Gå til innhold
  • Bli medlem

Heatit Z-TRM2fx


Johs.
 Del

Anbefalte innlegg

Som nevnt Chris_T82 har  Thermofloor slupper en ny versjon, som en "foreløpig" erstatting for Heatit Z-TRM2. 

Se: https://www.thermo-floor.no/informasjon/produktinformasjon/heatit-z-trm2

 

Heatit Z-TRM2fx har de samme funksjonene som Heatit Z-TRM2, med unntak av intern romføler. Det vil si at Heatit Z-TRM2fx fungerer med gulvføler og ekstern romføler.

 

Jeg har mottatt  Z-TRM2fx, men for ikke opp en  temperatur-node, som viser faktisk temperatur. Noen som har lykkes med det?

 

 

 

 

Skjermbilde-noder.JPG

Skjermbilde1-ass.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.12.2018 den 20.10, Frankis78 skrev:

Hvilken firmware versjon har du?

Utifra den gamle manualen så sender gruppe5 floor sensor report?

 

Men usikker på om den gamle og nye kjører samme firmware?

Støtter kun 4 grupper, se https://www.heatit.com/wp-content/uploads/2018/12/A4_Manual_Heatit_Z-TRM2fx_FW-3.4_Ver2018-A_ENG.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.12.2018 den 14.08, Johs. skrev:

Jeg har mottatt  Z-TRM2fx, men for ikke opp en  temperatur-node, som viser faktisk temperatur. Noen som har lykkes med det?

 

Har akkurat fått mine 2 Z-TRM2fx, og eg har ikkje endra nokon assosiasjonar sidan eg la den til. Har fungert knirkefritt så langt mtp. temperaturstyring og rapportering av verdiar. Køyrer firmware-versjon 3.4.

Får totalt 11 devicar, der 2 av dei er temperatursensorar. Eg brukar kun golvsensor, og eg antek at devicen "Temperature 2" er for sensoren som er tilkobla "external sensor". Eg har skjult denne devicen til vanleg.

La du termostaten til som secure eller non-secure? Har du prøvd å køyre en rescan?

 

image.png.ca1ce873aba97c7e0157fe0d9b5ae10c.png

 

image.thumb.png.3b6eec0cf488f5b8ea8f46692728b1dd.png

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm. Fjernet, resatt, tok strøm, la til secure, dukket opp med 5 noder, tok ny rescan.  Da fikk jeg 9 noder, hvor 4 heatpoint.

Cooling, heating, energy og en som bare het heatpoint.  Ja, ja.

 

Fjernet i igjen, tok strøm, la til unsecure. Da dukket den opp med 10 noder.

Da er jeg i mål.

Skjermbilde-node-info-2.JPG

  • Confused 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg er usikker på hva som er galt med disse termostatene, men fikk to 2fx til erstatning og får dem ikke til å fungere med noen råd over, secure eller insecure (samme problem i HA). Problemet er lyset for varming går på, men releet skrur seg ikke på, samt temperatur ikke vises i HA eller HS.

 

Kan det være releet er ødelagt etter en dag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 hours ago, arneolav said:

Har du assosiert rele og sensorer til kontroller?

 

Burde ikke det skje automatisk?

 

Prøvde med den andre trm2fx jeg fikk, og der går termostaten av og på, men den respekterer hverken temperatur satt is HS eller manuelt på den (den detekterer gulvvarmetemperatur og er satt til floor), selv om den registrerer temperatur og target temperatur så fyrer den hele tiden (var 37 grader på badet i dag morges).

 

 

heatit1.PNG

heatit2.PNG

heatit3.PNG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Har en tråd på forumet her om ustabilitet i Z-wave nettverket.

Etter å ha gjort hundrevis av tiltak, starta på scratch flere ganger lurer jeg på om jeg kanskje har funnet problemet.

Jeg har mistenkt at problemet begynte etter at jeg fikk 6 stk Heatit Z-TRM2fx termostater installert. 

Jeg har hatt for vane å skjule Meter reports fra loggen, da dette ikke er så relevant for meg å se der. Etter å ha begynt på nytt for 3 gang denne uken så har jeg latt det skure å gå litt kun med termostatene inkludert, uten å skjule Meter reports.

Termostatene fungerer og responderer, men..

De rapporterer Volt og Watt med, i midt hodet, sinnsykt tempo.

Med 6 termostater som rapporterer sånn som dette når de er på, kan det vel ikke være bra for Z-wave nettverket?

 

Noen som vet om jeg er helt på viddene og hyppig meter reports på noder ikke har noe å si for nettverket? Bare å skjule de?

Håper virkelig dette er problemet. Ikke gøy å bygge opp nettverk med 50 noder igjen og igjen for feilsøking..

Bytta UZB1, oppgradert firmware, reinstallert Esxi, prøvd HS3 på annen PC, bytta ut flere Fibaro Dimmer 2++

 

image.thumb.png.8f550409db5fcd50478d8054e2e55469.png

 

En annen ting som jeg ikke skjønner er at å endre Paremeter 21 til 0 med 2 byte så er det ingen forandring.

Heller ikke å øke Paremeter 22 til 127 med 1 byte forandrer noen ting.

 

image.png.129ba78e7180686152cec34890456f7a.png

 

Jeg mistenkte at disse parameterne kun gjaldt kW Hours, men det rapporteres fortsatt hyppig på den også.

image.png.648c1569fba352d716b1660bfc95c711.png

 

 

Flere som har tilsvarende rapportering fra disse termostatene?

 

Edit: Kan også nevne at polling ikke er på noen av devicene, inkl root device.

Endret av bio
Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, bio skrev:

Noen som vet om jeg er helt på viddene og hyppig meter reports på noder ikke har noe å si for nettverket? Bare å skjule de?

Ja, det der er mer trafikk enn det er behov for. Det bør ikke være nødvendig å rapportere oftere enn hvert 3. minutt (f.eks.) eller ved store forandringer i forbruk.

 

14 timer siden, bio skrev:

En annen ting som jeg ikke skjønner er at å endre Paremeter 21 til 0 med 2 byte så er det ingen forandring.

Hva om du prøver f.eks. 900 (dvs hvert 15. minutt)?

 

Har du sjekket at parameteren faktisk blir satt?

For å sjekke velger du parameteren i nedtrekksboksen, men fjerner verdien den skal sette (la det stå tomt) og trykk "Set". Da spør HS hva denne parameteren er satt til. Det som dukker opp i tekstboksen er parameter.

 

Hvis parameteren blir satt, så send en mail til HeatIt for da ser det ikke ut som om termostatene tar hensyn til parameterne...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 minutter siden, Moskus skrev:

Ja, det der er mer trafikk enn det er behov for. Det bør ikke være nødvendig å rapportere oftere enn hvert 3. minutt (f.eks.) eller ved store forandringer i forbruk.

 

Hva om du prøver f.eks. 900 (dvs hvert 15. minutt)?

 

Har du sjekket at parameteren faktisk blir satt?

For å sjekke velger du parameteren i nedtrekksboksen, men fjerner verdien den skal sette (la det stå tomt) og trykk "Set". Da spør HS hva denne parameteren er satt til. Det som dukker opp i tekstboksen er parameter.

 

Hvis parameteren blir satt, så send en mail til HeatIt for da ser det ikke ut som om termostatene tar hensyn til parameterne...

Takk for svar.

 

Jeg har prøvd flere ulike verdier på parameterne. Jeg har også sjekket at parameterne blir satt, det gjør de.

 

Sendte mail til de i går kveld :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Frankis78 skrev:

Det merkelige er at det ikke er et parameter som sier noe om Volt og Watt

Det er kun parameter 21 og 22 som står at det har med kWh å gjøre.

Gi en lyd om du får noe svar fra de.

Har du disse termostatene og kan bekrefte at de rapporterer like hyppig som mine?

 

Gir beskjed så fort jeg får svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg testet nå på mine Z-trm2fx
Det virket faktisk som at parameter 21 er riktig.
Jeg satte nå parameter 21 til 600 (Altså 10 min)  med parametersize 2 , og det hjalp.   (PS, dette gjelder Z-trm2fx , så dette kan være forskjellig fra Z-trm2)

Nå ser jeg i loggen at det kun endrer seg hvert 10 min.

image.thumb.png.7073b6e691f0a52ce59c6a9847124137.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Frankis78 skrev:

Jeg testet nå på mine Z-trm2fx
Det virket faktisk som at parameter 21 er riktig.
Jeg satte nå parameter 21 til 600 (Altså 10 min)  med parametersize 2 , og det hjalp.   (PS, dette gjelder Z-trm2fx , så dette kan være forskjellig fra Z-trm2)

Nå ser jeg i loggen at det kun endrer seg hvert 10 min.

image.thumb.png.7073b6e691f0a52ce59c6a9847124137.png

 

Hmm..Hvilken Z-Wave Plugin versjon kjører du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 Del

×
×
  • Opprett ny...