Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Har blitt med på et slags prøveprosjekt/pilot fra Lyse. De har åpnet HAN-porten og sendt meg en liten smarthus-startpakke.

 

Jeg har Homeseer og stort sett z-wave fra før. Litt wifi og Verisure har jeg også. Men Zigbee har jeg ingenting av. Håpet nå er at jeg kan få denne hub-en til å snakke med Homeseer, helst uten å kjøpe zigbeegrensesintt.

 

De kaller den Eva i manualen, men på pakken heter den Datek.

 

 

20210413_130932.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Moskus skrev:

Du kan bruke deCONZ istedenfor med JowiHue-pluginen.

Evt. kan du høre med @Datek Harald om de har et åpent API mot hub'en.

 

Men du har HomeSeer, og ble likevel med i et prøveprosjekt fra Lyse...? ;) 

Du kan så si 😁 men nå fikk jeg noen dingser så får vi se hva Lyse kan få til.

 

Heller det enn Tibbers tvilsomme nettverksmarkedsføring ihvertfall.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, jrewing skrev:

Heller det enn Tibbers tvilsomme nettverksmarkedsføring ihvertfall.

Oi, der tenker vi ulikt. :)

Heller en mer innoverende strømleverandør som tilbyr integrasjonsmuligheter og billigere strøm enn Lyse. ;)

 

Lyse er forholdsvis dyre og i mine øyne ganske gammeldagse... Det er jo lov å håpe at det endrer seg, men de har ikke vist tendenser til det tidligere (ref. Smartly). 

 • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mitt høyst personlige inntrykk er at Tibber ikke virker særlig seriøst eller bærekraftig.

 

De kjøper seg kunder og jeg spår at når kundeantallet er stort nok selger gründerne seg ut med en feit fortjeneste og det vil raskt ligne på alle andre strømselskaper.

 

Jeg mener også de lover veldig mye smart funksjonalitet som de allerede sliter med å levere. På forumer kan du se folk mase etter integrasjoner mot ditt og datt. Jeg tviler sterkt på at de vil sitte og lage og vedlikeholde integrasjoner mot alt mulig særlig lenge. Det er ikke bærekraftig.

 

For meg er Tibber bare en app som noen håper å tjene masse penger på.

 

Lyse derimot er eid av lokale kommuner og tenker langsiktig og bærekraftig (tror jeg). Jeg er ikke en fan eller forsvarer av Lyse, men jeg vet ihvertfall hva slags selskaper jeg helst vil vi skal ha i fremtiden. 

 

Beklager, dette ble en rant 😁. Bare en personlig mening 👍😀❤️

Lenke til innlegg
Del på andre sider
57 minutter siden, ZoRaC skrev:

Tja, vet ikke om jeg er helt enig

Jeg vet i allefall hva jeg tenker om Lyse. Bare se på de enorme summene eierkommunene henter ut i fra Lyse. Det er en form for skjult beskatning over strømregningen. Og alle slike former for skatt er temmelig usosiale. De tar ikke hensyn til skatteevne.

Sitat E24: – Langsiktig utbyttepolitikk gjør imidlertid at utbyttenivået opprettholdes i henhold til prognose. Lyses bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2020 er på 1,3 milliarder kroner», skriver Lyse videre i pressemeldingen.

Endret av stigvi
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Man kan med andre ord velge mellom pest eller kolera. 😄

 

Det er klart; Noen blir rike i Tibber, mens eierne av lyse har hatt vett til ikke å selge.

 

Ikke helt ideelt noen av de.
Men pengene er i det minste i omløp, og så lenge de holder seg i Norge, så er det vel rimelig greit?

Endret av NilsOF
Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 timer siden, jrewing skrev:

Lyse derimot er eid av lokale kommuner og tenker langsiktig og bærekraftig (tror jeg).

Det som plager meg mest med Lyse er at jeg har vært med å betale for at noen hos Lyse har kjørt Smartly så til de grader skakt at det har kostet flere hundre millioner kroner (over 600 mill skal det visst være). Det er på ingen måte greit, og hadde det vært et annet selskap så hadde hoder rullet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, Telenor brukte 3 milliarder på totalt ubrukelige Tapad i 2016 og de har mange andre milliardsluk, akkurat som Equinor. Har ikke sett hodene rulle ennå.

 

Jeg er ikke en forsvarer av det. Men jeg er kritisk til såkalte disruptive selskaper som driver med enorme tap til de har kjørt eksisterende selskaper i grøfta. Jeg syns for eksempel ikke at taxinæringen har fungert spesielt godt i Norge, men jeg synes ikke svaret er at persontransport skal overlates til løsarbeidere med luselønn og elendige arbeidsforhold.

 

På den annen side tror jeg det er positivt at selskaper som Lyse blir utfordret, kanskje det var derfor de fikk panikk og gikk på Smartly-smellen 🙂

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, jrewing skrev:

Ja, Telenor brukte 3 milliarder på totalt ubrukelige Tapad i 2016 og de har mange andre milliardsluk, akkurat som Equinor. Har ikke sett hodene rulle ennå.

Forsåvidt et poeng: Noen burde få ansvaret, men det er vel også noe av problemet: Det er ikke "noen" som kan ta ansvaret for det er så utvannet til slutt.

 

Men jeg synes det var spennende å se at Lyse tenker videre, i hvert fall. :)

Hvis Lyse gir meg billigere strøm, en AMS-leser og API-tilgang til fremtidige priser og forbrukt energi, så er jeg ikke låst til Tibber. Men foreløpig tilbyr Tibber meg det jeg som kunde vil ha mer enn noen andre "energiselskaper" (som de liker å kalle seg).

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Moskus skrev:

Hvis Lyse gir meg billigere strøm, en AMS-leser og API-tilgang til fremtidige priser og forbrukt energi, så er jeg ikke låst til Tibber.

Låst til Tibber er en vel ikke. Med alle alternativene som er her på forumet så er lesing av ams-data på grensen til trivielt for en som kan svinge loddebolten og lodde fast 4 ledninger. Fremtidige priser er det også alternativer på. Attpåtil "lovlig" og dokumentert.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
23 minutter siden, stigvi skrev:

Låst til Tibber er en vel ikke. Med alle alternativene som er her på forumet så er lesing av ams-data på grensen til trivielt for en som kan svinge loddebolten og lodde fast 4 ledninger. Fremtidige priser er det også alternativer på. Attpåtil "lovlig" og dokumentert.

Nei, man er ikke låst. Det er det jeg skrev. ;) 

Men det er veldig enkelt og behagelig med Tibber. Og jeg ser ingen grunn til å ikke bruke dem. Om ikke annet så for at andre skal skjerpe seg. :) 

 

 

24 minutter siden, stigvi skrev:

trivielt for en som kan svinge loddebolten og lodde fast 4 ledninger

... nå er jo det faktisk en bøyg for ganske mange, også for de som liker hjemmeautomasjon. Jeg var veldig lenge der selv, der er ikke lenge siden jeg var ekstremt fornøyd med min nye loddebolt som gjorde at jeg faktisk var i stand til å lodde 5 headere fast på et kretskort! Wow! :D  

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Rocky
   Selger tre lite brukte smartplugger fra Xiaomi Mijia. 
    
   To er av typen ZNCZ02LM med Zigbee og den siste er ZNCZ02CM med WiFi. 
    
   Selges 50kr/stk eller samlet for 120kr
    
   Kjøper betaler frakt 
    
   Bildene kan fravike fra faktisk modell
    

  • Av bjornomy
   Hei, har lusket litt rundt på forumet siste halve året, og fant nå ut at jeg ville dele litt.
    
   Har nylig kjøpt hus og ønket å gjøre det smart. Er relativt techy og fant fort ut at Home Assistant var veien jeg ville gå. Har et mål om at huset skal fungere helt offline, og til en viss grad om Home Assistant skulle være nede. Spesielt hyggelig siden jeg mest sannsynlig skal flytte etter 5-7 år.
    
   Kjører som sagt HomeAssistant OS (i VM) på en gammel laptop med linux. Har prøvd å holde meg til Zigbee, og supplert med WiFi der jeg ikke fant noen gode alternativer.
    
   Nettverk
   Standard (dårlig) ZyXel ruter/modem fra Tafjord (leverer Get/Telia i området), fiber Netgear GS108S switch  
   Har Cat6 mellom ruter og switch, men en salig blanding av 5e og 6 mellom komponenter og nettverkshardware
    
   Server
   Gammel Dell laptop med Manjaro linux, 8GB minne, 512GB disk Kjører Caddy Proxy og Dyn.DNS for ekstern tilgjengelighet Har Grafana i HA for bedre historikk/finere grafer og Node Red for automasjoner  
   Gateway
   ConBee II, passthrough til VM med HA OS for "enkel" integrasjon.
    
   Brytere og Dimmere
   Elko 6 x SmartDim vri Uni 200W Plus PH 1 x ESH Plus 316GLED dimmer RF PH (bad, siden den er 2-polet) 2 x SmartDim tr. Uni 200W Plus PH 1 x SmartRele puck 10AX Ikea 1 x Ikea Trådfri Snarveiknapp 1 x Ikea Trådfri Dimmebryter Aqara (Xiaomi) 1 x Aqara-bryter, 1 knapp 1 x Aqara-bryter, 2 knapper 1 x Aqara Mini 1 x Aqara MagicCube  
   Lys
   4 x Ikea Trådfri Dimmbar Pære (standar hvit E27) 1 x LIFX Smart LightStrip 3 x Ikea Trådfri Led Driver (i forskjellige styrker)  
   Sensorer
   Aqara (Xiaomi) 1 x Aqara Bevegelsessensor 3 x Aqara Temperatursensor 1 x Aqara Dørsensor 1 x Aqara Vibrasjonssensor 1 x Ikea Trådfri Bevegelsessensor  
   Varme
   Gulvvarme, bad Elko ESH Plus Super TR RF PH Panelovner Nobø Panelovner, alle med denne kontrollenheten  
   Diverse
   Ikea Trådfri Rullegardin Google Home Mini JBL Link Portable Wi-Fi Chromecast (tv soverom) Media Stue Samsung TV Chromecast Ultra Get Box (chromecast) LG Vaskemaskin LG Tørketrommel Netatamo Værstasjon  
   Automasjoner
   Bevegelsessenor på alle boder Dørsensor på loftluke styrer lys på loftet Av alle lys / Skru på enkelte lys på knapp ved hovedinggang Utelys styres basert på sol-opp/ned-gang  
   Planer videre
   ID Lock 150 med zigbee modul skall inn i hoveddør når denne skal byttes Reolink RLC-810A PoE kamera for overvåking utendørs Sage Doorbell Sensor for å få eventer fra den analoge ringeklokken Flere automasjoner, bla. basert på presense/geofencing Baderomsvifte styrt av fuktighetsmåler Robotstøvsuger (lukter på Roborock S7) Dørsensorer på enkelte vinduer og alle dører, bla. aktivere 'frostvern' på panelovner Integrere LG Thinq inn i HA. Har ikke fått satt meg ned med HACS-ene som finnes her enda. Backblaze backup Configurere nettverket noe bedre, bla. VPN, VLAN, dedikert IoT-wifi Og sikkert mye, mye mer etterhvert  
    
   Du legger kanskje merke til at jeg har veldig få "lys", og dette er fordi smarheten ligger i bryterene i huset mitt. Alle lamper kontrolert av smartbrytere har minimum 4 pærer i seg, som gjør denne løsningen relativt kostnadseffektivt i det lange løp. Har også særdeles lite RGB (bare LIFX stripen), da WAF-en er meget lav.
    
   Elko-komponentene støtter alle Zigbee 3.0, og er overaskende godt støttet i DeConz/Phoscon, som jeg tror har noe med at Elko får (tilsynelatende) innmaten fra en tysk underleverandør (har ikke navn i skrivende stund). Elko sine egne custom-parametere, er dog manglende der de har (miss)brukt dette flittig (spesielt termostaten har dårlig støtte).
    
   De aller fleste andre brytere er fjernkontrollere som styrer de fast-installerte Elko-komponentene gjennom Node Red og HA. Som regel pga dårlige bryterplasseringer i boligen.
    
   Aqara-komponentene fungere også helt greit. Har lest litt rundt at disse må være koblet direkte til gateway for at de skal fungere optimalt. Har såpass liten leilighet (~70 m2) at alle når ConBee stikken, og har altså ikke hatt noen problemer.
    
   Selv om jeg ønsker å være offline, så har jeg tillat meg å integrere diverse sky-løsninger (google-assistant, LIFX, ThinQ, SmartThings), men disse har da ingen 'kritiske' oppgaver og holder ei aldri (relevant) state. En annen fordel med Elko-komponentene er at disse fungerer selv om smart-delen ikke skulle fungere. Dette skårer ganske bra på WAF  
    
   Bilder kommer kanskje?
    
   Takk for oppmerksomheten, og så håper jeg dette hjelper for de som ønsker å basere seg på zigbee
  • Av Garegaupa
   For Fibaro Wall Plug (Z-Wave) går det an å setje eit parameter som sperrar på/av-funksjonen ("Always On"). Den vil då ikkje lenger påverkast av på/av-kommandoar som kjem via Z-Wave-nettverket. Dette gjer i praksis pluggen om til ein rein energimålar.
    
   Er det nokon som veit om ein Zigbee smartplugg med tilsvarande funksjonalitet?
  • Av Decibel
   Jeg har den siste tiden fått opp jevnlige feilmeldinger i loggen i fra Easytrigger. Meldingen er "ERROR HSEventAux callback. 0 er en ugyldig verdi for intervallet. Den må være større enn 0."
   Denne feilmeldingen synes jeg ikke gir så mye informasjon, og jeg har derfor spurt inne på Homeseer-forumet, i håp om at den som har laget Easytigger (eller andre) kanskje kunne peke meg i riktig retning. Så langt har jeg ikke fått noen tips til hva problemet kan være.
   Jeg har derfor tatt den store jobben med å gå gjennom alle eventer som bruker Easytrigger. Jeg har ca 100 eventer som bruker den, så det tok litt tid. Jeg delte de inn i grupper, og disablet en og en gruppe. Fremdeles kom feilmeldingene jevnt og trutt. Jeg har derfor gått til det skritt å disable alle eventer som bruker Easytrigger. Og feilmeldingene kommer fremdeles!
   Det er kun en måte jeg har klart å fjerne feilmeldingene på, og det er ved å skru av hele Easytrigger, og det har jeg jo svært lite lyst til. Jeg bruker flere av funksjonene aktivt, så nå som alle funksjonene er disablet så er huset ganske "dumt".
    
   Er det noen her inne som har vært borti denne feilmeldingen, og som har en anelse om hva som kan forårsake den?
    
  • Av Fjosepose
   Jeg ser at det er laget noen bra løsninger for hentetider til renovasjon for Homeseer...men så langt jeg klarer å søke ikke for Oslo. Jeg har vært inne på nettsiden til Oslo kommune og funnet et sted hvor man kan få denne informasjonen pr adresse: https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/avfallshenting/?sid=&street=Nordalveien+13a

   Er format/løsning på dette nettstedet likt om for hentetider hos Posten....da tenker jeg på om det feks. er XMLHttpRequest? Om jeg gjør et kall på URL´en over i Node Red får jeg bare masse "vas" i retur.
    
   Det som hadde vært aller best ville være at noen fortalte meg at jeg ikke var spesielt flink til å søke og at løsningen for Oslo er her.... alternativt må jeg prøve meg på litt koding og trenger litt peking i riktig retning...
    
×
×
 • Opprett ny...