Gå til innhold
 • Bli medlem

Gjelsvik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  438
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Gjelsvik vant dagen sist September 14 2016

Gjelsvik hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

56 Excellent

Om Gjelsvik

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

990 profilvisninger
 1. Ugg.. Dette visste jeg ikke..
 2. Var disse to jeg siktet til.
 3. Var ikke noen rabattkoder der, men bestilte det uansett, $49 er ikke all verden.
 4. Hvor finner dere rabatt vouchers?
 5. Nå har jeg det meste på plass, tippinc bucket sensor, arduino som varsler HS Nå mangler jeg en event eller script i HS som kan logge dette til en eller flere devicer, slik at jeg får historikk og grafene jeg ønsker. Et script kunne se slikt ut (usikker på syntaks, så dette blir litt pseudocode) dim increment as decimal = 10 //antall milliliter ved hver tipp av sensoren dim previous_val as decimal = hs.DeviceValueEx(111) dim new_val as decimal = previous_val + increment hs.SetDeviceValueByRef( 111,new_val, True) Ser greit ut? Så kan jeg i eventet f.eks holde styr på "dagens" "månedens" og "totalt" devicene.
 6. Mulig du setter den til 0 først for at den skal oppdatere "Last changed" feltet? Om man oppdaterer en device med samme verdi som den allerede har så endres ikke tidspunktet for når den sist ble oppdatert.
 7. Er på windows ja. Legger du bare denne filen i rotmappen til HS3? Det ser jo mye enklere ut en å bruke json, for deretter bruke en event til å oppdatere strings etterpå. Jeg fikk controldevicevale til å virke, det var det at jeg hadde satt devicen til status only, ikke til status og control. Og så måtte jeg legge inn value range slik at verdiene jeg postet til json stemte med hva devicen var satt opp til. Er det noen grunn til at du setter devicevalue først til 0, deretter til angitt verdi? hs.SetDeviceValueByRef dev, 0, True hs.SetDeviceValueByRef dev, devvalue, True
 8. Linjen ovenfor her kjører control device. Det fungerte ikke når jeg bare vil oppdatere en verdi, sette f.eks value til "100" på en virtuell device. Jeg mente at kommandoen skulle være setdevicevaluebyref, men med den får jeg følgende feil: { "Response":"Error, bad request" } Homeseer forumene er nede, så jeg finner ikke dokumentasjonen på hvordan json urlen skal se ut for å kun sette en verdi. Noen som vet?
 9. Da blir det nok easytrigger. Den har vært på "kjekt å ha" listen en stund, men foreløpig har jeg klart meg uten. kunne nok løst det med et script, og en ekstra virtuell device som beholder forrige verdi.
 10. Leker med unifipluginen, og der kan alle nettverksenheter få en virtual device. De har verdi utifra om de er online (dv=0) er de online så får de en verdi høyere enn null. Jeg vil lage en event som kjøres når en enhet får fra offline til online. Mitt første utgangspunkt var: If a device has its value changed or set, and the value is greater than 0 Det fungerte fint i starten. Jeg kom hjem fra jobb, og eventen trigget. Problemet er at den trigget når jeg roamet rundt i huset, og device value endret fra f.eks "2" til "4". Finnes noe slikt som dette? If a device has its value changed or set, and the value is greater than 0, And if the value _was_ lower than 1 Jeg har også testet denne, da ordlyden som bruker ordet "had" som i fortid, skulle bety at den da sikter til forrige verdi? Men den trigger ikke.
 11. En tipping bucket er på vei. Har fått tak i en industrisak som skal være hakket bedre enn kinavare. Men problemet er montering.. Har en tippingbucket et slangeutløp som jeg kan kjøre i sluket? Det er denne: https://www.ebay.com/itm/Water-Liquid-Level-Sensor-Liquid-Plastic-Ball-Float-Switch-Fur-Arduino/ Hvordan trigger du pumpen? Startid for pumpe og at man kjenner til mengden som det er plass til mellom pumpestart og pumpestopp så har du/jeg de verdiene du trenger. Jeg har også en pumpe i bakhånd, da det antagelig er for lite trykk i beholderen til at solenoid ventilen slipper det igjennom, selv om den er i åpen modus. Yun har integrert wifi, som man kjører et eget oppsett på, tror derfor ikke jeg kan bruke eksakt det samme biblioteket som du har der til http/webklient. Ser også ut som at syntaksen din er litt annerledes enn den jeg er vant til fra arduino? Men utover det så ser jeg jo der hvordan du kaller json apiet. Det ser ut som at man bruker Http GET og bare legger verdiene inn i url. Kan vel løses slik der. HttpClient client; // Make a HTTP request: client.get("http://hshost//JSON?request=controldevicebyvalue&ref=8" + "&value=" + String(data);");
 12. Som en liten fork av denne tråden så ønsker jeg å logge hvor mange liter vann en avfukter drar ut av kjeller luften. Jeg ønsker en virtuell device med oppløsning i liter pr dag, og en med liter pr mnd, og en med liter total. (Planlegger å bruke devicehistory til å grafe disse tre) Utstyr er: arduino yun en flottør (av/på signal når en bøtte er full) Solenoid (for å åpne avløpsslangen) Tanken er at jeg måler mengden vann som det er plass til mellom nivået der utløpet sitter og nivået når flottøren varsler full. For enkelthets skyld, si at dette er 10 liter, noe som nok kan stemme bra. Yun har wifi, og jeg tror jeg kan gjenbruke gammel kode (7år gammel) for å pushe data via http GET til f.eks php, og så bruke et script i HS for å hente verdiene igjen fra php. Men det er kanskje penere å bruke REST direkte mot HS? Hvordan kan jeg i homeseer enkelt telle mengden vann som produseres? Kan jeg kalle REST apiet og f.eks kjøre en event hver gang tanken tømmes? Kan jeg bare oppdatere en virtuell device med ( verdi += 10)? Kjøre en event hver dag kl 23:59 for å nulle dagsforbruk og legge dette til månedsforbruk? Noen som har noe lignende oppsett for å logge andre type verdier (Produsert strøm fra solceller etc?) som har noen erfaringer å dele her?
 13. Det er de xiaomi aqara sensorene jeg også har på vei fra kina nå. plug-in brytere har jeg liggende, så da er det vel nesten innafor å koble en lampettledning på vifta.. Må bare få tenkt igjennom luftflyten i underetasjen. Alle rom har sine lufteventiler her, men kun ett rom har sluk og mulighet til avfukter. Så tanken var å tørke luften i dette rommet så mye som mulig, og sirkulere den videre rundt i de andre rommene etterpå. Om alle rom har åpne ventiler mot uteluft så blir det en evig kamp som avfukteren ikke klarer å vinne (?) Dreneringen er ny nå i år, og muren er ekstraisolert utvendig under bakkeplan, så alt skal ligge til rette for en tørr kjeller. Allikevel måler jeg nå oppunder 70% RH i noen av rommene hvor leieboer er dårligst på å ha ventilasjonslukene åpne.
 14. Gjelsvik

  teslaSeer

  Bruker v. 1.0.0.3, ser at støtten for sentry mode er der, så dette må vel da være siste utgave? Får fortsatt den debug linjen i loggen relativt ofte. De andre tingene har jeg fikset ved å endre på devicene selv. (verdien var i celsius, kun devicestring som viste benevnelsen med "F" i stedet for "C")
 15. Når det gjelder smarthus som skal integreres med en del lokale trådløse/radiobaserte løsninger så ser jeg for meg at putte HS i skyen ikke er veien å gå. Man kan kjøre kommunikasjonen mellom HS og radio adapterene (zwave, zigbee, rfxtrx) over ip riktignok. Men er "sky" virkelig noe bedre enn en hjemmeserver? Kanskje en ørliten grad høyere oppetid, men hva når det først går ned, og du ikke får gjort noe? Med en server hjemme så kan du alltids få sparket i gang en backup på en reservepc eller slikt.
×
×
 • Opprett ny...