Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  10 555
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  373

Moskus vant dagen sist August 16

Moskus hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 694 Excellent

10 følgere

Om Moskus

 • Rang
  Superhelt

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

11 181 profilvisninger
 1. Ja, det er en forskjell, men forskjellen er ikke så enormt stor. Det er ingen umiddelbar krise. Ja, for eksempel. F.eks. 100 mm svill oppe og nede og 70 mm vekslede stendere. Evt. 2x 70 mm stenderverk, men da skal himling og gulv også være bra. Ja, OK. Sannsynligvis klarer du deg med vanlig stendervegg og en dør med terskel. Skal du ha ventilasjon? Fort noen tusenlapper....
 2. Det seier såga intet om. 🤣
 3. Autokaliber settes til "ikke-dimbar" og faktisk VÆRE ikke-dimbar er to veldig forskjellige ting. Autokalibreringen er fin, men langt fra 100% riktig....
 4. De fantes for 10-15 år siden, jeg husker ikke lenger om de er mulige å få fatt i. Jeg lette for noen år siden, men har ikke funnet dem... Dessuten var de vel en semi-kombinasjon av både IR og RF. En 100% RF finnes nok ikke. .... men det er ikke Harmony du er ute etter da?
 5. Ah, første spørsmålet i forumets levetid jeg faktisk er kompetent til å svare på! Spon og gips er nesten likeverdige, så i praksis har du da to platelag på hver side. Under normale omstendigheter burde det være OK, men du kan gjøre det bedre ved å enten bruke stålstendere eller veksle stenderverket. Ulempen med det er åpenbar; du mister innvendig areal til veggareal. Overgang over himlingslag kan også være et problem, samt via gulv. Dør vil også kunne være et svakt punkt, men du vil neppe ta deg råd til en lyddør. Alt i alt: Det kommer an på ambisjonsnivået, og hvilke rom som ligger ved siden av.
 6. Ja, det er slik jeg har oppfattet det, men den ER ikke der. Lurte på om det kunne være tidssone-problem, men det skal litt til at det er et døgn på overtid... Jeg har sett det før, men da har hendelsen forsvunnet den siste timen. Det kan også være litt plagsomt for oss som vil bruke HomeSeer som en familiekalender, men denne hendelsen tok kaka. I'll keep an eye on it.
 7. Til syvende og sist er det jo slik at du sannsynligvis kommer til å oppdage at begge gjør samme jobben: De låser døra. Det jeg liker med Z-wave låser er at det er en direkte kobling mot smarthushjernen. Jeg kan fremdeles låse opp døra fra smarthuset selv om internett eller en eller annen server har problemer.
 8. Hva er reglene for hvilke hendelser som dukker opp i plugin'en? Jeg har en hendelse i morgen som viste fint i på devicen min. Det er kl. 16:00 i morgen. Da jeg sjekket rett over kl. 16 i dag var det borte...?
 9. Moskus

  Tregt system?

  Alle lysene dine bruker seriell kommunikasjon, så den vil uansett ta ett og ett lys. Men 10-20 sekunder hørtes lenge ut... Her kan det typisk ta 5-6 sekunder å skru av hele huset, men da er det betydelig flere lys som skal slås av.
 10. Twinkly String juletrebelysning, et godt tilbud på Proshop. Kan styres med HTTP API. Har kikket på det en stund, og nå klarte jeg ikke dy meg:
 11. Sett parameter 32 til 1.
 12. Den vil dukke opp. Men du må selv velge port.
 13. Jeg tror du må ta kontakt med support til FutureHome for å få til det, muligens via Slack.
 14. Da velger du selv. Jeg har gode erfaringer med IDlock. Naboen har elendige erfaringer med Doorman.
 15. Moskus

  ID-Lock V2

  Polling er aldri en god idé når det gjelder batteridrevne enheter, og med låser er det enda verre: De svarer faktisk, så da blir batteriet tømt betydelig fortere.
×
×
 • Opprett ny...