Gå til innhold
 • Bli medlem

Gjelsvik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  388
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Gjelsvik vant dagen sist September 14 2016

Gjelsvik hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

49 Excellent

Om Gjelsvik

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

663 profilvisninger
 1. Gjelsvik

  Mill, legge til ovn med unifi wifi.

  Skal prøve. Support hos Mill sier at det ikke går ann å overstyre de..
 2. Gjelsvik

  Mill, legge til ovn med unifi wifi.

  At man ikke lokalt kan overstyre må jo være helt bak mål, en bug? Så nettopp en test på tek.no, der står det jo at de skal kunne overstyres?
 3. Gjelsvik

  Mill, legge til ovn med unifi wifi.

  Hvordan er SSIDen satt opp? Kjører du b/g/n/ac? Kjører du bare 2.4ghz? eller også 5ghz? Mill skriver jo at de ikke støtter annet enn 2.4, men telefonen min vil jo foretrekke 5ghz, og da er man ikke lenger på samme ssid som ovnen. Det fungerte å bruke en telefon som hotspot, men veldig rart at de skal være så firkanta. "Alt" annet av dingser jeg har har fungert helt fint mot unifi nettet.. (Sonos, sensibo, verisure, blink, amazon echo, div samsung printere, div ip camera etc.. ) også billig kina ting virker helt fint på dette nettet. Mill må jo ha brukt urgammel hardware ?
 4. Gjelsvik

  Mill, legge til ovn med unifi wifi.

  Disse ovnene er virkelig katta i sekken for min del. De går offline fra appen, dvs det er jo ikke mulig å se om de er online/offline, men de slutter å rapportere romtemperatur. Det lokale panelet på ovnen virker også låst, eller er det by design at det ikke er lov å overstyre temperaturen ved å trykke +/- på panelet? Det eneste positive er at Tibber appen ser ut til å styre ovnene bedre og kjappere enn Mill Heating appen.
 5. Gjelsvik

  Mill, legge til ovn med unifi wifi.

  står en stor lapp med "generation 2" på de under dekslet til bryterpanelet.
 6. Kjøpte to ovner fra Mill i går, og jeg har aldri plagdes så mye noen gang før, med å få en enhet på nett. Etter mye om å men så tenker jeg at her må det bare googles. Ser så at de ikke støtter 5 Ghz. (Jeg har unifi nett, som sender både på 2.4 og på 5 med samme ssid) Deaktiverte 5ghz radioen, men det fungerte fortsatt ikke. Forsøkte også den alternative metoden for å legge til oven, men den gir ikke noen feedback, og appen blir bare stående ut at noe skjer. Finner til slutt en kommentar på mill sin guide, der det forklares at man må slå av wifi, så lage en hotspot på en telefon nummer 2, med samme ssid og wpa key som på wifi i huset, deretter bruke telefonen som har mill appen, koble til hotspot, og så legge til ovnen på samme ssid. Da fungerte det fint. Og etter at det er gjort kan man slå av hotspot, og slå på wifi i huset igjen. Da kobler ovnene seg opp helt fint. Tragisk at det skal være så knotete. Andre som har erfaringer rundt Mill og wifi?
 7. Gjelsvik

  Mill socket på Vera

  Sjans for at Tibber igjen lar Mill ovnene bli tilgjengelige i sitt eget API? Mao, kan man styre Mill via TibberSeer mon tro? @Moskus ?
 8. Fornøyd med Ikeas sin, virker hver gang, og er kjapp. De jeghar på zwave opplever jeg ofte en del tull med. Prisen er ikke så ille heller. 299,- og du får med en hue pære på kjøpet. Den styrer riktignok ikke zwave direkte, men ser du er på homeseer. Så da har du muligheten til zigbee interface. Bruker også ikea sine trådfri veggbrytere til å styre zwave lamper via homeseer. Mye rimeligere enn zwave brytere.
 9. Gjelsvik

  SCRIPT: Styre farger på JowieHue (trådfri)

  For hue sin del, så virker fargene ganske like med det som er i color picker på devicen. Mens for Ikea, så er det ganske bingo. Felles for de, er at etter at farge er satt, enten via script eller via device mgmt, så gjenspeiler ikke color picker i devicen fargen som er satt på lyset. Jeg kan f.eks sette en helt gul farge via colorpicker. Lyset endres til gult. Og så endrer colorpicker seg til blå.
 10. Min tur til å dele litt funksjonellt her. Fikk kladdet sammen dette med god hjelp av w.vuyk, mannen bak JowieHue. Med ikea hubben og en trådfri rgb pakke så kan man bla frem og tilbake mellom farger. Jeg har koblet vekk trådfri hubben og bruker conbee. Ungene ville styre farger uten å måtte inn i HS3 på tlf. Så ville gjøre et forsøk på å gjenskape funksjonaliteten til Ikea, og kanskje utvide den litt. På barnerommene har vi 2stk RGB pærer. Disse er gruppert sammen med en trådfri 5button knapp. Gruppering skjer i deconz web når pærer og bryter inkluderes. Med disse to scriptene (kunne sikkert vært konsollidert til ett script) har vi nå mulighet til å styre farger både på pærene parvis, og enkeltvis. Foreløpig har jeg bare en random funksjon på rgb verdiene, da jeg ikke har "mappet" dette til presets enda. Men det er planen for å få best resultat på trådfri. Har testet disse på Hue ledstrips, og der er det mye bedre farger på alle utfall av random. På Ikea er det mye blasse farger, ikke alle "smeller". Jeg har satt opp 3 events styrt av trådfri bryteren (den som følger med RGB pærene). 1: Venstre pil (Previous): Sette lys til varmhvit. Slik at det er mulig å gjøre lekser og oppholde seg der uten å få epilepsi. 2: Høyre pil (Next): setter random farger på begge pærer (script rndcolor.vbs, parameter: Navn på gruppen i Deconz/Jowiehue) 3: Holde høyre pil (Next hold): setter random farger på pærene individuelt. (script: rndcolorindividual.vbs parameter: navnpære1|navnpære2) script: rndcolor.vbs Public Sub Main(ByVal param As String) dim r,g,b,max,min as Integer max=255 min=0 randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) dim rgbstring as string = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {True, param, Nothing, rgbstring,5}) End Sub script: rndcolorindividual.vbs Public Sub Main(ByVal param As String) Dim Data() As String = Param.Split("|") Dim param1 As String = Data(0) Dim param2 As String = Data(1) dim r,g,b,max,min as Integer max=255 min=0 randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) dim rgbstring as string = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param1 &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {False, param1, Nothing, rgbstring,5}) randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) rgbstring = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param1 &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {False, param2, Nothing, rgbstring,5} ) End Sub Resultat:
 11. Gjelsvik

  Shinobi - NVR server

  Ja så det var nevnt til slutt der, ift nedlasting av siste bilde/current snapshopt. Men dette vil overskrive bilde for hver gang om man har et statisk filnavn, Tenker ift historikk så kunne det vært greit å navngi det med et timestamp. Spørsmålet blir om man klarer å adressere bildet med riktig navn i pushover også?
 12. Gjelsvik

  Shinobi - NVR server

  Lyst til å dele det med oss?
 13. Gjelsvik

  Tips om elektromagnetisk lås?

  Vi hadde en sånn på en skyvedør på jobb. Med styring fra rfid leser. Fungerte helt fint, men sluttstykket ble veldig varmt. Der må det ha gått mer enn 200-500ma i varme..
 14. Gjelsvik

  Verdens smarteste hjem!

  Da jeg så overskriften tenkte jeg at det var snakk om han nederlendern som har grafet og logget alt mulig i hele huset. Men da det ikke var snakk om han så tenkte jeg å finne frem link til siden hans. Men nå står det helt stille.. Noen som vet hvem jeg prater om? Han har bokstavelig talt en sensor på hver eneste plass i huset. Logger antall ganger noen har trekt opp i do. Antall ganger kjøleskap er åpnet/lukket. Mener han kjører egenutviklet kode, og kablet nett. Et gigantisk patchepanel i teknisk rom.. Er sikkert 10 år siden jeg kom over siden hans for første gang. Edit: Der fant jeg han: https://www.bwired.nl/
×