Gå til innhold
 • Bli medlem

Odd

Medlemmer
 • Innholdsteller

  249
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Odd vant dagen sist April 19

Odd hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

83 Excellent

Om Odd

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 050 profilvisninger
 1. Denne ser bedre ut.
 2. Odd

  Lokal stemmestyring

  Nei. litt nedtur da når det faktisk fantes en løsning som fungerte på 90 tallet.
 3. Odd

  Lokal stemmestyring

  Jeg har lest litt .. dette er stemme gjenkjennings teknologi enten fra Amazon eller MIcrosoft. Amazon er mer eller mindre en skybasert tjeneste, mens Microsoft er for dårlig. Begge forutsetter at du snakker engelsk og de forsøker å tolke i stedet for å gjenkjenne. Det er en stor forskjell i det. Når du tolker forsøker du å forstå hva som helst som en person sier, mens når du gjenkjenner så leter du etter en lyd som ligner. Det siste er mye enklere og er ikke bundet til språk. Så slik jeg ser det så vil ikke noen av disse løsningene gjøre det jeg ønsker å få til. Jeg vil ta opp lyden som skal trigge en kommando. Så skal systemet gjenkjenne lyden og utføre kommandoen. Mulig jeg misforstår noe her og er åpen for korrigeringer
 4. Odd

  Lokal stemmestyring

  Så det eneste jeg trenger er noen gode blåtann mikrofoner/høyttaler? Alternativt benytte en analog inngang? (Jeg trenger ikke å få "Jarvis" til å fortelle meg at lyset blir dimmet, det ser jeg forhåpentligvis) Er det noen eksempler her?
 5. Odd

  Lokal stemmestyring

  Jeg liker ikke at Google sender meg et tilbud om Nyco når jeg fiser … så jeg vil prosessere kommandoer lokalt på egen server. Jeg har klart å bygge all HA i leiligheten uten innblanding fra en skytjeneste og det akter jeg å fortsette med. Det jeg ikke forstår er hvorfor skal prosesseringen være så smart at den skjønner alle verdens språk? Jeg har sjelden besøk av kinesere så den trenger kun å kjenne igjen de kommandoene jeg har lært den, og dette er sakens kjerne. Jeg vil selv lære den opp ved å spille inn "dim lys" og trigge kommandoen som skal dimme lyset med innlært lyd. Det som forbauser meg er at denne måten å tenke har vært i bruk tidligere og ser ut til å blitt glemt. Jeg hadde en Creative Lab Soundblaser 2 på begynnelsen av 1990 tallet som hadde programvare som gjorde nettopp dette. Mener den het "Voice Assist" og virket forbausende bra. Litt rart å tenke på i og med at det var i forrige århundre. For de som plutselig begynner å mimre så ja i samme programpakke lå "Text Assist" og "Talking Parrot". sistnevnte var faktisk ganske morsom. Så hvorfor skal en ha et system som skal forsøke å forstå alt du sier på alle språk, når det eneste jeg trenger er at den forstår hva jeg vil, og det er faktisk temmelig begrenset i mitt system. Er det noen som vet om en løsning som faktisk er i stand til dette uten at en eller annen dude i skya skal forsøke å finne ut hva jeg mener?
 6. Her står det mye om hva du kan gjøre og hvordan du styrer IDlock fra HomeSeer
 7. For de som kjører HS3 på win har Jon lagd en løsning. Jon00 Bluetooth Proximity Detector http://www.jon00.me.uk/hs.html En trenger bare et blåtannadapter. Løsningen støtter også WiFi.
 8. Det jeg mente var, kjøp et billig CAM og ikke bry dere om rtsp. Hvis kameraet har en Web side for å sette det opp er sjansen for at du kan styre det slik jeg har beskrevet med mitt veldig stor. Poenget mitt er at jeg vil ikke ha stream ut mot en skytjeneste eller en serverløsning uten for mitt nett. Jeg løste det ved å søke etter kommandoer for å styre et kamra via http, når jeg fant det, fant jeg også hvilken modell jeg kunne kjøpe. Omtrent alle D-Link kameraer kan det, og er billige og bra, så hvorfor skal en ha en egen server eller en skyløsning? Jeg får krystallklart bilde (stream) både natt og dag hvor som helst i verden fra lokal HS3, kan lagre snapshot bilder i HS3 ved hvilken som helst hendelse. Alt dette for 600 kroner ….
 9. Jeg brukte litt tid på å finne ut hvordan jeg kunne styre kameraet direkte. Det vil si jeg ønsker ikke å benytte en sky løsning kun intern løsning. Ved å benytte de mulighetene som faktisk finnes i de fleste kameraer og i HS3 vil du kunne blant annet se live video i HStouch.
 10. Odd

  Mosquitto på windows 10

  Har du prøvd å installere ved å høtreklikke på installasjonsfilen og velge kjør som administrator? Er det 32 eller 64 bit versjon og stemmer det med din maskin? Mulig du må i installere .net Jeg mener at jeg ikke trengte å gjøre noe spesielt og installerte på en win10 for litt siden. Påse at du henter pakken fra riktig sted. Jeg valgte imidlertid å avinstallere mosquitto og benytte den innebygde brokeren i NodeRed.
 11. Odd

  FutureHome og Google Home på toppen

  Du leser jo ikke hva folk skriver. Du bare kritiserer hva som er sagt hvis du har lest noe. Hvis du hadde brukte tiden på å sette deg inn i en ferdig Homeseer pakke isteden hadde du allerede hatt hus automasjon på Norsk.
 12. Odd

  Penthouse

  Litt oppdatering fra sikringsskapet 6 definerte lys soner. Går med separat kabling til hver sone med en signalkabel i tillegg. Signalkabelen går til en Elko vippe bryter i sonen. Lasker mellom de forskjellige lyskildene i hver sone. Forutsetningen for dette designet er nok at det er planlagt sånn fra starten av. Noe er nok mulig å få til i ettertid, men det kommer an på om det er plass nok i rørfordelingen. Det blir som regel mer kostbart enn å bruke dimmere som er plassert bak bryter, eller en av de nye Elko dimerne som har Z-wave innbygd. Noen vil vel kanskje si at to skap er mye på en leilighet Jeg fikk imidlertid prutet inn dette i kjøpet før leiligheten ble bygd. Jeg har selv tegnet hele det elektriske anlegget. I det nærmeste skapet kommer fiber inn i underdelen, så fordeles nettverk og TV ut. Har i tillegg en del montert på veggen ovenfor skapene, det får vi ta siden (når jeg har fått ryddet litt)
 13. Odd

  Neato plugin tilgjengelig i Updater

  Så at Neato la ut API dokumentasjon på den nye styringen. Jeg tror jeg kommer til å kjøpe en på grunn av det og at du kan fortelle den hvor den ikke skal støvsuge på et kart.
×