bare installert den på min Win-10 maskin og benytter standard blåtann enhet for å detektere mobiler. I tillegg kjører jeg fast IP på telefonene. Dette gir meg oversikt over hvem som er hjemme når.
×