Gå til innhold
 • Bli medlem

Odd

Medlemmer
 • Innholdsteller

  293
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Odd vant dagen sist April 19 2018

Odd hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

91 Excellent

Om Odd

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 142 profilvisninger
 1. Nesten ingen av mine løsninger er avhengige av eksterne leverandører. De eneste som er det har jeg koplet opp mest for moro skyld, samtidig viser de hva vi gir fra oss til skya. Fitbit og E-Golf. All annen input blir hentet lokalt i min egen lille sky Det hører med til fortellingen at verken Fitbit klokka eller E-Golfen er mine ….. Alle andre enheter er "koblet fra" leverandøren og styres med lokal programvare. Dette er et veldig bevisst valg, jeg jobber til daglig med sikkerhet og teknologi. Jeg har lært at en kan ha rett på tross av at en er paranoid og lider av forfølgelsesvanvidd Jeg tror markedet for løsninger som ikke er i skya vil vokse, fordi vi vil "eie" våre vaner og uvaner selv.
 2. Odd

  Z-Wave Is Dead and Here's Why

  Jeg tar gjerne sånn Z-Wave dingser i innbytte mot noen av mine topp moderne X10 komponenter...
 3. Odd

  VPN - deres erfaringer?

  Sjekk om nettleverandøren kan gi deg fast IP eller benytt DynDNS. Sett nettleverandørens ruter i bridge modus, eller bruk DMZ funksjonen på den, pek på din private router. Disse har gjerne en VPN server som da kan benyttes og støtte for DynDNS hvis du ikke får fast IP. For å bruke DynDNS må du ha et registrert domene. Dette er gratis og dekker vanligvis enkle behov.
 4. Odd

  SG LedDim Smart hack

  Ville vel ikke ha trykka på den linken …..
 5. Jeg har Aeotec multisensor 6, firmware 1.7 med USB strøm tilkobling. Bruker også UZB1 grensesnitt og HomeSeer. Det er ikke Homseer versjonen som er årsaken, for det har virket i flere år med mange oppgraderinger av den. Det er verd å merke seg at sensoren virker annerledes om du bruker batteri når du inkluderer den. Da kjører den i et strømsparings modus som jeg slet litt med. Den vil fortsette i dette modusen selv om du kopler den på USB strøm kilde. Du må i tilfellet ekskludere den for så å inkludere den på nytt med USB strømkilde under selve inkluderingen. Mener å huske at jeg også satte et register manuelt som fikk den til å registrere bevegelse bedre, men husker ikke hvilket register dette var. Den vil imidlertid rapportere på de andre sensorene verdiene uansett settingen på det registret. Legger ved en del skjermdump av mine stillinger på oppsett og firmware versjoner. Synes det er lettere å sammenligne oppsett når en ser alle verdiene i et bilde NB! når du inkluderer den med USB strøm kilde spiser den batteri om du går over til batteri i drift.
 6. Odd

  Smartere hus

  Ser du er Trønder Imponerende arbeid!
 7. Odd

  Zigbee - Hue bridge og/eller Conbee?

  Det er programvaren du benytter for å sette opp ConBee adaptret. Den kjører på Raspberry PI eller på Windows. Når den er satt opp kopler du Jowihue plugin et i HS mot ConBee adaptret ved å tillate det fra Deconz applikasjonen. Det vil si, pæra eller zigbee enheten, pares med ConBee via Deconz som fungerer også er bindeleddet mellom ConBee adapteret og HS via Jowihue pluginet Kjempe enkelt egentlig Det er til og med beskrevet i detalj et sted her inne på forumet. Jeg har allikevel både Philips og Icea adapterne liggende. Bruker de til å oppdatere firmware på enheter. Det skal visstnok være mulig via Deconz også, men det tror jeg er litt fiklete.
 8. Odd

  TibberSeer for Pulse

  Fin måte å støtte utviklingen av plugin Bestilt Pulse og flytter abonnement.
 9. Mitt er nok også fra 2012. For at grensesnittet skal fungere må en opp på en bestemt versjon av firmware. Tror det er nødvendig å ha 5.xx.xx. Versjonen finner du via betjeningspanelet. Jeg har lånt et bilde fra en annen site: Jeg skjønner ikke helt hva dere mener med at det mod-bus adaptert ikke virker på nyere enheter. Hvis det er tilfellet vil en jo ikke et annet adapter virke heller. Legger ved manualen på Z-wave - Mod-bus adaptert jeg har Z-Wave to Systemair HVAC adapter A002.pdf
 10. Odd

  Homeseer mobile app, beta

  Jeg har kjørt beta mange ganger uten nevneverdige problemer. Siste versjon er imidlertid 3.0.0.500 den installeres automatisk hvis du vil, ved reboot av HS3. Når du så spør om beta er stabilt, så må jeg spørre hvorfor du vil kjøre beta? Har du problemer med prod. versjonen? Hvis ikke bør en vel vanligvis ha spesielle behov for å velge å kjøre beta. Mobil appen (den nye, som også er beta) virker på siste prod versjon.
 11. Odd

  deConz ustabilt?

  Kjører ikke PoE, men Conbee og RPI. Har du oppdatert firmware på Conbee? Det finnes mange artikler på hvordan du gjør det her.
 12. Odd

  HStouch, mine skjermbilder

  Hmm var ikke akkurat den trykkleifen som jeg tenkte på først. "Noen" bruker mere tid på utseende enn meg ….. myyyyye mere Når jeg skriver "Noen" så mener jeg kona mi og Arne Johnny
 13. Her står det litt om hvilke utfordringer du kan få, og tips om hvordan jeg har gjort det. Det er en ting til som du må ta med i beregningen. Kjører borettslaget noen nattsenking eller lignende sentralt? Dette vil i så fall påvirke din løsning også. Hvordan leser de av forbruket på hver radiator? Hvis de leser av for hver leilighet, hvordan samler de inn informasjonen?
 14. Odd

  D-Link DCS-5000L

  D-Link har vært slepphendt med rot sertifikater. Det har ført til at enkelte sertifikater som er utstedt for Java tilgang mot Cam og rutere er satt som utløpt i Win10. Eneste løsning for å få realtime streaming mot HSTouch er å oppdatere firmware. Det er ikke akkurat enkelt å finne firmware for eldre og "billige" camera, D-Link gjør rett og slette en drittjobb, men den som leter skal finne. Her er en link til en side som i alle fall dekker mitt cam. Firmware for D-Link cam Det fine med dette kameraet er pris … ca 700 og at det vanligvis virker utmerket både med hensyn til lyd, bilde og streaming direkte uten noe om og men hvis en legger inn det jeg har skrevet ovenfor.
 15. Jeg bor i en Tek10 leilighet, så det er ikke særlig behov for avansert regulering, men det er mulig og egentlig ganske enkelt med tilgjengelig muligheter i HS3. Det som er litt spesielt med batteridrevet termostater er hysteresen på grunn av batteri sparings dvalen. I tillegg er min erfaring at det er litt mere helt av og helt på med motorstyrt termostat i forhold til en vanlig termisk termostat. Jeg har for min egen del lagt inn offsett på hver enkelt radiator, så de regulerer likt i forhold til avlest temperatur i rommet. Fordelen med HS3 eller tilsvarende løsninger er at en er helt sikker på å få til en løsning som fungere så lenge en vil legge litt arbeid i det.
×