Gå til innhold
 • Bli medlem

Gjelsvik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  381
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Gjelsvik vant dagen sist September 14 2016

Gjelsvik hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

49 Excellent

Om Gjelsvik

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

607 profilvisninger
 1. Fornøyd med Ikeas sin, virker hver gang, og er kjapp. De jeghar på zwave opplever jeg ofte en del tull med. Prisen er ikke så ille heller. 299,- og du får med en hue pære på kjøpet. Den styrer riktignok ikke zwave direkte, men ser du er på homeseer. Så da har du muligheten til zigbee interface. Bruker også ikea sine trådfri veggbrytere til å styre zwave lamper via homeseer. Mye rimeligere enn zwave brytere.
 2. Gjelsvik

  SCRIPT: Styre farger på JowieHue (trådfri)

  For hue sin del, så virker fargene ganske like med det som er i color picker på devicen. Mens for Ikea, så er det ganske bingo. Felles for de, er at etter at farge er satt, enten via script eller via device mgmt, så gjenspeiler ikke color picker i devicen fargen som er satt på lyset. Jeg kan f.eks sette en helt gul farge via colorpicker. Lyset endres til gult. Og så endrer colorpicker seg til blå.
 3. Min tur til å dele litt funksjonellt her. Fikk kladdet sammen dette med god hjelp av w.vuyk, mannen bak JowieHue. Med ikea hubben og en trådfri rgb pakke så kan man bla frem og tilbake mellom farger. Jeg har koblet vekk trådfri hubben og bruker conbee. Ungene ville styre farger uten å måtte inn i HS3 på tlf. Så ville gjøre et forsøk på å gjenskape funksjonaliteten til Ikea, og kanskje utvide den litt. På barnerommene har vi 2stk RGB pærer. Disse er gruppert sammen med en trådfri 5button knapp. Gruppering skjer i deconz web når pærer og bryter inkluderes. Med disse to scriptene (kunne sikkert vært konsollidert til ett script) har vi nå mulighet til å styre farger både på pærene parvis, og enkeltvis. Foreløpig har jeg bare en random funksjon på rgb verdiene, da jeg ikke har "mappet" dette til presets enda. Men det er planen for å få best resultat på trådfri. Har testet disse på Hue ledstrips, og der er det mye bedre farger på alle utfall av random. På Ikea er det mye blasse farger, ikke alle "smeller". Jeg har satt opp 3 events styrt av trådfri bryteren (den som følger med RGB pærene). 1: Venstre pil (Previous): Sette lys til varmhvit. Slik at det er mulig å gjøre lekser og oppholde seg der uten å få epilepsi. 2: Høyre pil (Next): setter random farger på begge pærer (script rndcolor.vbs, parameter: Navn på gruppen i Deconz/Jowiehue) 3: Holde høyre pil (Next hold): setter random farger på pærene individuelt. (script: rndcolorindividual.vbs parameter: navnpære1|navnpære2) script: rndcolor.vbs Public Sub Main(ByVal param As String) dim r,g,b,max,min as Integer max=255 min=0 randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) dim rgbstring as string = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {True, param, Nothing, rgbstring,5}) End Sub script: rndcolorindividual.vbs Public Sub Main(ByVal param As String) Dim Data() As String = Param.Split("|") Dim param1 As String = Data(0) Dim param2 As String = Data(1) dim r,g,b,max,min as Integer max=255 min=0 randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) dim rgbstring as string = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param1 &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {False, param1, Nothing, rgbstring,5}) randomize r = Int((max-min+1)*Rnd+min) g = Int((max-min+1)*Rnd+min) b = Int((max-min+1)*Rnd+min) rgbstring = r & "," & g & "," & b hs.writelog("rndcolor", "Lys: [" &param1 &"] skiftet farge til " & rgbstring) hs.PluginFunction("JowiHue", "", "SetLightsRGB", {False, param2, Nothing, rgbstring,5} ) End Sub Resultat:
 4. Gjelsvik

  Shinobi - NVR server

  Ja så det var nevnt til slutt der, ift nedlasting av siste bilde/current snapshopt. Men dette vil overskrive bilde for hver gang om man har et statisk filnavn, Tenker ift historikk så kunne det vært greit å navngi det med et timestamp. Spørsmålet blir om man klarer å adressere bildet med riktig navn i pushover også?
 5. Gjelsvik

  Shinobi - NVR server

  Lyst til å dele det med oss?
 6. Gjelsvik

  Tips om elektromagnetisk lås?

  Vi hadde en sånn på en skyvedør på jobb. Med styring fra rfid leser. Fungerte helt fint, men sluttstykket ble veldig varmt. Der må det ha gått mer enn 200-500ma i varme..
 7. Gjelsvik

  Verdens smarteste hjem!

  Da jeg så overskriften tenkte jeg at det var snakk om han nederlendern som har grafet og logget alt mulig i hele huset. Men da det ikke var snakk om han så tenkte jeg å finne frem link til siden hans. Men nå står det helt stille.. Noen som vet hvem jeg prater om? Han har bokstavelig talt en sensor på hver eneste plass i huset. Logger antall ganger noen har trekt opp i do. Antall ganger kjøleskap er åpnet/lukket. Mener han kjører egenutviklet kode, og kablet nett. Et gigantisk patchepanel i teknisk rom.. Er sikkert 10 år siden jeg kom over siden hans for første gang. Edit: Der fant jeg han: https://www.bwired.nl/
 8. Hvordan liker du dryppvanningsgreiene fra Rusta? Jeg kjøpte no greier fra wish, og det er helt elendig. Noen dyser "spyler" vann metersvis, mens andre såvidt drypper en sjelden gang,
 9. https://forums.homeseer.com/showpost.php?p=1375144&postcount=53
 10. Gjelsvik

  Lys som blinker, ikke noe logges

  Loggen startet igjen etter restart. Linked device har jeg aldri vært borti. Men for øyeblikket så har ikke lysene blinket hittil i dag.
 11. Gjelsvik

  Lys som blinker, ikke noe logges

  Satt plutselig i stua og så at lysene i gangen gikk av og på med 0,5 sek mellomrom, skjedde ca 5-6 ganger. Lysene er styrt av en fibaro on/off switch i takboks. Sjekket så HS3 log, men der er siste entry fra 28.juni... Vanligvis så logges det ting der ca hvert sekund.
 12. Gjelsvik

  System som ser individuell belastning

  Ser smappe er "klip-on" sensorer til sikringsskap. Da kan du også ta en kikk på https://openenergymonitor.org/ som er noe av det samme. Om du har dype veggbokser så kan du få plass til en on/off modul bak en vanlig stikkontakt.
 13. Gjelsvik

  Superkjapp guide: RaspBee, deCONZ og JowiHue

  Hvilket interface sikter du til? Selve deconz programmet, eller webinterfacene?
 14. Tok en ny restart av bare jowiehue plugin og da er bryterene på plass igjen
×