Gå til innhold
 • Bli medlem

Gjelsvik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  409
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Gjelsvik vant dagen sist September 14 2016

Gjelsvik hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

55 Excellent

Om Gjelsvik

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

766 profilvisninger
 1. Bestilt her også.. Men i "kvitteringsmeldingen" så står det fortsatt "Vi har registrert at du ønsker å få åpnet HAN-porten. Vi ser at du har gitt ditt samtykke til åpningen og bekreftelse på at måleren er fysisk sikret. Hafslund Nett vil gjennomføre åpning av HAN-porten innen utgangen av 1. kvartal 2019.Vi sender en SMS til +4740046464 når HAN-porten er åpnet." Så jeg blir ikke overrasket om hele Q1 er omme før det skjer noe.
 2. Hafslund og Aidon. Helt dødt på HAN porten her.. De er nok lei maset mitt, for uansett hva jeg nå mailer dem så får jeg samme copy/paste svar tilbake om Q1 2019.
 3. Gjelsvik

  Logge counter

  DeviceHistory pluginen gir grafer, og logger alle endringer på en device, (faktisk usikker på om den kan logge en counter)
 4. Byttet Unifi kontroller på PC mot nye unifi cloud key gen2 + (UCKG2+). Denne har innebygget batteribackup, samt 1TB disk til videoopptak. Har også fått opp 2stk Unifi G3 - Flex kamera til test. Foreløpig ganske imponert over hva de små greiene klarer. Og som vanlig så er alt "plug and play" i Unifi.
 5. Gjelsvik

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Mener jeg har skrevt ganske utførlig om det her et sted før. Men lager en egen tråd på det, så slipper jeg dra Tibber tråden din helt off topic. edit: fant link: @kimstoroy Send meg gjerne en PM om du trenger hjelp.
 6. Endelig noen som jeg kan relatere meg til. Har sammenlignbare hus blandt venner og bekjente, "alle" bruker halvparten så mye som meg i strøm...
 7. Gjelsvik

  Sensibo Homeseer Plugin

  Oj, denne har gått meg hus forbi, nice! Skal testes. Har en hjemmelaget plugin her, men jeg fant aldri ut hvordan man sender kommandoer på device i plugin, så den ble bare en-veis, dvs den leser all status fra sensibo, men sender ikke noe tilbake.
 8. Gjelsvik

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Du kan få mitt pythonscript om du vil. Bruker det for å lagre json til fil. Deretter bruker jeg jon00 sin parser for å lese json og lagre verdier til homeseer. Har det meste som er tilgjengelig fra bmw sitt api inne i Homeseer.
 9. Bruker du en sensor pr kurs (måler bare en fase) eller måler du begge faser? Har en 5-6 kurser jeg skulle målt, men lurer på om det fort blir kaos i sikringsskapet med alle CT klemmene. Har du fått data inn i Homeseer enda? Jeg ser at det finnes et script for dette: https://forums.homeseer.com/forum/energy-management-plug-ins/energy-management-discussion/1266173-iotawatt-to-homeseer
 10. Vi har alt en fin tråd som omfatter strømforbruk på årsbasis, opp mot byggeår og størrelse på hus denne tråden: Årsforbruk er fint å vite det, men jeg synes kanskje det er hakket mer interessant å se hva som faktisk bruker strøm, og hvor man evt kan kutte ned på de forbrukere som står på hele tiden. Har gått igjennom analysene i Tibber appen, og ser at mitt "idle" strømforbruk, dvs det forbruket jeg har de timene i døgnet der alt av lys, brunevarer, og slikt er avslått. Jeg ser at i sommer så var jeg aldri under 1Kw, men da kjørte vi varmepumpe på kjøling døgnet rundt. Da hadde vi også leieboer som hadde kjøl/frys + en pc som stod på 24/7. Egentlig helt greit med 1kw i bunn. Vi hadde også et oppvarmet spabad som stod på i sommer. Nå i desember ser jeg at dette tallet er gått opp til 2kw. Noen dager også 3 kw. Vi har fortsatt bare èn varmepumpe som står på om natten. Alt annet er av. Leieboer har flyttet ut, og vi varmer nå kun opp 1 etg. (VVB på 200l) Med 2kw som utgangspunkt, så bruker jeg aldri mindre enn 48kwh på et døgn, eller snaue 17.500 kwh på et år. Helt drøyt spør du meg. Totalforbruket for 2018 ble 34.000kwh..
 11. Gjelsvik

  Z-wave plugin må restartes daglig

  Er home security jeg har brukt. Bpde på bad og alle andre steder jeg har fibaro multisensor. Har fungert helt fint alle andre steder. Byttet til binary reserved nå men ser ikke ut til at den nå trigger i det hele tatt,
 12. Gjelsvik

  Z-wave plugin må restartes daglig

  Har et lite utdrag av loggene her nå. I dag gikk jeg inn på bad kl 14:52. Ser at fibaro sensoren ser meg, fordi den blinker en gang ved bevegelse. Lyset tennes ikke. Går for å finne PC og sjekket status og logger. Ser at motion sensoren har endret status så, det er i alle fall registrert. Men event som skal gi lys har ikke trigget. Lyset går faktisk på i det jeg sitter å sjekker loggene. Bevegelsessenoren har en child device som heter "Binary reserver" og en som heter "Home security" Binary Reserved ser ut til å være den som trigget når jeg gikk inn på badet. Mens den siste ser ut til å trigges lenge etter. Det er "Home Security" jeg har som trigger på lysstyringsevent.
 13. Gjelsvik

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Hadde vært veldig interessant å fått data fra pulse inn som egen child device(s). En device som summerer dagens forbruk, og en som viser nåværende forbruk, med relativt høyoppløst oppdateringsfrekvens ville også vært knall.
 14. Gjelsvik

  Z-wave plugin må restartes daglig

  Det må jeg sjekke neste gang den oppfører seg slik. Når den først er blitt treg, så er det samme forsinkelse om jeg styrer rgbw fra device listen, eller fra imperihome. Mistenker at rgbw modulen er deffekt.. Men den virker jo helt fint etter at zwave plugin er restartet. Mener jeg har hatt en tråd om dette før også, for dette har vært slik veldig lenge.
 15. Gjelsvik

  Innredning av teknisk rom

  Liten headsup på edgerouter. Vi har solgt og levert /driftet Unifi nett på jobb i noen år nå, og så var det et behov for å ta inn noen rimeliger routere. Vi har derfor testet edgerouter litt, men der er jeg ikke spesielt imponert. Klønete gui, konfigendringer som ikke blir lagret, brannmurregler som ikke blir lagret, det å bruke den som en enkel wan/lan+lanswitch konfigurasjon krever masse knoting i konfig, bridging av interfaces osv. Mener produktet faller litt mellom to stoler. Det forsøker å være brukervennlig iform av at du har wizards der, mens det på andre steder i gui er ganske komplisert med intetsigende menyer/valg. Unifi er en annen serie, fra samme produsent, og er av en helt annen klasse når det gjelder user interface, gui og generell brukervennlighet.
×